Archief
Artikelen

Myanmar of Birma is een van de armste landen ter wereld. Hoewel het beschikt over voldoende natuurlijke rijkdommen, leven 50 miljoen mensen er van minder dan een dollar per dag. De rijke bovenlaag, die door een militaire dictatuur wordt beschermd, wentelt zich echter in weelde.

In 2007 kwamen de Boeddhistische monniken van Birma in opstand tegen het bewind, maar hoewel deze monniken een hoge status hebben, werd de opstand neergeslagen en talloze monniken zijn “verdwenen”. In 1996 maakte John Pilger een reportage over dit land van onderdrukking, angst en slavernij.

Myanmar wil zich nu ontwikkelen tot een kernmacht. Dat gaat uiteraard niet openlijk, maar de Engelse journalist Evan Williams, die al vele jaren verslag doet van de ontwikkelingen in Myanmar, kwam in het bezit van documenten die dit zouden bewijzen. Ook wordt er een netwerk van ondergrondse bunkers gebouwd, waarvan duidelijke beelden bestaan. De kosten voor dit project zijn zo hoog, dat zelfs militairen het absurd vinden. Maar Myanmar krijgt hulp van een andere kernmacht, Noord Korea!

Myanmar’s military ambitions duurt 45 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

2 Reacties op “Myanmar (Birma) wil ook een atoombom”

Laat een reactie achter