Selecteer een pagina

Archieven

De Demmink Doofpot ligt eindelijk open

De Demmink Doofpot is een boek dat werd samengesteld door drs. J. Poot sr. en dat gratis wordt verspreid. Eergisteren schreef ik reeds iets over de persconferentie waarin het boek werd aangeboden aan de heren journalisten. Uiteraard had ik het reeds aangevraagd en eergisteren middag arriveerde het met de post, waarvoor mijn oprechte dank! Wie klikt op de banner, kan ook een exemplaar bestellen.

De Demmink Doofpot ligt nu open op mijn bureau. En voorwaar ik zeg u: je weet niet wat je leest! Dit werkstuk is zeer gedegen, allerlei relevante documenten zijn aanwezig. Een gedeelte kende ik reeds, omdat ik de zaak Baybasin heb gevolgd, maar sommige publicaties kon ik niet te pakken krijgen, waaronder de artikelen over het Anne Frank Plantsoen die ooit zijn verschenen in de Gay Krant en de Panorama. Deze artikelen zijn nu beschikbaar voor iedereen die ze wil (her)lezen. Maar er is zoveel meer! Bijlage 49 bestaat uit een e-mail van advocatenkantoor Stibbe aan Henk Krol van de Gay Krant waarin het mondelinge “herenakkoord” tussen Demmink en de hoofdredacteuren van Panorama en de Gay Krant nader wordt uitgewerkt. Mijne heren, uw zogenaamde “herenakkoord” heet in klare taal een Omerta!

Ook de zogenaamde Wabeke Papers had ik nooit eerder gelezen. En zo zijn er 56 relevante bijlagen, ruim 240 pagina’s lang. Wie wil weten wat er in De Demmink Doofpot zit, komt hier ruim aan zijn trekken. Er zijn Kamervragen en e-mails, krantenartikelen en interviews, aangiften en aanvullende informatie in deze verzameling van bewijsmateriaal opgenomen. Ook is er een overzicht van alle relevante TV-uitzendingen die op YouTube nog te zien zijn. De Demmink Doofpot geeft een bijzonder goed overzicht van deze zaak van actieve pedofilie, chantage en corruptie op het hoogste niveau van Justitie.

Het eigenlijke boek is minder dik dan de Bijlagen, maar wel belangrijk. Het beslaat ongeveer 100 pagina’s en het bestaat uit drie rapportages, met een voorwoord en een nawoord van dhr. Poot. De grote verzameling bijlagen onderbouwt deze drie artikelen. Deel I is een rapport van een voormalige topambtenaar van Justitie. Hij legt uit hoe de carrière van Demmink is verlopen en over welke macht hij in iedere functie beschikt.

Demmink werkte eerst bij het Ministerie van Defensie, maar in 1982 werd hij eerst plaatsvervangend directeur directie Politie op het Ministerie van Justitie en in 1983 directeur. Als zodanig had hij reeds een dikke vinger in de pap bij de benoeming van topfunctionarissen bij de politie. Naarmate hij hoger steeg op de ladder van Justitie, kreeg hij ook zeggenschap over de benoeming van rechters en hoge omes bij het OM. Vanaf 1993 was hij verantwoordelijk voor Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken, waardoor hij voortdurend op dienstreis kon gaan. Maar bij de besprekingen in het buitenland liet Joris D. het soms afweten, omdat hij het te druk had met zijn hobby: jongetjes! Vanuit zijn huidige positie als SG van Justitie kan Demmink ongestraft doen en laten wat hij wil.

Dit artikel besluit met een goed advies: op grond van de WOB zou men de gegevens kunnen opvragen over de dienstreizen die Demmink heeft gemaakt en over zijn exorbitante declaraties. Op die manier kan men zowel zijn alcoholisme als zijn pedofiele netwerk blootleggen! Bij dat laatste zijn vooral de namen van zijn tafelgenoten belangrijk, want hij is verplicht om deze te vermelden op zijn declaraties.

Deel II is geschreven door Micha Kat en het geeft een zo helder overzicht, dat de grote Quasimodo van Klokkenluider Online in mijn aanzien alweer een flinke trede is gestegen. Voor wie de affaire Demmink niet heeft gevolgd, is dit een absolute Must Read. Maar ook voor mij was dit artikel in sommige opzichten een eye-opener. De invloed van Demmink gaat namelijk veel verder dan alleen de top van Justitie. Kat schrijft: Daarnaast introduceerde Demmink een cultuur van bandeloze spilzucht op kosten van de gemeenschap. Dank zij het feit dat Demmink een grote invloed heeft op veel benoemingen, heeft die cultuur van “dikke vrienden die samen potverteren” zich kunnen verspreiden.

En dan is er de zaak Baybasin, die ook voor Kat de spil van deze corruptie vormt: chantage tot op het hoogste niveau! Onder het bewind van Demmink is er op het ministerie daardoor een sfeer ontstaan van angst en intimidaties, maar ook van straffeloos geblunder! De hele Nederlandse pers zwijgt over het pedo-netwerk van Demmink uit angst voor repercussies, terwijl men wel publiceert over het feit dat het OM en de rechters de ene blunder na de andere “gerechtelijke dwaling” begaan, waarop promotie volgt. Kat zet alle tot op heden bekende voorbeelden van intimidatie op een rijtje en vraagt zich dan af: Hoe ver kan men gaan?

Deel III is geschreven door de onlangs opgerichte Expertgroep Klokkenluiders. Naast de reeds bekende onderzoeksdossiers hebben zij een aantal anonieme en niet anonieme bronnen geraadpleegd. In dit deel staan een aantal ook voor mij nieuwe feiten, waaronder de ernstige alcoholverslaving van de SG van Justitie.

De aanbevelingen van deze Expert Klokkenluiders zijn:
1 Een Verkennend Onderzoek naar het netwerk van Demmink ex art. 126 GG Wetboek van Strafvordering.
2 Een parlementair onderzoek naar alle feiten en omstandigheden rond Demmink.
3 Zij raden Chipshol aan om aangifte te doen, zodra zij klaar zijn met hun onderzoeksactiviteiten.
Zij zijn daarmee kennelijk nog niet klaar, dus misschien volgen er nog meer onthullingen. Alsof de vette dampen die nu opstijgen uit De Demmink Doofpot nog niet voldoende stinken…

Volgens minister Donner was er geen rook, laat staan vuur. Alles wat over de actieve en perverse pedofiel Demmink werd gepubliceerd, was riooljournalistiek. Wie De Demmink Doofpot heeft gelezen, weet wel beter. Toch blijft de Nederlandse pers weer verrassend stil na de persconferentie van 3 juni. Maar ach, dit boek is gedrukt in een oplage van 10.000 exemplaren. Met mijn exemplaar ben ik blij en ik denk dat er nog duizenden anderen zijn die dit boek graag willen lezen. Ik weet zeker dat er onder deze lezers ook bloggers zullen zijn die wel durven te schrijven over deze schokkende, perverse vorm van ambtelijke corruptie bij Justitie.

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

20 Reacties

 1. dick

  Ik heb je voorbeeld gevolgd.
  Hoe integer is????
  Wat is een heren akkoord??
  Wat vraagjes…

  Antwoord
 2. Jose

  Ik volg de zaak al via veel sites waaronder klokkenluideronline.nl, maar het verhaal Baybasin is uiteraard ook op Kleintje Muurkrant verschenen. Ik heb dit boek ook opgevraagd en ben zeer benieuwd, helemaal na deze beschrijving.

  Antwoord
 3. zdkdick

  11 dagen later nog niets ontvangen.
  Ik lees verontrustende berichten.
  Hoe gevaarlijk kan dit zijn?

  Antwoord
 4. laurens wouters

  Aangaande een slachtoffer van sexueel misbruik het jawoord te hebben gegeven en van de afschuw heb moeten vernemen wat de partner heeft moetem doorstaan door het sexueel misbruik door menige personen vanaf haar drie jarige leeftijd. Maar het misbruik heeft ook grote gevolgen in de toekomst maar ook voor de partner kinderen het totale gezin.
  In begin 80 was er nog weinig of niets bekend of werd allemaal in het duister gehouden door het slachtoffer te bedreigen met de dood.
  Dat is mijn partner ook overkomen.
  Daarvan vernomen te hebben hadden we samen het besluit genomen in samenhang met elkaar in de openbaarheid te gaan treden, waarbij slachtoffers van sexueel misbruik hun drempel om hun aangedane verdriet en pijn en angst daarmee te verlagen. Daardoor hadden we beide mijn echtgenote als ik onze medewerking hadden gegeven zijnde het omgaan met een partner met sexueel misbruik als mede de drempel door in het openbaarhied media te treden, daarmede proberen als lotgenoten als ervaringsdeskundigen alle gebeurtenissen te delen. Ook zijnde dat men ongeloofwaardig werd geacht wat men is aangedaan zijnde het sexueel misbruik als ook door deskundigen wat men verwoorden ongeloofwaardig werd geacht. In de tachtige jaren werden we al geconfronteerd met slachtoffer die verwoorden, wat ik ga verwoorden zul je mij niet geloven en waarbij ik aan gaf geef maar aan. ik ben misbruikt door een priester. En doordat er steeds meer slachtoffers ons benaderde hebben we een stichting opgericht waarbij men hun verhalen afschuwelijke verhalen konden doen en waarbij hun pijn en verdriet daarmee werden verzacht.

  Wij zijn in de rechtsgangen nimmer geloofwaardig geacht omdat door mij altijd is aangegeven welke instantie we benaderde een van de gezinsleden met sexueelmisbruik te hebben te maken.
  Maar als de inhoud van het schrijven de waarheid is sta ik perplex zijnde personen die er in zijn vernoemd, Waar ik ook met zaken heb te maken, maar heeft onzerzijds altijd onthouden van een eerlijk rechtvaardig onderhoud, maar nu kan ik begrijpen betreffende inhoud als het de waarheid is wat door de onderzoekers is omschreven dat daardoor het ook wel eens geleid zou kunnen hebben dat er daardoor nimmer een eerlijke rechtsgang tot stand heeft kunnen komen betreffende die geleding.
  Het misbruik van een kind is het ergste wat er bestaat, Het misbruik is wat een ieder mens aan gaat, streef dat niet meer gebeurd, dat kinderen hun leven door sex/porno/lust/geld/onnodig worden verscheurd. Doet een kind niet onnodig angst aan pijn en verdriet, men weet nimmer wat voor het dader/slachtoffer ligt in het verschiet.

  Antwoord
 5. petje

  HP De Tijd pikt het bericht in BN De Stem op. En noemt natuurlijk Micha Kat (www.klokkenluideronline.nl) niet..
  Veel reacties bij het bericht.

  Schot in de zaak Joris Demmink
  Door Bas Paternotte | 27 Juli 2010 – 13:30 | 97 reacties | Stuur door

  Het lijkt erop dat er wat beweging zit in de langslepende kwestie rondom Joris Demmink, de secretaris-generaal van het ministerie van Justitie. Sinds twee jaar ligt er een aangifte wegens kindermisbruik en verkrachting van de Turkse Mustafa Y. bij het Openbaar Ministerie. Het Landelijk Parket wilde daar al die tijd niets mee doen, maar nu gaat het OM de kwestie tóch onderzoeken.

  Hoofdofficier van Justitie Gerrit van der Burg schrijft dat de Turkse aangevers welkom zijn om in Nederland hun grieven neer te leggen tegen de secretaris-generaal. Woordvoerder Wim de Bruin van het Landelijk Parket bevestigt het bestaan van de brief, verzonden aan Adèle van der Plas, de advocate van de vermeende slachtoffers van kindermisbruik.

  Zowel de AIVD als de Rijksrecherche hebben tot nu toe geen bewijzen tegen Demmink kunnen vinden.

  De landelijke media pikken het nieuws rondom Demmink nauwelijks op, daarvoor moet u toch echt bij de regionalen zijn. Inlezen in het omvangrijke Dossier Demmink doet u hier.

  http://www.hpdetijd.nl/2010-07-27/schot-in-de-zaak-joris-demmink

  Antwoord
 6. garriet60

  ik heb van daag deze boekjes besteld en ga er gaarne in lezen wat deze stinkende beerput te verhullen heeft ik denk dat deze put nog erger stinkt dan die gierput bij de boer want die de meeste tijd van het jaar afgesloten .moet ook wel want anders worden de stadse mensen onwel. en dat is niet goed maar de beerput die eigenlijk wel ?? open mag staan nou daar komt niets van in de kranten te staan .nu kan ik me ook bedenken dat als ik in ga op een schrijven van iemand dat dat berichtje niet geplaatst word omdat he de WAARHEID is en deze mag absoluut niet geplaatst worden .lees de berichten maar eens door van de t g of a d dan is deze verwijderd omdat er iets staat wat zij ?? niet willen plaatsen ;wij?? de nederlanders worden al eeuwenlang in de zeik gezet door deze zo genaamde regeringen .en niet voor ONZE VADERLAND

  Antwoord
 7. N. Samsi

  Als slachtoffer zou ik graag het boek van u willen verkrijgen.
  Ik ben al jaaaren en jaaaren aan het streven gerechtigheid. Maar niet alleen mijn kind maar ik als moeder ben het slachtoffer van sexueel misbruik.

  Graag zie ik het boek tegemoet

  N. Samsi
  Humboldtstraat 4
  5621 AC EINDHOVEN

  Antwoord
 8. mr. drs. BOU

  Beste N. Samsi,

  Het boek is uitverkocht, maar het staat wel online!
  Als je klikt op het plaatje bovenaan dit artikel (houdt Ctrl ingedrukt), dan kom je op een pagina van Schiphol Wanbeleid, over een bestelformulier waar je kunt klikken op de link: met dit formulier.
  Daar staan drie boektitels. Vink de Demmink Doofpot aan. Daarna moet je naam en adres invullen, met postcode en e-mail adres. Dan sturen ze jou de link. Dat laatste kan even duren, maar hij komt!
  Daaronder kun je nog aangeven of je graag een herdruk wil en of je bereid bent om dan bij te dragen in de kosten.

  Overigens ben ik van mening dat Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd!

  Antwoord
 9. petje

  Medewerker gerechtshof opgepakt voor kinderporno

  AMSTERDAM – Een medewerker van het gerechtshof in Amsterdam is opgepakt voor het bezit en het verspreiden van kinderporno. Hij wordt ook verdacht van ontucht met een meisje via een webcam.

  De 51-jarige ambtenaar is vrijdag in Landsmeer aangehouden, meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie vanavond.
  (..)

  Het AD laat de volgende (wat onsamenhangende) reactie over Joris Demmink met verwijzing naar klokkenluideronline.nl bij dit bericht toe:

  Het geweten

  Dit verbaasd mij niets tegen de hoogste ambtenaar van het Min. van Justitie, de SG Joris Demmink, zijn ook al meerdere aangiftes gedaan wegens pedofiliewegen maat op http://www.klokkenluideronline.nl kunt u alles hierover lezen. . Op deze site word dit dood gez

  Beledigend? Ongepast? Meld het ons
  04/10/10 19u49

  http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/517188/2010/10/04/Medewerker-gerechtshof-opgepakt-voor-kinderporno.dhtml

  Antwoord
 10. petje

  Een verbeterde aangepaste reactie van dezelfde reageerder is ook geplaatst bij het AD artikel:

  Het geweten

  Is iets fout gegaan vandaar deze repost. . . Dit verbaasd mij niets tegen de hoogste ambtenaar van het Min. van Justitie, de SG Joris Demmink, zijn ook al meerdere aangiftes gedaan wegens pedofilie. . Hier leest u daar niets over (word dood gezwegen) maar op http://www.klokkenluideronline.nl kunt u alles hierover vinden.

  Beledigend? Ongepast? Meld het ons04/10/10 20u33

  http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/517188/2010/10/04/Medewerker-gerechtshof-opgepakt-voor-kinderporno.dhtml

  Antwoord
 11. petje

  Raad voor de Rechtspraak steunt nog steeds liegende rechter…
  Advocaat claimt 2,7 miljoen euro
  Weblog Radio 1 Journaal – 1 november 2010

  De voormalige Haagse rechter Westenberg krijgt nog steeds rechtsbijstand van de Raad voor de Rechtspraak. Maart dit jaar zei de voorzitter van de Raad zijn steun aan Westenberg op nadat was gebleken dat hij de Raad keer op keer buiten spel zette, maar wel bleef procederen op kosten van de Raad. Als gevolg van die juridische procedures is de vice-president van de Haagse rechtbank met vervroegd pensioen gegaan “om discussie over het functioneren van de rechter Westenberg te voorkomen”, aldus de Raad voor de Rechtspraak. Vanwege deze kwestie doet de rijksrecherche strafrechtelijk onderzoek naar Westenberg wegens meineed, valsheid in geschrifte en ambtelijke corruptie.
  Westenberg staat bekend als “de liegende rechter” omdat hij ontkent als rechter te hebben gebeld met advocaten in een zaak die hij onder zich had, terwijl hij dit aantoonbaar wel heeft gedaan. Vanaf deze week staan Westenberg en 4 andere (ex-)rechters voor de rechter om onder ede gehoord te worden over hun rol in de Zaak Westenberg.
  (..)

  http://www.rechterwestenberg.com/000255_Raad_voor_de_Rechtspraak_betaalt_Westenberg_nog_steeds.html

  Antwoord
 12. petje

  “Aangezien de verklaringen die hij daar onder ede doet, gebruikt kunnen worden in de zaak van Hugo Smit, en beide zaken voor ons een verband hebben, mag Westenberg ook deze kosten declareren”, aldus de toelichting van de Raad.

  Eerder zette een meerderheid van de Tweede Kamer vraagtekens bij de rechtsbijstand van de Raad aan Westenberg. Ton Heerts van de PvdA zei in maart dit jaar: “Voortaan moet vooraf worden afgesproken dat het geld kan worden teruggevorderd als een rechter ten onrechte is gaan procederen”.

  De Kamer vond toen ook dat rechters geen recht hebben op betere voorzieningen dan gewone burgers.

  http://nos.nl/artikel/195137-advocaat-eist-miljoenen-van-rechter.html

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Open brief van drs. Poot aan mr. Joris Demmink « BOUblog - [...] zwijgt u als het graf? Zelfs na publicatie van De Demmink Doofpot, mijn 5e boek, reeds op 20 mei…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën