Archief
Artikelen

Professor Brian Cox ziet er uit als een aardige jongen, maar hij is professor in de deeltjesfysica aan de Universiteit van Manchester. In Engeland kent men hem nog als popster, maar tegenwoordig werkt hij bij voorbeeld bij CERN in Genève. Hij heeft vorig jaar voor de BBC een serie documentaires gemaakt over ons zonnestelsel.

Het eerste deel van zijn serie gaat over de zon. Brian Cox vertelt met een aanstekelijk enthousiasme over de energie die de aarde van de zon ontvangt, over het ontstaan van de zon en de structuur van deze ster. Zijn uitleg is altijd heel duidelijk en zijn voorbeelden zijn leuk. Dit gaat vergezeld van prachtige beelden, zodat full screen voor deze docu is aanbevolen!

Wonders Of The Solar System, Episode 1: Empire of the Sun duurt een uur.

Toegift: Professor Brian Cox gelooft niet in doemdenken en al helemaal niet in de voorspellingen die de ronde doen omtrent 21 december 2012. Wie daar nog in gelooft, is volgens hem een twat!

2012 Prof Brian Cox and the End of the World

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

1 Reactie op “Brian Cox en de wonderen van ons zonnestelsel”

Laat een reactie achter