Archief
Artikelen

Professor Brian Cox vertelt met jongensachtige charme over de plaats van de aarde in ons zonnestelsel. Daarbij vergelijkt hij aardse fenomenen met de toestand op andere planeten. Zijn uitleg gaat vergezeld van schitterende beelden. Is het niet prachtig? Is het geen wonder?

Het derde deel van Wonders of the Solar System gaat over de atmosfeer. Niet alleen de aarde heeft een atmosfeer, ook andere planeten zijn omringd door een laag van gassen. Deze atmosfeer reguleert de temperatuur op een planeet en beschermt de planeet tegen meteorieten en gevaarlijke straling. Op aarde leidt de atmosfeer tot een perfecte temperatuur voor het bestaan van water in drie fasen: ijs, vloeibaar water en waterdamp. Zonder water zou het leven op aarde onmogelijk zijn.

Wonders of the Solar System: The thin blue line duurt een uur.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter