Archief
Artikelen

De Israëlische regisseur Yoav Shamir, die ook de docu Defamation maakte, was als dienstplichtige militair aangesteld tot bewaker van een checkpoint, waar de Palestijnen worden gecontroleerd als ze Israël willen betreden, of zelfs maar van de ene Palestijnse plaats naar de andere willen gaan. Wie die zich in de Westelijke Jordaanoever wil verplaatsen, komt langs deze Israëlische controleposten. Twee jaar lang heeft Yoav Shamir er de dagelijkse gang van zaken gefilmd. Zonder verder commentaar laat hij zien wat zich afspeelt op deze controleposten.

De Palestijnen, mannen, vrouwen en kinderen, moeten soms uren wachten voor ze er door mogen. Wie geen geldig pasje heeft, mag er niet door, hoe belangrijk de reden ook moge zijn. In de strijd tegen het terrorisme wordt de gehele Palestijnse bevolking het slachtoffer van deze terreur. Een uitgebreide bespreking van deze documentaire staat hier.

Checkpoint duurt 59 minuten.

Israëlische moeders bewaken checkpoints duurt 22 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

4 Reacties op “Checkpoint, hoe Israël de Palestijnen treitert”

Laat een reactie achter