Archief
Artikelen

Op 8 mei a.s. is het Cannabis Bevrijdingsdag, een wereldwijde demonstratie voor het beëindigen van het cannabisverbod. In Nederland is de locatie het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Een routebeschrijving staat hier. Het feest duurt van 12 uur ’s middags tot 10 uur ’s avonds.

Op Anarchiel werd deze demonstratie al eerder aangekondigd, met redenen omkleed. Minister Hirsch Ballin heeft de wiettelers namelijk de oorlog verklaard. Er is niets mis met cannabis, in tegendeel. De plant is de absolute kampioen in nuttige eigenschappen! Hij groeit op vrijwel iedere grond en het krachtige wortelstelsel verbetert de structuur van de bodem. Kunstmest is overbodig. De snelle en dichte groeiwijze maakt dat het onkruid geen licht krijgt, onkruidbestrijding is eveneens overbodig. De sterke vezels van de plant zijn zeer geschikt voor het maken van allerlei weefsels, canvas is vrijwel onverslijtbaar en ook in andere opzichten superieur aan katoen en kunstvezels.

Van cannabis kan men ook papier maken. In tegenstelling tot papier van houtvezels is dat niet onderhevig is aan verzuring. Cannabispapier blijft eeuwen lang goed, terwijl houtpapier binnen een eeuw reeds spontaan uit elkaar valt. De papieropbrengst van een hectare cannabis is in 20 jaar tijd ook ruim vier maal zo hoog als die van een hectare dennenbos! Voor de productie van cannabispapier zijn daarbij ook nog veel minder chemicaliën nodig.

Het zaad van cannabis is eetbaar en het bevat olie. Dit is een zeer goede spijsolie en het uitgeperste zaad is geschikt als veevoer. Cannabis groeit snel en moeiteloos op vrijwel iedere plaats. Het gewas biedt voedsel, kleding, brandstof, bouwstoffen, veevoeder, grondverbetering, papier, medicijnen en nog veel meer. Het heeft geen kunstmest nodig en evenmin onkruidverdelgingsmiddelen. Het op grote schaal verbouwen van cannabis voor kleding, papier en voedsel zou kunnen leiden tot een groene revolutie. Als peak oil werkelijkheid wordt, dan zullen we cannabis hard nodig hebben!

Het verbod op cannabis is daarom werkelijk absurd! Het leidt slechts tot criminalisering van een groep mensen die geen enkel kwaad doen. Zoals iedere oorlog leidt ook de oorlog tegen wiettelers tot onschuldige slachtoffers. De enigen die in hun vuistje lachen, zijn de grote drugsdealers, want zonder het verbod was hun hasjhandel veel minder waard. Hun winst zou dan niet hoger zijn dan die van de gemiddelde sigarenboer. Het leidt soms ook tot schandalige absurditeiten. Zo kan Vereniging voor Cannabisconsumenten zelfs geen bankrekening openen! De Nederlandse Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod roept op om te stemmen op D66, omdat deze partij pleit voor opheffing van het cannabisverbod. Niet alle politici zijn zo gek om cannabis te bestrijden.

Op BOUblog staan reeds meerder documentaires over cannabis. De volgende documentaire blijkt verwijderd van Google Video en ook op Veoh wil men hem niet meer vertonen. Deze docu gaat niet over blowen en stoned worden, maar over de geschiedenis van de meest nuttige plant die moeder natuur de mensheid heeft geschonken. Daarom mogen we hem kennelijk niet meer zien. Cannabis betekent immers blowen en dat moet worden verboden! Op Vimeo staat hij gelukkig nog wel.

The Magic Weed – History of Cannabis Sativa duurt 48 minuten.

The Magic Weed – History of Cannabis Sativa from qnbs7 on Vimeo.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

8 Reacties op “Cannabis Bevrijdingsdag: 8 mei in Amsterdam”

Laat een reactie achter