Archief
Artikelen

Gewapende piraten van de Israëlische marine hebben vannacht met helikopters en schepen ver buiten de territoriale wateren het internationale hulp-konvooi Gaza Freedom Flotilla aangevallen. Het dodental onder de ongewapende vredesactivisten loopt in de berichten uiteen van 3 tot zelfs 15 deelnemers. Op Witness Gaza kan men het laatste nieuws volgen.


De volgende juridische uitleg over het internationale zeerecht laat zien dat hier sprake is van pure piraterij! Als de internationale gemeenschap deze aanval in open water over zijn kant laat gaan, dan is geen enkel schip meer veilig. Deze inbreuk op de internationale rechtsorde is schokkend!

Hoewel alle dagbladen en journalen geprobeerd hebben om het Freedom Flotilla te negeren, heeft dit geweld tegen een vreedzame hulpactie de voorpagina’s gehaald. Alleen Al Jazeera heeft rond het Gaza Freedom Flotilla geen gordijn van ondoordringbare stilte opgetrokken. Gisteren zond Inside Story een boeiende aflevering uit over de blokkade rond Gaza. Kijk en luister naar deze verhitte discussie over de zin en het nut van de Gaza Freedom acties.

Inside Story – The Gaza flotilla duurt 25 minuten.

Toegift: Daarnet stuitte is op de promotiefilmpjes voor de Freedom Flotilla. Een hartverscheurende vrolijke noot op dit droevige moment. Rachel Corrie werd vermoord door een Israëlische bulldozer, het schip dat naar haar is vernoemd, werd vannacht overvallen door Israëlische piraten. Het konvooi dat zo opgewekt van start ging, liep op de klippen van het internationale militaire terrorisme!

Laatste Sky News:

De Volkskrant geeft een overzicht van de geschokte reacties en een link naar deze Life-view:

Watch live streaming video from insaniyardim at livestream.com
Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

44 Reacties op “Freedom Flotilla aangevallen door Israëlische piraten”

 • mr. drs. BOU:

  Egypte opent grens met Gazastrook

  En dat werd ook tijd ook!!! Dank je wel, Egypte, voor deze reactie op de moord op minstens 19 vredesactivisten! Leve Egypte!

 • mr. drs. BOU:

  En onze Grote Voorganger Maxime Verhagen reageert aldus.

  BAH, driewerf BAH!

 • mr. drs. BOU:

  En dit is dan de Israëlische spin:

  Footage from the Mavi Marmara

 • mr. drs. BOU:

  Tot slot voor het slapen gaan even GOED NIEUWS:

  Following Israel’s criminal raid in international waters on May 31st, the Rachel Corrie MV continues to sail towards the Gaza coastline in defiance of Israeli threats.

  In an act of tremendous courage, the Rachel Corrie MV is determined to break the Israeli blockade of Gaza.

  At noon today, I received the following message from Christopher Chang and Ram Kardigasu, on behalf of the Malaysian and Irish peace activists, who are on board the Rachel Corrie:

  LEES VOORAL VERDER!

  De Rachel Corrie is niet door Israël gekaapt en vaart gewoon door!!!

 • Verena:

  Laten we nog niet te vroeg juichen:

  ‘Israël blijft wel de blokkade van de Gazastrook handhaven, als onderdeel van een algemeen embargo tegen het bezette gebied.’

  http://www.nu.nl/buitenland/2260316/israel-laat-alle-buitenlanders-konvooi-vrij.html

 • petje:

  UNHRC likely to announce Gaza flotilla probe

  UN Human Rights Council’s draft resolution harshly condemns Israel, citing international law violations and Israel’s blockade of the Gaza Strip.
  By Barak Ravid

  The UN Human Rights Council is expected to vote on a draft resolution Wednesday afternoon, on whether to send an international committee to investigate the circumstances surrounding Israel’s operation on the Gaza-bound aid flotilla.
  (..)

  http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/unhrc-likely-to-announce-gaza-flotilla-probe-1.293735

 • petje:

  Holle verkiezingsretoriek van Verhagen inzake de israelische actie..:
  http://www.telegraaf.nl/feed/video/telegraaf/article6833668.ece

 • mr. drs. BOU:

  Petje, wat een valse retoriek! Israël maakt zich schuldig aan een illegale blokkade van een land dat een democratisch verkozen regering heeft, die Israël niet bevalt.

  Nou ja, ik stemde toch al niet op Maxime Verhagen en zijn kliek. 😉

 • petje:

  Ik zou mensen die de zionistische zaak een warm hart toedragen, aanraden het onderstaande zeer goed gedocumenteerde werkstuk van Aart van Wijngaarden over de Holocaust leugen eens goed te lezen:
  http://www.scribd.com/doc/29633717/Holocaust-en-Anne-Frank-Leugen

 • petje:

  Het Joods Wereldcongres doet natuurlijk ook een duit in het zakje..:
  http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2010/06/activisten_waren_lynchbende.html

  Heeft het CIDI trouwens al gereageerd..?

 • mr. drs. BOU:

  Heeft het CIDI trouwens al gereageerd..?

  Ja, natuurlijk, Petje! Die waren er als de kippen bij. En let eens op hoe de eerste verklaring van Ronnie Naftaniël twee maal wordt geplaatst. Opdat we het zeker weten: de Israëlische mariniers die vanuit die helikopters op het dek kwamen, werden aangevallen! …de Israëlische mariniers die vanuit die helikopters op het dek kwamen, werden aangevallen! Helaas heeft Israël de films in beslag genomen die door de vredesactivisten aan boord van de schepen zijn gemaakt. Nu kunnen zij die beelden gebruiken voor hun propaganda. Een kwestie van knippen en plakken… van knippen en plakken… een beetje El Qaida en Hamas er bij, en klaar is de klus! 😉

  sitestat

 • mr. drs. BOU:

  America’s Complicity in Evil

  by Paul Craig Roberts

  No one in the world will believe that Israel attacked ships in international waters carrying Israeli citizens, a Nobel Laureate, elected politicians, and noted humanitarians bringing medicines and building materials to Palestinians in Gaza, who have been living in the rubble of their homes without repairs or medicines since January 2009, without first clearing the crime with its American protector. Without America’s protection, Israel, a totally artificial state, could not exist.

  No one in the world will believe that America’s spy apparatus did not detect the movement of the Israeli attack force toward the aid ships in international waters in an act of piracy, killing 20, wounding 50, and kidnapping the rest.

  The Israeli story, preposterous as always, is that the humanitarians on one of the ships took two pistols from Israeli commandos, highly trained troops armed with automatic weapons, and fired on the attack force. The Israeli government claims that the commandos’ response (70 casualties at last reporting) was justified self-defense. Israel was innocent. Israel did not do anything except drop commandos aboard from helicopters in order to intercept an arms shipment to Gazans being brought in by ships manned by terrorists.

 • mr. drs. BOU:

  Een prachtige Zaplog van P.uncia staat hier.

 • mr. drs. BOU:

  Nog een duidelijk artikel:

  The attack on the flotilla was one of the most disastrous blunders in Israel’s history. At last, the whole world sees Israel’s policy of collective punishment for what it is — a means to perpetuate the occupation forever. Only the United States government has chosen to close its eyes.

 • Torsten Pieper:

  Een open brief van Rabbi Meir Kahane uit Israël aan de wereld.

  ‘Beste wereld,

  Ik heb begrepen dat jullie boos op ons hier in Israël zijn. Het schijnt dat jullie héél boos zijn, zelfs woedend. Het lijkt er trouwens op dat jullie iedere paar jaar boos op ons worden. Vandaag is het Gaza* en de ‘wrede onderdrukking van de Palestijnen’, gisteren was het Libanon * en daarvoor kwam het door het bombardement van de kernreactor in Irak, de Yom Kippur oorlog, de Sinaï-campagne. Het lijkt er dus op dat Joden die overwinnen en daardoor blijven leven, jullie buitengewoon kwaad maken.

  Maar beste wereld, lang voordat Israël bestond, waren jullie al boos op ons Joden. De Duitsers die Hitler kozen werden boos op ons, en de Oostenrijkers die zijn intocht in Wenen toejuichden, werden ook boos op ons. We maakten een hele rij Slavische landen boos: Slovaken, Litouwers, Oekrainers, Russen, Hongaren, Roemenen. Ja, we hebben een lange geschiedenis achter de rug met de boosheid van de wereld.

  We maakten de Kozakken boos, die tienduizenden van ons vermoordden in 1648 en 1649. We maakten de kruisvaarders boos die tijdens hun bevrijding van het ‘heilige land’ zó boos op Joden waren, dat ze ontelbaren van ons afslachtten.

  Eeuwenlang maakten we de Rooms Katholieke kerk boos, die zijn best deed om ons door middel van inquisities onze plek te wijzen. We maakten ook de aarstvijand van deze kerk, Maarten Luther, boos, die in zijn oproep om de synagoges te verbranden met de Joden daarin, een bewonderenswaardige christelijke oecumenische geest ten toon spreidde.

  Juist omdat wij zo van slag waren omdat wij jullie iedere keer boos maakten, beste wereld, besloten we om jullie bij wijze van spreken te verlaten, en onze eigen Joodse staat op te richten. De reden is dat het samenleven met jullie in de verschillende landen waaruit jullie bestaan, jullie klaarblijkelijk irriteerde, boos en van slag maakte. Wat was er dan beter dan jullie te verlaten en op die manier van jullie te houden, zodat jullie misschien ook van ons zouden kunnen gaan houden?

  Dus besloten wij om naar huis te gaan. Ons thuis, waar we 1900 jaar eerder uit weggedreven waren door de Romeinen, die we klaarblijkelijk ook al boos gemaakt hadden.

  Het lijkt er echter op, beste wereld, dat jullie maar moeilijk tevreden te stellen zijn. Nadat we jullie en jullie pogroms en inquisities en kruistochten en holocaust hadden verlaten en besloten om in ons eigen kleine landje te gaan wonen, bléven jullie nog steeds boos op ons.

  Jullie werden boos omdat we die ‘arme Palestijnen’ zouden onderdrukken. Jullie zijn ontzettend kwaad dat we het land dat we in 1967 veroverden, niet wilden opgeven, want dat was in jullie ogen toch hét obstakel voor ‘vrede’ in het Midden Oosten.

  Moskou is boos, Washington is boos, de radicale moslims zijn boos en ook de vriendelijke Egyptische gematigden zijn boos.

  Maar beste wereld, verplaats je eens in de reactie van een gewone Jood uit Israël. In 1920, 1921 en 1929 bestonden er nog helemaal geen ‘gebieden uit 1967’ om vrede te bewerkstelligen tussen Joden en Arabieren. Er was zelfs nog helemaal geen Joodse Staat waar ook maar iemand boos op kon worden.

  Ondanks dat slachtten diezelfde ‘onderdrukte Palestijnen’ tientallen Joden in Jeruzalem, Jaffah en Hebron af. Op één dag werden er in 1929 67 Joden in Hebron afgeslacht.

  Beste wereld, waarom deden de Arabieren, de Palestijnen, dat in 1929? Zou dat toen al hun boosheid over de Israëlische ‘agressie’ in 1967 geweest kunnen zijn? En waarom werden er 510 Joodse mannen, vrouwen en kinderen door Arabieren afgeslacht tussen 1936 en 1939? Was dat soms ook omdat zij boos waren vanwege ‘1967’?

  En toen jullie, beste wereld, in 1947 het VN-verdelingsplan presenteerden, waarin een Palestijnse staat werd gecreëerd naast een piepklein Israël, en de Arabieren ‘NEE!’ schreeuwden, ons de oorlog verklaarden en 6000 Joden ombrachten, was dat omdat zij toen al boos waren vanwege ‘1967’?

  En trouwens, beste wereld, waarom hebben we jullie boze uitroepen toen níet gehoord? De ‘arme Palestijnen’, die al jaren Joden vermoorden met explosieven en bommen, zijn dezelfde mensen die, toen ze ál het land hadden wat ze nu eisen om hun eigen staat op te richten, probeerden om de Joodse staat in de zee te verdrijven.

  Dezelfde bedriegelijke gezichten, dezelfde haat, dezelfde kreten ‘Slacht de Joden af!’ die nu worden geschreeuwd, waren toen ook al te horen. Dezelfde mensen met dezelfde droom: vernietig Israël.

  Wat hen gisteren niet lukte is vandaag nog steeds de dag hun droom – maar wij zouden hen dan niet mogen ‘onderdrukken’?

  Beste wereld, jullie keken toe gedurende de Holocaust. Jullie keken toe toen in 1947 zeven landen ons de oorlog verklaarden, de oorlog die de Arabische Liga trots vergelijkt met de ‘Mango slachtingen’. Jullie keken toe in 1967, toen Nasser, wild toegejuichd door uitzinnige massa’s in iedere Arabische hoofdstad in de wereld, zwoor de Joden de zee in te drijven.

  En morgen kijken jullie ook gewoon toe, als Israël zich geconfronteerd ziet met de dreiging uitgeroeid te worden.

  Omdat wij weten dat de Arabieren dagelijks van deze uitroeiing dromen, zullen we alles doen wat mogelijk is om in leven te blijven in ONS EIGEN LAND!

  En beste wereld, als jullie daar mee zitten, denk dan eens aan al die keren in het verleden dat jullie ons dwars zaten. In ieder geval, beste wereld, als jullie je storen aan ons, is hier tenminste één Jood in Israël, die dat helemaal NIETS kan schelen.’

 • mr. drs. BOU:

  Rabbi Meir Kahane vindt zichzelf en het Joodse Volk heel zielig. Niemand houdt van hen… Dat is de ideologie waarmee de kinderen in Israël worden volgepompt. Zie bij voorbeeld de documentaire Defamation over het bezoek van deze kinderen aan Auswitch.

  En beste wereld, als jullie daar mee zitten, denk dan eens aan al die keren in het verleden dat jullie ons dwars zaten. In ieder geval, beste wereld, als jullie je storen aan ons, is hier tenminste één Jood in Israël, die dat helemaal NIETS kan schelen.’

  Als het u niets kan schelen, rabbi, zeur dan niet zo!

 • Groene Wolf:

  Beste Torsten Pieper,

  Wij maken onderscheid tussen gewone Joden mensen en zionistische joden. Dit zelfverklaarde Herrenvolk deinst er niet voor terug hun eigen volk offeren om hun wereldmacht doelstellingen te bereiken. Die laatsten vinden wij ontzettende griezels. Wij hebben gewone leuke lieve Joden in onze vrienden- en kennissenkring.

  Met vriendelijke groet,

  Groene Wolf

Laat een reactie achter