Archieven

Artikelen

Zwaar beveiligd Koningshuis, leve de Republiek!

Update 30 april: “U heeft Koninginnedag aan ons teruggegeven.” Die dag is dus niet van de bevolking, maar van het Koninklijk Huis. Vorig jaar werd de feestvreugde wreed verstoord, toen Karst Tates in Apeldoorn in zijn auto dwars door de Oranjeminnende menigte heen reed. Misschien wilde hij zelfs wel de open bus van de koninklijke familie raken! Hij botste op een monument, waarna hij overleed. Zeven omstanders vonden eveneens de dood, maar het voertuig waarin Hare Majesteit met haar Koninklijke Familie te kijk zat voor het gewone volk, bleef ongedeerd.

Daarom zijn er dit jaar extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Vandaag mocht de bevolking van Middelburg en Wemeldinge op Koninginnedag met vlaggetjes zwaaien, juichen en wuiven naar de telgen van Oranje, maar niet op klompen, want dat kon een risicofactor zijn. Na de vreselijke gebeurtenissen van vorig jaar, wil men in elk geval voorkomen dat iemand op zijn klompen aanvoelt dat de folklore van het koningshuis uit de tijd is.

Gisteren was de koninklijke familie in Apeldoorn voor een herdenking van vorig jaar en ook daar zijn scherpe veiligheidsmaatregelen getroffen. De bejaarden van verzorgingshuis ‘De Loohof’ in Apeldoorn, dat recht tegenover de plek stond waar de Hoogheden zouden verschijnen, kregen een dag huisarrest, ze mochten zelfs niet op het balkon komen. Zorgvuldige analyses van de DKDB hebben namelijk uitgewezen dat zij een te groot risico vormen voor de veiligheid van onze vorstin. Om toch van het hoge bezoek te kunnen genieten, krijgen de bejaarden beeldschermen op hun kamers. Tegen deze verregaande vorm van vrijheidsberoving werd door de bejaarden niet geprotesteerd.

Intussen kost het koningshuis de Nederlandse belastingbetalers jaarlijks een hoop geld. En ook die 1400 opgetrommelde politieagenten op straat zijn niet gratis! Maar op deze dag mocht men in Zeeland wel gratis met de bus en de boot! Dank zij de vrije Koninginnedag konden de Zeeuwen gratis met de bus naar het strand gaan, of met de boot naar de overkant, maar het was stil in de bus en ook op het strand. Alle dorpen en stadjes vierden feest en alles verliep gezellige en rustig, behalve in Wemeldinge en Middelburg.

Op 29 april zag Wemeldinge en nog zo uit:

En Middelburg zag er zo uit (let ook op de dranghekken):

Hoewel het lijkt alsof het hele volk blij is met ons koningshuis, is dat toch niet helemaal waar. Royale schandalen wekken weliswaar de verontwaardiging, maar ze worden meestal ontkend. Wie er iets van durft te zeggen, maakt zich al snel schuldig aan opzettelijke belediging van de koning, al is het dan een koningin. Daarop staat een straf van maximaal 5 jaar. Het belangrijkste mechanisme is echter de gratie: wie in de gratie is, krijgt privileges, maar wie iets onaardigs zegt over deze familie van stinkend rijke en machtige patsers, is uit de gratie! Daarom blijven de royale schandalen meestal steken in de koninklijke doofpot. Op wat voorzichtige satire na is ons koningshuis onschendbaar.

Misschien wordt het tijd voor een referendum: Willen wij een parlementair koninkrijk blijven of kiezen we voor een parlementaire democratie? In het laatste geval mag Beatrix volgend jaar op 30 april haar dag voorgoed afstaan aan de bevolking. Daarbij mag ze al haar politieke en representatieve taken overdragen aan een gekozen president. In zijn functie is deze onafhankelijk van het parlement. De volgende dag, dus op 1 mei, vieren we dan voortaan net zo’n soort feest als nu op Koninginnedag, met alleen dit verschil: Leve de Republiek.

Tomas Ross en Ton Biesemaat zijn twee schrijvers niet blij zijn met onze parlementaire monarchie. Tomas Ross schrijft spannende fictie en Ton Biesemaat schrijft ware verhalen. De fictie van Ross trekt veel lezers, want zijn verhalen zijn maar verzonnen, toch? Wie op de hoogte is van wat er werkelijk speelt, weet ook dat zijn fictie voor een groot deel berust op ware gebeurtenissen. Het werk van Ton Biesemaat krijgt intussen niet de aandacht die het volgens mij wel verdient. In zijn boek Bernhard Gate haalt hij feiten boven water die vaak spannender zijn dan de fictie van Ross.

Het Gesprek 1 op 1 tussen Tomas Ross en Ton Biesemaat vond plaats in 2009, maar werd op 25 april j.l. nogmaals uitgezonden. In elk geval staan deze twee schrijvers op goede voet met elkaar, het is een prettig gesprek. En ze zijn het eens over het koningshuis en de monarchie: ze zijn uit de tijd, dus Leve de Republiek!

Het Gesprek duurt 40 minuten.

64 Reacties

 1. mr. drs. Bou

  Beste mrpettjo,

  Dat misdaadverhaal lijkt inderdaad een verzonnen mystificatie. Omdat jij voorstelde om achter de schermen te informeren naar die ex-advocate, heb ik dat ook gedaan. De dame in kwestie blijkt bekend bij verscheidene bloggers van allure, waaronder JDTV en Kleintje. Onafhankelijk van elkaar oordeelden ze unaniem: “Ongeloofwaardig. Daarom heb ik er niets mee gedaan.” Een vraagje aan onze enige echte criminele verslaggever Steve Brown: “Van Korlaar? Nooit van gehoord.”

  Voor de waarheid omtrent de moord op Marianne Vaatstra kun je beter te rade gaan bij Wim Dankbaar:
  http://rechtiskrom.wordpress.com/2012/02/03/de-leugens-van-het-om-in-de-vaatstra-zaak-5/
  http://rechtiskrom.wordpress.com/2012/02/11/de-leugens-van-het-om-in-de-vaatstra-zaak-6/

  Zodra ik weer puf heb, zal ik eens aandacht besteden aan het werk van Dankbaar. Want hij is goed bezig, maar hij krijgt veel te weinig publiciteit.

  Antwoord
 2. mrpettjo

  Het lijkt er zeer sterk op dat Friso niks mankeert maar dat de publiciteitsgeile Oranjes de zaak een week rekken om zoveel mogelijk exposure te krijgen..
  Walgelijk dat de MSM media (NOS en Telegraaf natuurlijk voorop)aan deze wanvertoning meedoen!

  Antwoord
 3. mr. drs. Bou

  Beste mrpettjo,

  Helaas, ik denk dat Friso weinig kans heeft. Onderkoeling en verstikking, 20 minuten lang. Er zijn er niet veel die levend onder een lawine vandaan komen. Om verdere schade te voorkomen, houdt men het lichaam enige dagen onderkoeld, het moet langzaam opwarmen. Het duurt daarom inderdaad enige dagen voor men weet of er geen hersenbeschadiging is opgetreden.

  En de media? Ach! Micha Kat heeft het er maar druk mee!! 🙂

  Antwoord
 4. mr. drs. Bou

  PRINCE HARRY BALLS DEEP IN VEGAS

  Antwoord
 5. mrpettjo

  De stadhoudersbrief die maar niet boven water komt en het begin van de nieuwe republiek Nederland zou kunnen inluiden voordat we onderdeel van de EUSSR worden..

  Klacht ingediend tegen weekblad

  Nieuwe aanval op de prins

  AMSTERDAM — De Stichting voor politieke bewustwording en de daarmee verbonden Stichting oud’-strijders legioen hebben bij de Officier van justitie in Amsterdam een klacht ingediend tegen de redactie van Nieuwe Revu en de free-lance journalist Jan Pijper wegens belediging van prins Bernhard.

  Aanleiding is een artikel van Pijper in Nieuwe Revu van 29 december, waarin onder meer gewag wordt gemaakt van contacten tussen de prins en Hitler.

  ——————————————————————————–

  ——————————————————————————–

  In de klachtbrief aan hoofdofficier mr. A. N. Messchaert schrijven de stichtingen, dat de tot hen behorende Nederlanders zich in hoge mate gegriefd voelen door het artiekel. „Deze publikatie past in het kader van een reeks aanvallen op de reputatie van de prins der Nederlanden, die kennelijk daarvoor vogelvrij is gemaakt”, aldus de brief. , Het artikel van Pijper bevat onder meer een interview met de op Mallorca wonende oud-verzetsstrijder Jeanette Kamphorst (65). Zij beweert een brief van de prins aan Hitler (d.d. 24 april 1942) in bezit te hebben, waarin de prins voorstelt namens de Führer bezet Nederland te gaan besturen.

  http://www.digibron.nl/search/detail/012ea1ae7aec3de0be0b9ae2/

  Antwoord
 6. mrpettjo

  Het huidige staatshoofd (een zogenaamde “Oranje”) en zijn vrouw hebben dezelfde voorouders (Halbachs uit Kradenholl)zoals in 1999 al in de Telegraaf was te lezen. Martin Vrijland heeft een sterke analyse dat Maxima de sterke vrouw wordt die de NWO agenda in ons land gaat uitrollen.
  Te verwachten is dat in het kader van de NWO agenda de onoverzienbare vuile was van de “Oranje” de komende tijd breed uitgemeten gaat worden. Maxima zal dan ten koste van de volslagen incompetente Wimlex steeds meer de lakens in dit land gaan uitdelen ten gunste van de eenwording van de EU natuurlijk:
  http://martinvrijland.wordpress.com/2013/05/01/maxima-de-koningin-die-ons-stuurt-richting-nwo/

  Antwoord
 7. yvonne

  Maar, hoe kunnen dit soort dingen gebeuren?

  Dit kan gebeuren omdat ons land bestaat bij de gratie van volkomen corrupte organisaties die worden geleid door trekpoppen die allemaal met elkaar in verband staan, elkaar de bal toespelen en uit de wind houden. Een corrupte kermis met een goed draaiend banencaroussel.
  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=14811:dit-is-hoe-de-nederlandse-doofpotindustrie-werkt&catid=53:blijvend-actueel&Itemid=71

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën