Archief
Artikelen

Beste lezers van BOUblog,

Er is iets grondig mis gegaan met mijn computer. Het hele systeem zal de komende weken moeten worden vervangen. Mijn geluidsboxen zijn doorgeslagen, mijn lijst van favorieten is verdwenen, evenals al mijn plug-ins. Helaas laten sommige plug-ins zich ook niet meer downloaden. Ik krijg voortdurend pop-ups van een programma dat mijn e-mail adres wil checken: Windows Messenger. En om mijn mail te openen, moet ik zeven keer mijn wachtwoord intypen, plus klik op OK. Ook mijn toetsenbord doet het niet meer. Ieder bijzonder teken, zoals een trema of accent, moet ik opnieuw inbrengen. Al mijn sneltoetsen zijn weg!

Gelukkig is er niets mis met BOUblog, u kunt alles nog lezen, beluisteren en bekijken. Ook kunt u reageren en zelf kan ik dat ook. Het plaatsen van nieuwe artikelen is op dit moment echter een beetje moeilijk. Mijn systeem is stokdoof en half blind! Help Hellen Keller, want zo kan ik onmogelijk bloggen. Het probleem is simpel: ik heb een nieuwe computer nodig.

De oplossing is echter minder simpel, want een computer kost geld. Gisteren heb ik de schade laten begroten: 800 euro, dan doet alles het weer. Mag BOU in deze een beroep doen op de lezers van BOUblog? Volgens mijn statistiek komen hier gemiddeld 1000 bezoekers per dag, waarvan 80% uit Nederland. Zij lezen gezamenlijk 4000 tot 5000 pagina’s, het zijn geen toevallige passanten, maar liefhebbers. Als jullie mij nou eens allemaal een euro zouden schenken, dan ben ik uit de brand. Een euro entree… het mag natuurlijk ook meer zijn…

Dit zijn mijn gegevens:

Rekeningnummer 81 09 32 261
t.n.v. B. Berkenbosch
Schouwen-Duiveland
o.v.v. BOUblog

Bij voorbaat mijn dank en ik kom wel weer terug. Voorlopig is het hier stil genoeg om mijn Bijbelstudie te vervolgen. Dat lukt gelukkig nog wel. Hoelang dit gaat duren, kan ik u niet voorspellen. Reacties blijven welkom, ik kan ze lezen en er op reageren. Let wel: uw eerste reactie op BOUblog verschijnt niet automatisch, heb dus even geduld.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

15 Reacties op “Op BOUblog blijft het voorlopig even stil…”

 • Optiplex:

  Geen plugins meer kunnen downloaden klinkt eerder als een softwareprobleem dan een hardwareprobleem. Misschien heb je genoeg aan een schone installatie? Heb je deskundig advies gekregen?

  Voor 800 euro heb je zeker een mooie nieuwe computer. Voor de helft heb je ook al een leuke budgetcomputer, die je prima een aantal jaar kan gebruiken.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Optiplex,
  Mijn computer was verouderd, veel te traag voor de huidige software. Afgelopen woensdag kwam iemand met een “goedkope oplossing” en nu staat mijn hele systeem op tilt. Zowel de software als de randapparatuur werken niet meer. Het gaat daarom niet alleen om een computer, maar ook om een scanner annex printer plus een microfoon en geluidsboxen. Een professionele overzetting van mijn gegevens is bij de prijs inbegrepen.
  Je begrijpt dat ik niet in de stemming ben voor nogmaals een “goedkope oplossing”! Misschien wil ook jij een euro storten ten bate van BOUblog.

 • petje:

  Laat je aub goed adviseren (of nog beter: verdiep je zelf in het aanbod van hard- en software en de prijzen zodat je weet waar je op moet letten bv. via http://www.kieskeurig.nl) want ik denk dat je met 600 euro al een heel eind komt.

 • Neem toch een Mac, dan ben je van al dat Windows getrut af. Werk al 30 jaar probleemloos met een Mac.

 • Haly:

  Beste Bou,

  Morgen maak ik 50 euro over. En ik ben het met Aart eens: probeer eens een Mac. 🙂

  Succes!

 • Optiplex:

  Hoi Bou,
  Ik had reeds een bescheiden bedrag overgemaakt (1,25% van je begrote bedrag), ik stelde alleen wat vragen omdat ik het zonde zou vinden als het geld naar een te dure computerboer gaat.

 • Groene Wolf:

  Hoi Bou,

  Ik ga je voor een half jaar een bedrag van 6 euries vooruit sturen. B.T.W., kom je nog een keer bij mij op een paar asperges bijten i.p.v. op een houtje?

 • Jacqueline:

  Ik denk zelf dat de persoon die jou geholpen heeft een aantal overjarige drivers behorende bij het moederbord vergeten is te installeren.

  Enneh, nee hoor je hebt echt geen kieskeurig nodig.

  Maak een lijstje van welke software jij consequent gebruikt
  Daar hangt of staat alles mee.
  Foto & Video bewerkingsprogramma’s vreten geheugen en eisen ook veel van je processor.

  Plugins en software kun je niet ongestraft installeren op een oude computer, er zijn altijd systeemeisen.

  Daarbij dien je net als bij een auto, je boeltje op te schonen.

  Zowel het register als de bestanden.
  Ik doe dat iedere avond voordat ik mijn pc afsluit.

  CCleaner is een verschrikkelijk mooi programmaatje en nog gratis ook.

  Wat veel mensen vergeten is het beveiligen en instellen van de browsers.

  Ja, er komt wat bij kijken hoor.

  Hoe dan ook met een pc van rond de 400-500 euro kun jij aardig wat werk verrichten!

  Trouwens wat een belachelijke hoge prijs om je pc te laten repareren! ECHT BELACHELIJK zeg dat maar tegen die reparateur!

 • Jacqueline:

  @Aart

  Een mac is prima maar je moet wel alles apart aanschaffen en dat wordt veels te duur voor Bou.

  Echt waterdicht is mac niet.

 • mr. drs. BOU:

  Beste allemaal,

  Dank voor de steunende reacties. Ik zal de komende dagen rustig werken aan mijn boek. Deel 1 is nu vrijwel voltooid, deze winter hebben er mensen meegelezen en hun commentaar ben ik aan het verwerken. Ook heb ik zelf weer iets ontdekt: Bond events! En het klopt als een bus!

  Die computer komt wel weer goed zodra ik er het geld voor heb. Dit was beun de haastklus, dat werkt dus niet! Gelukkig kan ik noch typen, al doe ik een kwartier over het correct intypen van namen als Methusa”el en Ka”in.

  Beste Haly, dank je wel! Daar kan ik geluidsboxen voor kopen! Voor Hellen Keller ben ik echt niet in de wieg gelegd… Zodra mijn geluid het weer doet, kan ik weer documentaires bekijken.

  Beste Jacky, die PC kost 500,- inclusief de nieuwe Windows. Boxen kosten 50 en een goede mike 30. Scanner-printer kost 100. Dat is samen 680,- inclusief BTW. Omdat mijn systeem verziekt is, komen er echter nog wat kosten bovenop. Herstellen kost tijd en dat kost 65 per uur.

  Ik heb Beun reeds in gebreke gesteld, maar je weet ook dat Beun er dan als een Haas vandoor gaat. Gelukkig is het eiland maar klein, dus wellicht loopt ook dat goed af. 😉

  Lieve Groene Wolf, die asperges houden we te goed! Mijn houtje smaakt op dit moment namelijk ook zoet. Henoch is 4100 v.C. Leuk h`e! 🙂

 • @ Jacqueline

  Bij de aanschaf van een Mac zit in de prijs het besturingssysteem en een fors aantal programma’s inbegrepen. Dus of dat duurder is dan een Windhoos systeem waag ik te betwijfelen. Die paar aanvullende programma’s kosten ook heel weinig, los van het feit, dat je veel programma’s gratis, weliswaar niet legaal, op I serial kunt aanschaffen.

 • Luis:

  Mr. Bou
  Indien U mij mailt, op het mailadres dat u zou moeten kunnen zien, zou het kunnen zijn, dat na afspraak ik u een pc ter beschikking kan stellen. windows 7 systeem.
  incl service. en gratis.

  vr. groet

 • mr. drs. BOU:

  Dank je wel, Luis! Hartelijk dank! Alles komt goed!

  Ook dank ik mijn lezers voor de geluidsboxen die ik heb gekocht. Hellen Keller is niet langer doof, ik kan alles weer beluisteren! Misschien staat er morgen dus wel weer een nieuwe docu op BOUblog.

  Het herstellen van het hele systeem zal wat tijd kosten. Ik verzoek u daarom om mij even wat rust te gunnen.

  @ Loupe, ik verheug me echt op die asperges. Yum! Dan vertel ik je meteen hoe het zit met Henoch! 😉

 • afgekeurde limbo:

  Die asperges met parmaham en een eitje en gesmolten boter?????
  Dat lust ik oooook;-)
  Net als vroeger bij ons mam.

Laat een reactie achter