Archief
Artikelen

Op Telegraaf.nl zendt sinds maandag 17 mei drie maal per week een online videoserie uit over de laatste lichting militairen die in Afghanistan dient terwijl Nederland leidende natie in Uruzgan is. De serie is getiteld: ‘Dagboek van onze Helden‘ en de ster van deze oorlogspropaganda is de blanke blondine Jessica. Zij vindt het allemaal prachtig! Helaas is er zaterdag weer een held gesneuveld en vier anderen raakten gewond. Maar onze jongens en meisjes gaan onverdroten voort met het zaaien van vrijheid en democratie kogels en collaboratie. Micha Kat, tegen wie op 16 juni een kort geding zal plaatsvinden dat de Telegraaf tegen Kat heeft aangespannen, veegt de Telegraaf de mantel uit voor deze walgelijke verslaggeving. Gezien het oorlogsverleden van deze krant, is de propaganda echter voorspelbaar.

The Wounded Platoon is een reportage van Frontline over een militaire eenheid van de VS, die in Irak gevochten heeft. Zij verloren daarbij een geliefde commandant. Eenmaal terug in de VS ging met deze jonge helden alles mis. Zij dachten dat ze een carrière in het leger tegemoet gingen, maar raakten in Irak reeds verslaafd aan de psychiatrische medicijnen, waaronder vooral Ambien. Eenmaal weer thuis, waren ze al snel zwaar aan de drugs en/of alcohol. Sommigen eindigden wegens moord in de gevangenis, anderen dood in de goot.

The Wounded Platoon duurt een uur en 26 minuten. De video moet heel even laden, voor hij begint.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

6 Reacties op “Onze helden in Afghanistan en de Telegraaf”

Laat een reactie achter

Recente reacties