Archief
Artikelen

Vanwege het mooie weer tijdens deze Pinksterdagen, wil ik ook vandaag volstaan met een herhaling: de lezing van Bruce Lipton over het gedrag van genen en de evolutietheorie. Mocht u deze lezing nog niet kennen, dan is het een absolute aanrader!

De evolutietheorie is ontstaan in de 19e eeuw, toen een mechanisch wereldbeeld dominant was. Bruce Lipton een medicus en cel-bioloog, voegt daar de hedendaagse inzichten aan toe. Hij legt uit waarom de evolutie niet mechanisch is verlopen, maar een organische grondslag heeft. En dat begint met het gedrag van aminozuren, de chemische bouwstenen van onze genen. Het blijkt dat deze niet slechts op een toevallige manier veranderen (muteren), maar dat ze reageren op informatie. Onze genen passen zich aan hun omgeving aan.

Bruce Lipton – The New Biology deel 1 duurt een uur.

Bekijk deze video op Google Video.

In het tweede deel van de lezing wijst Lipton op de gevolgen van de nieuwe wetenschappelijke inzichten in de biologie. Zijn conclusies zijn verbazend, maar toch zegt Lipton niets nieuws. Liefde, verbondenheid en de kracht van gedachten, concepten die de kern vormen van iedere religie, blijken deel uit te maken van de identiteit van ieder mens en daardoor invloed uit te oefenen op de gezondheid, maar ook op de genen en daarmee op de hele evolutie!

Bruce Lipton – The New Biology deel 2 duurt anderhalf uur.

Bekijk deze video op Google Video.

Extra: Craig Venter presenteert het eerste synthetische leven op aarde. Met dank aan Zaplog. Lees ook dit artikel op Zaplog.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

2 Reacties op “Bruce Lipton en de biologie van het geloof”

Laat een reactie achter

Recente reacties