Archief
Artikelen

In 1983 heeft Gwynne Dyer een zevendelige documentaire gemaakt over het verschijnsel oorlog. Deze is indertijd in 45 landen uitgezonden. Alleen de eerste vier delen staan online en de eerste drie delen staan reeds op BOUblog. Het vierde deel van deze serie van Gwynne Dyer gaat voor een groot deel over Israël. Deze staat is gesticht in 1948 en daarom relatief jong. Vanaf het eerste begin heeft Israël geweld gebruikt om zichzelf te “verdedigen”. De stichting van Israël als staat was echter een aanval op de rechten van de Palestijnen die het land als sinds de Romeinse tijd bewoonden.

Ook deze documentaire is gemaakt in 1983, ver voor de laatste oorlog tegen Libanon in 2006 en nog verder voor het drie weken durende bombardement op Gaza in 2008-2009. Ook in 1983 was Israël echter in oorlog met de omringende Arabische landen. De documentaire gaat voor een groot deel over de Israëlische inval in Libanon in 1982. Als zodanig is het een indrukwekkend historisch document! In 1983 was reeds duidelijk dat geen van de partijen deze oorlog ooit kan winnen, maar tot op heden blijkt dat geen reden om de oorlog te beëindigen. Niet alleen de Palestijnen, maar ook de Israëlische dienstplichtigen betalen daarvoor een hoge prijs.

War – Part Four: The Deadly Game of Nations (6 delen) duurt 57 minuten.

De laatste drie delen van deze serie staan niet online. Mochten ze ooit verschijnen, laat het me dan even weten! Want dit verhaal is niet compleet. Een belangrijke rol in deze voortdurende oorlog wordt gespeeld door het militair industrieel complex. In de productie en verkoop van steeds meer geavanceerde wapensystemen en in de illegale wapenhandel voor de eventuele “rebellen” en “opstandelingen” gaan immers miljarden om! Het geld voor de wapenwedloop moet worden opgebracht door de bevolking en de enige winnaars zijn de wapenproducenten en -handelaren.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

19 Reacties op “Gwynne Dyer: Het dodelijke spel der naties”

 • mr. drs. BOU:

  Wat ik je brom! Iedere oorlog gaat ten koste van de bevolking. In de VS worden nu massaal de leraren ontslagen. Geen geld meer voor onderwijs, maar wel voor drones en bommen en granaten!

  Layoff Notices Sent to Thousands of US Teachers

 • petje:

  Israel stations nuclear missile subs off Iran
  Uzi Mahnaimi in Tel Aviv

  Three German-built Israeli submarines equipped with nuclear cruise missiles are to be deployed in the Gulf near the Iranian coastline.

  The first has been sent in response to Israeli fears that ballistic missiles developed by Iran, Syria and Hezbollah, a political and military organisation in Lebanon, could hit sites in Israel, including air bases and missile launchers.

  The submarines of Flotilla 7 — Dolphin, Tekuma and Leviathan — have visited the Gulf before. But the decision has now been taken to ensure a permanent presence of at least one of the vessels.
  (..)

  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article7140282.ece

 • petje:

  Onderstaand grondig gedocumenteerde artikel over de Wikileaks hoax [Wikileaks Is Zionist Poison] is al van eind oktober 2010.
  De vuistdiepe collaboratie van de zionistische staat Israel in de genocide in Irak is vanzelfsprekend volledig afwezig in de Wikicables hoax:

  Where are the leaks on the 55 Zionist companies profiting from Iraqi blood being spilled (23)? Where are the leaks on Iraq’s artifacts being stolen by Zionist agents (24)? Where are the leaks on hundreds of Mossad agents operating in Mosul (25)? Where are the leaks on the Mossad bomb-making facility in Kirkuk (26)? Where are the leaks on the Mossad murderers stationed in several villages around the devastated area of Fallujah (27)? Where are the leaks on the depleted-uranium-tipped IEDs of Zionist-owned Zapata Engineering that have massacred thousands in Najaf, Karbala and Tal Afar, just to name a few (28)? Where are the leaks on the Israeli arms dealers supplying weapons to CIA-trained death squads (29)? Where are the leaks on Zionist war criminal Paul Wolfowitz importing Shin Bet torture experts to train the US military (30)? Where are the leaks on Mossad conducting interrogations and torture in Iraq jails, including Abu Ghraib (31)? Where are the leaks that will actually tie the illegal war, which was exclusively designed by Zionists, to Israel? They don’t exist because Wikileaks isn’t concerned with uncovering the truth regarding the real criminals; they’re concerned with leading the public away from the truth to keep them under control. It’s COINTELPRO all over again.

  http://www.maskofzion.com/2010/10/wikileaks-is-zionist-poison.html

  (Vreemd genoeg is er bij Stan van Houcke geen enkele twijfel over de Wikihoax..)

 • petje:

  So what is the real purpose of Assange’s little charade? Propaganda.
  Propaganda is like rat poison. 95% of it is tasty, healthy food. But the purpose is to get you to swallow the poison. The same is true of the WikiLeaks document dump. The bait are all these old stories which we already knew about, used to convince us that the entire pile is “tasty, healthy food,” except that it isn’t. Buried in the pile of delicious, albeit past the expiration date morsels are the bits of poison which the US Government knows you will no longer accept at face value from the controlled media, but hope you will eat if handed to you by a con artist posing as hostile to the government.

  So, given that 95% of the current WikiLeaks is really old news, as a public service I will point out the bits of poison that Julian hopes you will eat.

  1. Iran is bad so you should all want to kill them.

  2. Saudi Arabia is bad because they are funding Al Qaeda so you should all want to kill them.

  3. North Korea is bad because they gave really long range missiles to Iran for Iran to put their nuclear warheads in, so you should all want to kill them.

  4. China is messing with your computers, so you should all want to kill them.
  That about sums it up. Oh yes, there is nothing negative about

  Israel in all these diplomatic messages, an impossibility given the lethal Israeli attack on the Aid Flotilla last May. That suggests who Assange really works for.

  Funny thing about rat poison. After a while the rats learn to eat the food and leave the poison behind.

  http://dprogram.net/2010/11/29/wikileaks-news-11-29-10/

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje,

  Ook Information Clearing House steunt Wikileaks.

  Zelf weet ik niet wat ik er van denken moet. Assange lijkt te goeder trouw, dat gedoe rond die aanklacht wegens verkrachting stinkt heftig naar de CIA, maar rond de gelekte e-mails hangt ook een geur van desinformatie. Ik acht het ook niet uitgesloten dat de geheime diensten hebben gedacht: “Laten we die Wikileaks eens even overvoeren met een overload aan zogenaamd gelekte e-mails.”

  Verder heeft iedereen het er nu over en iedereen weet precies hoe het zit. Daarom op BOUblog geen artikel over de ultieme waarheid rond Assange of Wikileaks. 😉

 • petje:

  Het ministerie van Veiligheid (en Justitie) zint al op wetgeving om Deep Packet Inspection (DPI) op het internetverkeer toe te passen. Met dank aan Assange en Wikileaks ook in dit geval..:
  http://www.nu.nl/column/2394184/permanente-aanranding.html
  http://sptransparant.blogsome.com/2010/12/04/sp-wil-burgers-nog-steeds-permanent-bespioneren/

 • mr. drs. BOU:

  En een mooi stukje op SOTimes

  But not everyone is fooled. On Wednesday, a senior Turkish official blamed Israel for the Wiki-leaks release. Addressing reporters, Huseyin Celik, deputy leader of Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan’s AKP party, hinted that Israel engineered the leak of hundreds of thousands of United States diplomatic cables as a plot to pressure the Turkish government.

  “One has to look at which countries are pleased with these,” Celik was quoted as saying. “Israel is very pleased. Israel has been making statements for days, even before the release of these documents.”

  en zo voort… 😉

  Zie ook Zaplog.

 • mr. drs. BOU:

  En dan John Pilger:

 • petje:

  De actuele wikileaks over strategische punten in Nederland bevestigt het geringe belang dat Washington nog aan Nederland hecht los van het hersenloze idolate Amerikanisme van veel Nederlandse politici.
  Europa heeft in feite afgedaan voor de VS ten faveure van Azie, Australie en Zuid- en Midden Amerika en voor Nederland geldt dat blijkbaar in het bijzonder.
  Ik ben bepaald niet onder de indruk van deze “onthullingen” eerlijk gezegd..

 • petje:

  Waar gaat het naartoe met die schijnbaar gespeelde boosheid over de onthullingen van Wikileaks?
  Ordo Ab Chao

  http://www.zonnewind.be/internet/wiki-leaks-11-september-9-11-informatie.shtml

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje,
  Heb hier mijn boos vermoeden: Wikileaks is 9/11 kwadraat.
  Ze gaan Internet afsluiten…
  En wat dan?
  Bomb, bomb, bomb???? Natuurlijk niet Katwijk, maar Iran…
  Ach! (= Eheu!)

 • petje:

  Inderdaad, en afsluiting van het internet zou een grote meevaller zijn voor de MSM die zo te lijden hebben onder de nieuwe media. Inderdaad, de MSM spelen het spel van de geheime diensten van de wereldelite voortreffelijk mee zoals ook tijdens en na 9/11.
  Ach, ja!..
  (En: Assange zal nooit aan de VS worden uitgeleverd natuurlijk maar de “dreiging” vergroot wel weer de zogenaamde geloofwaardigheid van deze con artist..)
  Inderdaad: ach!

 • petje:

  De eerste links van de entourage rond Wikileaks met de CIA komen boven water..:
  http://qwstnevrythg.com/2010/12/anna-ardin-cia/

  Ach!..

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje,

  Wikileaks is niets vergeleken bij de informatie die de FED onlangs onder dwang heeft moeten vrijgeven. SHOCKING! Maar iedereen heeft het alleen maar over Wikileaks.

  Ik kwam het tegen op Anarchiel:

  Als de grootste oplichterij ooit wordt onthuld maar de media zwijgt erover kan die oplichting dan gewoon doorgaan?? Terwijl het wikileak lekken als een druppelende incontinentie groots wordt uitgemeten overal, is de FED gedwongen te pissen als een olifant waar het informatie vrijgeven aangaat. De honderdduizenden wikileaks verbleken (van al dat gezeik) nu dankzij het doortastende werk van Senator B. Sanders de Federal Reserve haar deuren heeft moeten openen.
  De door de belastingbetaler gefinancierde ‘bailout’ waarmee een select groepje bankiers de beschikking eiste over 700 miljard om het financiële systeem te redden blijkt door de bankiers te zijn aangegrepen om 12.300 miljard dollar belastinggeld te geven aan elkaar en enkele van de grootste corporaties.

  Zo kreeg Morgan Stanley bijna $2000 miljard, Citigroup kreeg $1.800 miljard, Goldman Sachs kreeg $600 miljard en ook gooide de Fed aanzienlijke sommen geld naar onder andere Caterpillar, General Electric, McDonald’s and Verizon.

  Deze onvoorstelbaar gigantische sommen geld zijn rentevrije leningen en verstrekt in een tijd waarin kleine bedrijven en consumenten geen cent konden lenen om het hoofd boven water te houden.

  Lees ook dit artikel!

  We were finally granted the honor and privilege of finding out the specifics, a limited one-time Federal Reserve view, of a secret taxpayer funded “backdoor bailout” by a small group of unelected bankers. This data release reveals “emergency lending programs” that doled out $12.3 TRILLION in taxpayer money – $3.3 trillion in liquidity, $9 trillion in “other financial arrangements.”

  Wait, what? Did you say $12.3 TRILLION tax dollars were thrown around in secrecy by unelected bankers… and Congress didn’t know any of the details?

  Yes.

  En vrijwel niemand heeft het er over! Misschien moet ik er wel een BOUblog over schrijven… 🙁

  Op dit moment luister ik naar Alex Jones, zijn show van 5 december. Duurt een uur en gaat over die bailout van $ 12,3 met een reeks van nullen…

 • petje:

  Nieuwe onthullingen van een Syrische journalist maken duidelijk dat Assange het met de Israeli’s/zionisten op een akkoordje gegooid heeft door voor veel geld documenten over Israel weg te laten en te vernietigen (“Netanyahu is een open en transparant persoon” aldus onze Julian onlangs in Time..). Zijn opvatting over 9/11 wordt hiermee ook meteen opgehelderd: http://www.zonnewind.be/internet/wikileaks-afgkocht-door-israel.shtml

 • mrpettjo:

  Het CIDI heeft via een klacht over anti-semitisme afgelopen week beslag laten leggen op de bestanden van een aantal kritische websites die het gewaagd hebben een link te leggen tussen zionisme en het aantoonbaar door zionisten aanwakkeren van antisemitisme om hun imperialistische internationale doelstellingen te bevorderen: http://web.me.com/aartliberty/Stop-Zionism/Liberty_Nieuws/Artikelen/2011/7/30_Het_Nederlands_recht_is_een_banaan!.html

 • mr. drs. BOU:

  Beste Mrpettjo,

  Achter dat aantal kritische websites zat maar een persoon: Jeroen de Kreek.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Jeroen_de_Kreek
  Op Zaplog heeft hij zich ooit geprofileerd als NextMP, vervolgens ging hij een politieke partij op richten: Mijn Partij. Wie daar geen lid van wil worden, maakt zich volgens De Kreek schuldig aan het in stand houden van alle onrecht in de wereld.
  Dat Baybasin nog altijd vastzit, is volgens De Kreek mijn schuld! Had ik zijn Mijn Partij gesteund, dan had hij Baybasin al lang vrijgelaten!
  Kortom: 🙂 🙂 🙂 !!!

  Maar ik ben wel blij dat je me wijst op deze oude pagina. Het vervolg op WAR staat nu namelijk wel online. 😉

Laat een reactie achter