Archief
Artikelen

Dat in de Golf van Mexico een oliebron is ontploft, zal niemand zijn ontgaan. BP doet er weliswaar alles aan om de milieuramp te bagatelliseren, maar de olie spoelt aan op de kwetsbare kusten van Louisiana en Mississippi, maar nu ook op de stranden van Alabama. Daarna volgt Florida en zodra het seizoen van orkanen aanbreekt, roert de stormgod in deze drab. Dan kan de Warme Golfstroom de olie zelfs naar de kusten van Europa brengen. Alle pogingen van BP om het lek te dichten, lijken de situatie alleen maar erger te maken.

Dit was het nieuws van CNN op 29 april:

This Is About To Get Very Very Ugly!

Een Vandaag zond op 5 juni de volgende reportage uit:

Einde aan olieboren in kwetsbare gebieden?

sitestat

Maar daarmee is nog niet alles gezegd. De onafhankelijke journalist James Fox ging kijken in Grand Isle, Louisiana. Hij ontdekte dat niemand nog foto’s mag maken of filmen, het hele gebied is nu afgesloten door veiligheidsfunctionarissen. De media krijgt geen toegang meer tot het rampgebied.

Media Blackout and Reporters getting arrested in the Gulf of Mexico

Omdat ik me afvroeg of deze informatie wel betrouwbaar was, ben ik verder gaan kijken. Op dit weblog vond ik het volgende:

If I understand it correctly, it is the reason that the oil company and their marine spill response corporation has the full authority and first rights of say about anything and everything throughout the Gulf of Mexico and the Gulf Coast of the United States – including demanding that the FAA ground all flights with media on board so they can’t take aerial photos of the oil spill. It is also the reason that BP could hire a security company to keep the reporters, photographers and state leaders and agencies out of the marshes in Louisiana after the thick crude oil was found there.

Dat BP de media buiten het rampgebied houdt, lijkt daarom geen onzin. Het is kennelijk niet de bedoeling dat het publiek weet heeft van de omvang van de ramp.

Een andere grote olieramp vindt al jaren plaats in de delta van de Niger. Hier is niet BP, maar Shell de grote vervuiler. Jaarlijks lekt daar meer olie in het milieu, dan er nu in de Golf van Mexico stroomt. Op 13 juni a.s. zal Zembla aandacht besteden aan de manier waarop Shell in Nigeria al vele jaren straffeloos het milieu verwoest. Voorlopig moeten we het doen met deze korte reportage van Al Jazeera.

Op BOUblog staan reeds twee artikelen over de olievervuiling in de Niger Delta. Zie hier en hier. Een andere totale verwoesting van het milieu om olie te winnen, speelt zich af rond het Canadese teerzand. Een artikel daarover staat hier. Wat zich nu afspeelt in de Golf van Mexico is slechts het begin van het einde. Naarmate de oude olievelden leeg raken, wordt olie steeds vaker gewonnen op moeilijk bereikbare plaatsen. Het BP-lek bevindt zich op anderhalve kilometer diepte! De olie-industrie geeft het echter niet op. Getuige het volgende *fuckin’* filmpje doen ze ook weinig moeite om de schade te beperken. Voor een goed begrip: booming is het tegenhouden en opvangen van de olie door drijvende slurven.

BP Fails Fucking Booming School

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

12 Reacties op “Peak oil en het einde van het ecosysteem”

 • voyager:

  Monop(olie) of Olie(dom) that’s the question.

  Macht over ruilmiddelen (geld) en energie (olie). Alles dat een gevaar zou kunnen betekenen voor de machthebbers van deze instituten wordt volgens de vele regelen der kunst onschadelijk gemaakt. Het doel globale macht. Een ongelukje of een rampje hier en daar geen onoverkomelijk probleem. Het plan volgend, opgezet als was het dominoday met spectaculaire hoogtepunten en mislukkingen onderweg. Slechts weinigen hebben oog voor de ononderbroken aorta. Zo wordt het open en bloot uitgevoerd voor een ieder die het wil zien. Zo wordt nu ook het huidige financiële systeem om zeep geholpen. Sinds 1971 is het eindspel op de wagen en politici geven aan horende doof en ziende blind te zijn. Bij hen geen blijk van benul wie of wat zich aan de top van de piramide bevindt en daar afspeelt. Men laat zich wijs maken dat de aarde beperkte middelen herbergt en vrije energie niet bestaat. De geschiedenis leert echter dat hiervoor sinds de laatste twee eeuwen honderden vrije energie techneuten zijn afgeserveerd.Wat zou deze blauwe planeet een prachtige toekomst hebben als de piramide van het gajes ingeruild kon worden tegen de cirkel van de oudsten. Een lange weg te gaan?
  P,s
  Het Bakken Oilfield in Noord en Zuid Dakota en Montana in de US, bekend sinds 1951, bevat de grootste voorraad ter wereld. Toch oorlog voeren en jatten van anderen.

  Gr Voyager

 • petje:

  Het Bakken olieveld voorziet in 8 maanden van de Amerikaanse oliebehoefte..

  The 4.3 billion barrels of oil available in this area must be seen in context. The United States presently uses somewhere in the vicinity of 7 billion barrels of oil each year, meaning that all the oil readily able to be extracted from this formation would last the US less than eight months. This is in contrast to Saudi oil production which is over 8 billion barrels a year and will continue to be so for some time.

  http://www.green-planet-solar-energy.com/bakken-oil.html

 • petje:

  Olieramp met duidelijk voorbedachte rade..

  Vlekkenwater
  donderdag 10 juni 2010
  Voordat het olieplatform van BP het zicht op de horizon verruilde voor dat op diep water en het leven in de Golf van Mexico voorlopig naar de filistijnen hielp gebeurden er een paar memorabele dingetjes. Goldman Sachs, de bank die crimineel heeft geprofiteerd van het door Keynesiaanse kloothommels als Rutte, Kroes, Zalm, Nijpels en van Linschoten aanbeden “laissez faire, laissez aller”, verkocht 44 procent van zijn aandelen BP in de weken voor het ongeluk. Wachovia, een andere Amerikaanse joekel in de bankwereld, verkocht 98 procent van zijn BP-aandelenpakket. Haar Zwitserse mega-collega UBS bleef daar één procentje onder. En jawel, Tony Hayward, de grote smurf van BP zelf, gooide een week voordat de pelikanen zwart werden een pakket ter waarde van 1,4 meloen Pond in de ramsh.
  Waar doet je dat aan denken? Henk? Geen idee? Ingrid misschien? Ook niet? Ja, dat worden strafregels. Driehonderd keer “Ik heb vodden in mijn kop”. Morgen inleveren.
  Die uitverkoop van aandelen BP doet denken aan de plotselinge dump van aandelen United Airlines en American Airlines, waarvan een paar toestellen niet veel later werden geleased door het Flying Circus voor een eenmalige spectaculaire voorstelling op 9/11/2001. Naar goed gebruik werd een diepgaand onderzoek ingesteld naar dit flagrante staaltje voorkennis en de uitslag ervan diep begraven op Ground Zero. Bush en Cheney konden hun goddelijke gang gaan en daar kunnen we nog steeds van meegenieten.
  Nu we het toch over Cheney hebben. Halliburton, Dicky’s melkkoe, nam zeg maar een week voor de explosie op de Deep Horizon de firma Boots & Coots over. Die zorgt ondermeer voor het automatische afsluiten van boorgaatjes. Zo ook bij Deep Horizon. En wat gebeurt er? De boel gaat de lucht in zonder dat Van Speijk of een nazaat ook maar in de buurt is. In de golven schadeclaims die momenteel binnenrollen komen uiteraard ook de namen van Boots & Coots en Halliburton rijkelijk aan de orde. Dat wordt dus een kleine eeuw procederen tot niemand meer weet waar het over gaat. Zonder twijfel gaat er ook een diepgaand onderzoek komen als het gat nucleair is gedicht (1). En de uitslag ervan diep begraven in de Golf van Mexico. BP is de enige die de lul is. Rijp voor overname en voor een prikkie. Als wij u waren zouden we voorzichtig wat aandeeltjes Exxon kopen (2). Voorkennis? So what?

  (1) Zie aflevering 2 van “Paddestoelenpraat” dd. 31 mei 2010
  (2) Exxon zat eind 2008 al in restaurant Wall Street met vork en mes in de aanslag om BP op te vreten

  http://www.stelling.nl

 • mr. drs. BOU:

  En opruimen, ho maar! Gewoon het hele gebied afsluiten en dan maar hopen dat niemand ziet hoe erg het is…

  This is a video I shot with a native of the area in a private airplane on day 50 of the BP oil spill. There are major air restrictions over the spill so we couldn’t get as close as we would have liked. Keep in mind that what you’re about to see is oil marching into the sensitive marsh lands and there’s little to NO clean up crew!!! There’s more to come. I think bio-remediation (hydrocarbon eating microbes is the way to go but I’m not a scientist. Meeting with one and filming an experiment to see if it’s viable). Please watch out for more to come…

 • mr. drs. BOU:

  En zelfs CNN mag geen opnamen meer maken van de door olie getroffen vogels:

 • mr. drs. BOU:

  Omtrent

  Corexit, the chemical dispersant used by BP in the Gulf of Mexico oil disaster. There are two things about this announcement that deserve our attention: First, the ingredients that have been disclosed are extremely toxic…

  Hoe bestrijd je een olieramp met vergif? Misschien is zelfs Nigeria dan toch beter af… 🙁

 • mr. drs. BOU:

  En dan nu de verwachting voor de komende maanden… 🙁

 • mr.drs.Bou:

  De meeste filmpjes op deze draad blijken verdwenen.

  BP betaalt $20,8 miljard vergoeding voor olieramp

  5 april 2016

  Een federale rechter heeft de schikking van de Britse oliemaatschappij BP met de Amerikaanse overheid over de betaling van $20,8 miljard ter compensatie voor de olieramp in de Golf van Mexico goedgekeurd.

  Een groot gedeelte van het schadebedrag zal worden overgemaakt naar vijf Amerikaanse staten, met onder meer Alabama, Florida en Texas en 400 lokale overheden, zo meldt AP.

  Door een explosie op het boorplatform Deepwater Horizon kwamen elf mensen om en stroomden miljoenen liters olie in zee. Het is de grootste milieuramp in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

  Rising Appalachia: Filthy Dirty South

 • mr.drs.Bou:

  De meeste video’s zijn verdwenen, de olieramp wordt uit de geschiedenis gewist! Maar er blijkt nog een andere olieramp in de Golf van Mexico, die nooit in de media is gekomen.

  14yo oil leak might become worst US offshore disaster

 • mr.drs.Bou:

  The Taylor Spill: Oil Still Pouring Into the Gulf, 14 Years Later

Laat een reactie achter