Selecteer een pagina

Archieven

Drs. Jan Poot sr. presenteert De Demmink Doofpot

KLIK HIER

Op 3 juni j.l. heeft drs. Jan Poot sr., bekend van zijn gevecht tegen corruptie bij Justitie in de Chipshol affaire, een boek gepresenteerd aan de pers over de Demmink Doofpot. Het boek is gebaseerd op verklaringen van getuigen, die echter niet als klokkenluiders in de openbaarheid willen (of durven) treden. Naar aanleiding daarvan heeft dhr. Poot het verloop van de Demmink affaire onderzocht, waarover hij dit boek publiceert. Hij wordt hierin gesteund door de onlangs opgerichte Expertgroep Klokkenluiders. De persconferentie is in zijn geheel op video opgenomen door JDTV.

Wie is Jan Poot? En wat is de Chipshol affaire? In augustus 2007 maakte EenVandaag de volgende reportage. Dhr. Jan Poot was toen 83 jaar oud.

sitestat

Deze krasse oude man geeft het gevecht niet op! Maar net toen Chipshol aan de winnende hand was, werden er drie rechters gewisseld. Daarop volgde de affaire Westenberg, waarin bleek dat een van die wisselrechters contact had gezocht met de advocaten in de Chipshol-zaak en daarover vervolgens onder ede loog en dus meineed pleegde. Meer over deze affaire staat op deze website. Op kosten van de Staat probeerde Westenberg ook met een smaadproces onze geliefde Quasimodo Micha Kat de mond te snoeren, maar dat heeft hij verloren! Op dit moment loopt er een strafrechtelijk onderzoek tegen Westenberg wegens meineed.

Dhr. Poot heeft persoonlijk ervaring met de corruptie bij Justitie. Hij doet dan ook pittige uitspraken, onder andere over het pedofiele netwerk dat het ministerie van Justitie, maar ook ministers, in zijn greep heeft. Let vooral op deel 3, waarin dhr. Poot zich afvraagt hoe het mogelijk is dat Joris Demmink ooit werd benoemd tot SG van Justitie! Dhr. Poot spreekt echter ook over de gemiste economische kansen rond Schiphol, dat door verkeerd beleid steeds verder wegzakt in de ranglijst van belangrijke luchthavens. Hoewel dit slechts zijdelings ter sprake komt, was dit macro-economische aspect van de rechterlijke corruptie voor mij nieuw.

Boekpresentatie De Demmink Doofpot duurt anderhalf uur.

In deel 4 neemt rond minuut 6 Gerrit de Wit het woord. Hij is de klokkenluider die eind jaren ’90 de corruptie bij het ministerie VROM blootlegde, waarna men een ontslagprocedure tegen hem begon. Samen met Paul van Buitenen, de klokkenluider over fraude in de Europese Commissie, richtte hij eerst Europa Transparant op en daarna Nederland Transparant. Nu is hij een van de oprichters van de Expertgroep Klokkenluiders.

Aan het woord is nu Peter Poot, de zoon van… en deze appel valt niet ver van de stam! In duidelijke bewoordingen eist hij een parlementair onderzoek naar de kwestie Demmink.

Het publiek heeft nu gelegenheid tot vragen stellen. In de zaal zitten journalisten, die na afloop van deze persconferentie gezamenlijk hun tong verloren. Deze persconferentie werd doodgewoon doodgezwegen, zoals de hele Demmink Doofpot. De antwoorden van dhr. Poot zijn duidelijk genoeg, maar de heren journalisten eisen feiten. In feite moet er nu eens eindelijk een grondig strafrechtelijk onderzoek komen naar de exorbitante declaraties en het pedofiele gedrag van Joris D.!

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

6 Reacties

 1. Yvonne

  Ik heb het boek zojuist toegezonden gekregen en zal het met de grootste interesse lezen.

  Antwoord
 2. Johan

  Ook ik heb het boek ontvangen begin aug.2010 en sta versteld van wat er in NL (de wereld)gaande is.
  In feite is het nog hetzelfde systeem als 2000 jaar terug toen de keizer tegen de paus zei; hou jij ze DOM, dan hou ik ze ARM!
  Brood en spelen, verdeel en heers,wie appelen vaart appelen eet, et cetera.
  Het boek bevat een schrikwekkende opsomming van fraude’s intriges en intimidatie van hoog naar laag.(e.a.)
  Dat de mens een seksueel wezen is, moge duidelijk zijn, dat de mens een egoIKstisch wezen is ook, maar waar machtsposities misbruikt worden, verregaand misbruikt worden ter verkrijging van hoge posities en inkomens en lichamelijk genot en daar alle regels van humaniteit en normen en waarden aan de laars worden gelapt, de rechtsgang volledig wordt gemanipuleerd ter bescherming van die posities, dat inkomen en de onaantastbaarheid van bepaalde personen… et cetera,daar vallen uiteindelijk steken, en die worden door dhr J. Poot sr. haarfijn uit de doeken gedaan.
  Ik ben reuze benieuwd wanneer de poppen ook HIER gaan dansen.

  Ik heb wel het vermoeden dat de natuurwet ‘het recht van de sterkste’ in deze kwestie(s) ten volle worden toegepast daarbij elke vorm van fatsoen en ethiek uit het oog verliezend.

  Maar de poppenspeler(s) heeft de touwtjes stevig in handen, hoewel er (gelukkig)toch rafels aan komen…

  Hij die een fout begaat en die niet rechtzet, begaat daarmee een tweede fout…
  Maar… een fout toegeven is een van de moeilijkste dingen in de menselijke aard.
  En als je een moeras van fouten achter je hebt liggen, tja, dan ga je door…
  Zo ook die personen die het brood eten van hun meester(s)ook zij zitten vast in het poppenspel.

  Antwoord
 3. Ellis

  Zojuist het boek ontvangen
  Mijn dank hiervoor

  Antwoord
 4. Vellen H.J.

  Geachte mensen. Als 81 jarige man, ben ik enorm onderuitgehaald
  door Pieter Kalbsfleisch als rechter in het faillissement
  Door corruptie werd het faillissement van het bedrijf Nord Stair
  te Zoetermeer uitgesproken. Kalbfleisch was de rechter-commissaris.
  Omdat Kalbfleisch geen gehoor gaf aan mijn uitleg heb ik
  Kalbfleisch gewraakt. Ik stond alleen voor de zaak tegen 7 of 8
  rechters, Kalbfleisch en curator Souren. Kalbfleisch was onophoudelijk
  aan het fluisteren met curator Souren tijdens mijn voorleiding.
  Het was een en al bedriegelijke vertoning opgezet door Kalbfleisch.
  Kalbfleisch had iedere rechter in zijn macht. Het was niet anders
  als, Ja Kalbfleisch of je moet het aan Kalbfleisch vragen.
  Groter corruptieschandaal is er niet zelfs de Hoofd-Officier
  van Justitie had ik gewaarschuwd maar gaf niet thuis in zijn antwoord.
  Er is veel meer gebeurd. Het CDA bulkt van misdadigers. Bewijzen
  voldoende voor handen. Als 81 jarige man met een goed gezin,
  heb ik hemel en aarde bewogen om de corruptie ook in gemeente Heerlen
  openbaar te maken. Wij wonen in de hel van Nederland en dat is gemeente Heerlen. Nu ben ik ziek en heb op 2 plaatsen kwaadaardige
  kanker. Het ziekenhuis in Heerlen kan voor mij niets meer doen.
  Het ziekenhuis in Amsterdam gaat a.s. Donderdag nog bekijken of ik te helpen ben. Wat ik U vraag ??? Zet de corruptie in Nederland
  aan de schandpaal. Weg met het cda. De Minister van Economische
  zaken,houdt er een eenmanszaak op na wat kernenergie betreft.
  Onze slagzin moet zijn: Weg met kerncentrales. Weet Verhagen het weer beter ??? Het gehele Nederlandse Volk is es mee gemoeid.
  Als vrijwillige militair ben ik gegaan bij de Koninklijke Marechaussee
  omdat ik dacht: Nooit meer een bezet Nederland. En wat hebben wij
  gekregen: Een hoop misdadigers in alle belangrijke besuursfunctie’s
  Naar ik hoopvol ben gestemd. Mag ik op U hopen ??? op antwoord
  Hoogachtend,
  H.J.Vellen
  kerkraderweg 164
  6416 CN Heerlen
  Tel 045.850.82.56 of 06 10.30.51.08

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  In memoriam dhr. Jan Poot: een overzicht van wat de kranten schrijven. Bij leven werd hij doodgezwegen en de video’s in deze draad staan nu op zwart.

  —————————————————-
  Volkskrant:
  Postuum Jan Poot (1924-2018)
  Overleden Chipshol-oprichter Jan Poot werd per juridische kwestie koppiger

  Chipshol moest een visionaire luchtvaartstad bij Schiphol worden. Maar in plaats van ontwikkelaar werd bedenker Jan Poot een juridische vechtmachine die geen procedure uit de weg ging om zijn gelijk te halen.
  Tom Kreling 17 oktober 2018, 19:10

  ————————————–
  NRC:
  Projectontwikkeling
  Chipshol-baas Jan Poot overleden
  Projectontwikkelaar Jan Poot is dinsdag op 94-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Wassenaar. In de jaren 80 richtte hij het bedrijf Chipshol op waarmee hij rond Schiphol grond kocht om er een hightech bedrijvencentrum te kunnen bouwen. Daarover volgden vele rechtszaken met de luchthaven en overheden. De vermogende Poot financierde enkele jaren terug een lastercampagne tegen Joris Demmink, oud-topambtenaar op Justitie. (NRC)

  —————————————

  QUOTE:
  In Memoriam: Chipshol-oprichter Jan Poot (1924-2018)

  Chipshol-oprichter Poot had de droom om rond Schiphol te bouwen 4 jaar geleden opgegeven, wegens gezondheidsredenen. Jarenlang voerde hij samen met zoon Peter een strijd om die droom te verwezenlijken, helaas heeft hij deze bij leven nooit tot stand zien komen. Poot is helaas uitgeprocedeerd. ‘Ik beschouw mezelf als iemand die het voorbeeld moet geven, door dingen te doen die goed zijn,’ zei Poot in 2008 over deze zaak tegenover Quote.

  De geboren Vlaardinger verwierf landelijke bekendheid met zijn plannen om grond rond Schiphol te ontwikkelen. Telkenmale werden hij en zijn zoon Peter dwarsgezeten door de staat. Tenminste dat de mening van de familie Poot die meermaals met een gang naar de rechtbank probeerde te forceren dat zijn omgevingsplannen toch doorgang zouden gaan vinden.

  De in Wassenaar woonachtige planoloog had daar voldoende vermogen voor. Dat hij verwierf met zijn de oprichting van Eurowoningen in 1960. In elf jaar tijd wist dat bedrijf 23.000 woningen te bouwen, waarvan twee derde in de huursector.

  ————————————————-

  Haarlems Dagblad:
  Chipshol-oprichter Jan Poot overleden, grondoorlog nog niet voorbij

  In zijn woonplaats Wassenaar is dinsdag Jan Poot overleden op 94 jarige leeftijd. Poot werd landelijk bekend met zijn ontwikkelingsbedrijf Chipshol, dat rond Schiphol wilde bouwen, maar aan alle kanten werd tegengewerkt. De grondoorlog werd vooral in de rechtszalen uitgevochten.

  De op 13 augustus 1924 te Vlaardingen geboren Jan Poot ging later in de hoofdstad sociologie, geschiedenis en economie studeren. Daarna ging hij als planoloog bij de provincie Zuid-Holland aan de slag.

  Zijn ervaring met woningbouw zette hij in 1960 om in de oprichting van Eurowoningen. In elf jaar tijd wist dat bedrijf 23.000 woningen te bouwen, waarvan twee derde in de huursector.
  ——————————————

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën