Archief
Artikelen

Fred Teeven, kamerlid en nummer 3 op de kieslijst voor de VVD, heeft Kamervragen gesteld over het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra.

In de nacht die volgde op Koninginnedag 1999 werd Marianne Vaatstra uit het Friese dorp Zwaagwesteinde bij Kollum verkracht en vermoord. Ze was gewurgd en haar keel was doorgesneden. Haar lichaam werd gedumpt in een weiland in het naburige dorp Veenklooster, waar het op 1 mei werd gevonden. Deze lustmoord is tot op heden niet opgelost, maar inmiddels lijkt het erop dat Justitie – ook voor de Tweede Kamer – belangrijke informatie heeft achtergehouden. De vragen van Teeven richten zich op respectievelijk een overplaatsing en een verdwijning van twee Irakese asielzoekers die het meisje eerder bedreigd zouden hebben. Hij wil van de minister weten waarom bepaalde informatie verzwegen is.

De ouders van Marianne Vaatstra noemde het politieonderzoek onlangs nog “één grote leugen” in een interview met een plaatselijke krant. “In het begin geloofden wij nog dat politie en justitie hun best deden om de zaak op te lossen, maar het vertrouwen is nu tot het nulpunt gedaald.’’

Bauke Vaatstra en Maaike Terpstra voelen zich al jaren om de tuin geleid, maar zien de vragen van Teeven als een verrassende, mogelijk positieve wending. Het enige wat de ouders van Marianne willen is een eerlijk antwoord op al hun vragen. ,,Dat is voor ons van levensbelang om het verlies van onze dochter te verwerken. We proberen nu een advocaat te vinden die de leugens van het Openbaar Ministerie onderuit kan halen. Dat zou ons een goed gevoel geven.’’

Wie weet, hebben de ouders hun advocaat gevonden in Teeven, mogelijk de nieuwe Minister van Justitie.

Als ook maar de helft klopt, dan hebben de vragen zonder meer een explosief karakter:

Vragen van het lid Teeven aan de demissionair minister van justitie en binnenlandse zaken over de gang van zaken rond de dood van Marianne Vaatstra:

1. Is het landelijk Cold Case Team nog aktief met het oplossen van de moord op Marianne Vaatstra? Is er een ander rechercheteam c.q. het land zijn nog aktief?

2. Op 13 juni 2007 heeft U mijn kamervragen beantwoord die ik had gesteld over een anonieme brief die werd gezonden aan de ouders van Marianne Vaatstra. Op 3 mei 1999 zou er geen asielzoeker uit het AZC Kollumerland zijn verwijderd c.q. uit Nederland zijn uitgezet. Is het juist dat er op 3 mei 1999 een persoon genaamd Feik M. is overgeplaatst vanuit het AZC Kollumerland?

3. Zo ja, waarom heeft U die informatie op 13 juni 2007 niet aan de Kamer verstrekt?

4. Is het juist dat de toenmalige (plv.) directeur van het AZC Musselkanaal op de hoogte was van de verwijdering van deze Feik M.? Is het juist dat deze verwijdering door de directeur is gemeld aan derden?

5. Is het juist dat deze Feik M. (tesamen met een andere asielzoeker Ali H.) Marianne Vaatstra enkele weken voor haar dood zou hebben bedreigd in een horecagelegenheid in Friesland? Is het juist dat Feik M. ook verdachte was van een ander strafbaar feit in 1999? Wat was dat voor een feit en wat is er met die zaak gebeurd? Is die (andere) zaak tegen Feik M. op 15 juli 1999 geseponeerd?

6. Is de op enig moment in Istanbul aangehouden Ali H. dezelfde persoon als de Ali H. die Feik M. vergezelde kort voor de dood van Marianne Vaatstra? Zo ja, waar baseert U dat op?

7. Indien U de vragen 3. tot en met 6. bevestigend beantwoordt, waarom is die informatie niet reeds eerder ter kennis gebracht van de Kamer?

8. Wat is de reden dat Feik M. uit het AZC Kollumerland is verwijderd in mei 1999? Bent U bekend met de huidige verblijfplaats van Feik M.?

9. Welke stappen wilt U nemen om er zorg voor te dragen dat er duidelijkheid komt in de zaak van Marianne Vaatstra?

Den Haag, 9 juni 2010.

——————————————————————————-

Deze Kamervragen heb ik nog niet kunnen vinden op Parlando. Fred Teeven heeft ook in juni 2007 Kamervragen gesteld over deze “onopgeloste” moordzaak. De onware antwoorden kwamen toen van staatssecretaris Albayrak.

Lees voor meer achtergronden ook deze BOUblog en deze BOUblog.

En luister vooral (nogmaals) naar het gesprek tussen Wim Dankbaar en de toenmalige plaatsvervangende directeur van AZC Kollum, Louis Uijl.

Gesprek Wim Dankbaar met Louis Uijl duurt 15 minuten.

[mp3player width=177 height=280 config=fmp_jw_widget_config.xml file=http://www.boublog.nl/audio/azcdirecteur.mp3]

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

40 Reacties op “Kamervragen over moord Marianne Vaatstra”

 • dick:

  Wat ik mij afvraag:
  In groter belang kan het goed zijn dat er geheimen zijn.

  Ik denk aan de gevaarlijke mijnen, deze liggen en lagen op geheime plaatsen.

  Als er dan wat fout gaat. Moet je dan integer liegen?
  Hoe werkt dat?
  Hoe hoort dat te werken?

  Volgende vraag:
  Wat je weet uit een vorige functie, hoe ga je daar mee om.

  Harm zat in de driehoek, waarom geeft hij dan niet opening van zaken.

  Vermoeden:
  Zo weet Fred Teeven ook hoe en waarom die HIK zaak hikte.
  Apart dat hij juist nu deze vragen gesteld heeft.

 • mr. drs. BOU:

  Petje, ik heb het gelezen, maar ik begrijp weinig van de houding van Micha tegenover de Telegraaf. Als ik het goed heb onthouden is dat proces omtrent het gebruik van die perskaart op 16 juni. Daarna weten we meer…

  En Dick, ik weet niet wat Teeven weet. Ik hoop dat iemand ooit de bezem zal halen door die varkensstal van Justitie. Maar helaas, zodra een kamerlid minister wordt, gaat hij meestal andere belangen dienen.

  Ik wil trouwens ook wijzen op de nieuwe aangifte van mr. Adèle van der Plas tegen Joris D. Deze staat hier op Klokkenluider.

 • petje:

  Ik vertrouw Teeven ook voor geen cent. Hij heeft ZEER goede banden met de Telegraaf; de krant die Micha Kat wil gaan aanpakken (ahum)
  Teeven speelde een zeer kwalijke rol bij de wethouderzaak in Almelo door kamervragen te stellen over de verdachte die een wethouder bedreigde en lid van de Turkse maffia zou zijn (n.a.v. een fakestuk in de Telegraaf).
  Nee, Fred Teeven heeft tot nu toe geen deuk in een pakje boter geslagen als Kamerlid en als minister zal hij meteen in het gelid springen voor mede VVD’er Joris D..
  Ik moet het allemaal nog maar zien..

 • mr. drs. BOU:

  Petje, ik weet het niet. Politiek is in mijn ogen een pakje leugens, zwijmelen en smiechelen, maar ik heb geen idee in hoeverre Teeven er aan meedoet. Er was ooit de Lijst van Teeven, een verzameling hoge ambtenaren en andere hoge omes die verdacht werden in de HIK-zaak. Nooit meer iets van gehoord. Maar in het achterhoofd van Teeven zullen deze kwallen nog ronddrijven.
  Ik hoop op het ergste voor hen, maar vertrouwen doe ik het niet.

 • Misschien heb ik iets gemist, maar wordt er een connectie vermoed tussen de moord op Marianne Vaatstra en de affaire Demmink? Is dat een direct verband of een algemeen verband, in die zin, dat bewijzen voor pedosexuele lustmoorden in het algemeen onder tafel verdwijnen? Dat laatste lijkt me wel erg ver gaan. Waarom zou die 2 asielzoekers de hand boven het hoofd worden gehouden? Als er al een reden is, dan lijkt me die liggen in het feit, dat er geen negatieve berichten over asielzoekers of de AZC’s gehoord mogen worden i.v.m. politieke implicaties. Mar dat zou betekenen, dat de asielzoekersindustrie/immigratie een must is en niet ter sprake mag komen.

 • mr. drs. BOU:

  Beste D.G. Neree,

  Er wordt inderdaad een connectie vermoed tussen de zaak Vaatstra en de affaire Demmink. De macht van het COA reikt namelijk niet zo ver dat ze moordenaars uit de wind kunnen houden. Het gaat dan om het gesprek tussen Dankbaar en Uijl. Dat Ali en Feik moesten worden weggesluisd, is besloten door de “driehoek”: de burgemeester van Leeuwarden, de korpschef van de politie en de hoofdofficier van Justitie. Die laatste functie werd toen in Leeuwarden bezet door Harm Brouwer, maar dat wordt nu in allerlei toonaarden ontkend!

  Lees voor meer details deze BOUblog. Het hele rijtje artikelen vind je hier. (deze laadt wat traag, sorry ;-))

 • Vrijwel zeker link met Demmink. Hetzij via de vader van Feik (een belangrijke Koerd), hetzij via 1 van de twee duitsers die zeer waarchijnlijk bij de verkrachting en moord aanwezig waren. Beiden zeer dubieuze types die actief in de pornobusiness waren. Wolfgang Hebben en Ludger Dill. Dill is vrijwel zeker pedo, schildere alleen maar naakte kinderen, heeft hoerenkasten in Leeuwarden. Feik en Ali trokken veel met deze gasten op. Marianne is in hun auto ontvoerd. Het fiets/tunneltje-verhaal is de reinste kletskoek. Vriendje Spencer liegt! (lekker vriendje trouwens!)
  Wat is er zo moeilijk voor te stellen dat OF die Duitsers, OF die vader van Feik, iets chantabels hebben over Demmink waardoor ze met 1 telefoontje hem snel een probleempje kunnen laten oplossen?

  Als je die Feik en Ali als asielzoekers zo znel via Schiphol het land kan uitvliegen en het ook nog allemaal geheim kan houden en onder een leugenfabriek kan bedekken, dan zit je heel hoog in de boom, niveau Demmink en Brouwer die toevallig ook nog precies aan deze touwtjes trokken destijds.

  Zeg nou zelf, het hele dorp, het hele AZC wist wie Feik Mustafa was. Hij is meteen aangewezen als dader samen met zijn maat Ali H. Maar justitie doet of ze niet bestaan en niet weten waar ze zijn gebleven! Logisch als justitie ze zelf het land heeft uitgesmokkeld. En als het te dichtbij komt, worden ze vervangen door andere poppetjes, die als fopspeen moeten dienen voor het publiek. Als substituut voor Ali was een man uit Turkije het slachtoffer, en van Feik proberen ze Mohammed Akbari te maken . Kijk in dit krantenartikel:

  http://jfkmurdersolved.com/vaatstra/AZCverdachten.pdf

  Dat linkerfoto is wel de juiste foto van Ali (ze weten dus dondersgoed dat ze de verkeerde hebben opgepakt in Istanbul) , maar de rechterfoto is niet van Feik, maar van Akbari. Van Akbari en een verkeerde Ali kunnen ze rustig DNA afnemen, want ze weten dat dat geen match wordt. Het is één grote intelligentiebeledigende leugenpoppenkast!

  http://www.deventermoordzaak.com

 • mr. drs. BOU:

  Daarnet stuurde men me twee vette linkjes, voor wie weten wil wat zich werkelijk afspeelt binnen de SG Demmink-pedo-Justitie:

  Leeuwarder Courant 1992:
  Camping de Poelplaets bij Kollum nu in Duitse Handen

  En: Leeuwarder Courant 1994:
  Zeshonderd asielzoekers naar Kollum

  Vet genoeg?

  In 1994 was onze criminele pedofiele SG van Justitie Joris D. directeur-generaal Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken. Hij was als zodanig verantwoordelijk voor het vreemdelingenbeleid, dus ook dat van minderjarige asielzoekers. En dat lijkt smekkie voor zijn pedo-bekkie…

  Toeval? Bestaat niet!

  Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

 • krekel:

  als de politie de goede Ali oppakt, en een DNA test uitvoert,
  zullen zij de uitkomst hier van openbaar moeten maken.
  Dan zal iedereen weten of het azc nou wel betrokken was of niet.
  Doordat zij blijven weigeren dit te doen, daaruit blijkt
  dat het AZC er blijkbaar niets mee te maken heeft.

  De reden voor het weigeren kan namelijk betekenen dat de politie juist dit hoogstwaarschijnlijke dwaalspoor wil laten bestaan.

 • mr. drs. BOU:

  Even een link naar de antwoorden van minister Hirsch Ballin op de Kamervragen van Fred Teeven over de zaak Vaatstra.

  Kort samengevat: Het is allemaal niet waar. Verder geen commentaar. 🙁

 • Michel:

  Er word heel wat afgelogen binnen deze zaak.En het coldcase team Adema en Vos is al helemaal een lachertje.D.E draait overuren om de heren van koffie te voorzien.Er is helemaal geen DNA afgenomen bij de fatsige Ali H.Er is toen des tijds ook een bebloed trainingsjack gevonden.Zeer waarschijnlijk is die dus van Ali H,Is nooit iets mee gedaan.Ook een getuige uit Kollum heeft gehoord en gezien dat Marianne werd ontvoerd..deze getuige is al 9 jaar bezig om haar verhaal te doen.Ook daar word helemaal niet naar geluisterd.Spencer en Wietse zijn volgens mij gewoon goed betaald om een lul verhaal op te hangen.Spencer heeft tegenwoordig een hoveniers bedrijf in Groningen,waar hij ook woonachtig is.Het hele fiets verhaal,net zoals Wim Dankbaar al zei is een lulverhaal om de boel af te leiden.Het OM en Justitie wisten vanaf het begin wel dat Ali H en Feik M te maken hadden met de moord.Maar omdat het al gevoelig lag dat er een azc in Kollum zou komen en omdat er al werd gewezen naar het azc hebben ze uit angst alles verzwegen.Moet je nagaan als het bekend zou worden dat de daders inderdaad asielzoekers zijn…nou dan waren de rapen gaar.Alle azc`s in nederland konden dan wel sluiten…en dan loopt de staat heel wat geld mis….Misschien dat Geert Wilders bereid is om deze kamer vragen te beantwoorden…Ik denk dat Wilders wel bereid om te zorgen de onderste steen boven te krijgen.

 • mr. drs. BOU:

  Wim Dankbaar geeft commentaar op de antwoorden van Hirsch Ballin op de Kamervragen van Fred Teeven. De minister LIEGT!

  Ook blijkt volgens Dankbaar uit de antwoorden, dat Feik Mustafa nu in Nederland woont. Dankbaar schrijft:

  Dan stelt de minister dat Feik Mustafa, na een aantal omzwervingen in andere AZC’s “als verblijfsvergunninghouder, in mei 2000, vervolgens regulier gehuisvest” is. Laat u dat even bezinken! Er is dus asiel verleend aan Feik Mustafa, hij heeft een verblijfsvergunning, en woont dus nu ergens in ons mooie Nederlandje! Waar precies, dat weet de minister natuurlijk wel, maar deze (kamer)vraag beantwoordt hij niet. Hierover later ook meer……

  Wie weet waar zijn huis woont?

 • mr. drs. BOU:

  Even een link naar Burgum, Friesland. Ook daar is een AZC…

 • petje:

  Meer info over vermiste/vermoorde Groningse prostituees:
  http://pdgroningen.wordpress.com/category/marian-kusters/

 • petje:

  Wim Dankbaar bakt ze vandaag weer echt bruin tegenover de moeder van een OM slachtoffer.
  De man heeft werkelijk niks bereikt in de DM zaak, de zaak JFK (stuurt wel sexmails van PR de Vries rond) en – tot nu toe – in de zaak Marianne Vaatstra.. (behalve ellenlange mails met de persoonlijke voorlichter van Harm Brouwer)
  Wanneer gaat deze man eens ECHT zaken aanpakken..??

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje,
  Men kan zich nu wel ergeren over de trage gang van zaken, maar in de zaak rondom de frauduleuze schrijfproeven in de DMZ heeft de rechter Dankbaar de mond gesnoerd. Op straffe van een dwangsom…
  Zelf heb ik last van de trage rechtsgang in casu Baybasin. Het schiet niet op!!! Geduld is toch zo’n schone zaak!

 • petje:

  Ik heb het artikel “Spencer” op klokkenkluideronline ook gelezen. Hopelijk komt er snel meer info over Ludger Dill boven water,
  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/5619/spencer.html#more-5619

  Nog twee foto’s van Jano Hassan (34 jaar)o.a. op de Vismarkt te Groningen:
  http://km-kh.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=21290280&ownerId=19618158

  Opmerkelijk dat aan de Koningsweg (Keningswei) bij Veenklooster twee landhuizen (Fogelsangh State (deels nog bewoond), it Lyste Slot/Kleine Slot vlakbij het Landbouwmusem -een kapitale museumboerderij) staan en dat Marianne onder een meiboom werd gevonden na daar na een rituele moord te zijn neergelegd.
  Ik ben er dit voorjaar al eens langs gefietst, maar natuurlijk aan de verkeerde kant van de Koningsweg gekeken.. Komend jaar maar opnieuw kijken. Erg mooie omgeving daar om te wandelen en fietsen.

Laat een reactie achter