Selecteer een pagina

Archieven

Pedofiele priesters en de Hand van God

Over pedofiele priesters staat de laatste tijd bijna dagelijks iets in de krant, maar deze praktijk was al jaren bekend. In 2002 ontstond in de VS een groot schandaal rond pedofiele priesters. Het BBC 1-programma Panorama zond in 2006 een documentaire uit over de pedofiele priesters en het Vaticaan. Panorama had ontdekt dat er binnen de RK-kerk een speciale procedure bestaat om seksueel misbruik in de doofpot te stoppen. Deze regeling, genaamd Crimen Sollicitationis (pdf), werd 25 jaar geleden ingesteld door kardinaal Joseph Ratzinger, de man die nu Paus is.

In januari 2007 zond Frontline een documentaire uit, genaamd Hand of God. Deze werd gemaakt door Joe Cultrera, wiens broer Paul slachtoffer werd van een pedo-priester, pater Birmingham. Dertig jaar na dato bekende Paul dit misbruik aan zijn vrouw, waarna hij besloot om de Kerk er mee te confronteren. Toen men het daar probeerde af te doen als een incident, ging Paul op zoek naar andere slachtoffers. Tot slot bleek dat pater Birmingham wel 100 jongens had verkracht.

Zodra ook maar ergens bekend werd wat deze pater deed, werd hij stilzwijgend overgeplaatst naar een andere parochie en de man die daar voor zorgde, pater Mc.Cormick, werd bevorderd tot bisschop. Dit past geheel binnen het beleid dat is uitgezet door Ratzinger. Toen Paul Cultrera zijn onderzoek voortzette, kwamen er nog meer pedofiele priesters in beeld, die elkaar allemaal kenden en die elkaar de hand boven het hoofd hielden. Het bleek een netwerk van pedo-priesters, of een pedo-netwerk van priesters, net wat u wilt!

Paul Cultrera werd gesteund door zijn hele familie, ook zijn ouders kozen voor hem en daarmee tegen het beleid van de Roomse Kerk. Dat maakt dit verhaal zo uniek! Veel slachtoffers van seksueel misbruik kunnen hun verhaal volstrekt niet kwijt aan hun ouders. Beginnen ze er toch over, dan krijgen ze vaak bittere verwijten te horen, alsof het hun eigen schuld zou zijn! Met steun van zijn familie wist Cultrera echter het deksel van de doofpot te wrikken. In 2002 brak in de VS het schandaal in volle omvang los.

Nu, acht jaar later is het de beurt aan Europa. Vanuit Rome klinken echter geen excuses, maar valse beschuldigingen, van zielige roddels tot de vergelijking met Jodenhaat. Daaruit blijkt dat in de Roomse Kerk nog niets veranderd is. Het is een instituut waar niet het geloof en de moraal, maar arrogantie en macht de dienst uitmaken. Uit het schokkende einde van deze documentaire blijkt dat eveneens!

Hand of God duurt 90 minuten.

 

Overigens ben ik van mening dat Joris D. strafrechtelijk moet worden vervolgd.

14 Reacties

 1. petje

  Ik had een tijdje terug ook gelezen dat Joseph Ratzinger die doofpotregeling in de jaren 80 had ingesteld.
  Ik dacht daar aan toen vorige week onze Romeinse vriend Antoine Bodaert in een radioprogramma loog dat Ratzinger zich altijd al voor transparantie heeft ingezet..
  Die Bodaert wordt steeds ongeloofwaardiger door de ongeloofwaardige spagaten die hij de afgelopen weken in de katholieke pedofiliezaken heeft tentoongespreid.

  Antwoord
 2. mr. drs. BOU

  Petje, ze liegen allemaal. Liegen maakt deel uit van het Roomse geloof. Maar liegen maakt ook deel uit van de pedo-praktijk. Ze noemen het liefde, maar ze maken zichzelf en anderen maar wat wijs!

  Schokkend vond ik het einde van deze docu, want de hele parochie werd opgeheven! Machtsmisbruik, zo doen ze dat in Rome…

  Antwoord
 3. mr. drs. BOU

  Beste Groene Wolf,
  Die link doet raar en het was wel even zoeken, maar het originele artikel staat hier.

  GlaxoSmithKline (GSK), which was already the focus of controversy over whether it ignored the suicide risk of its antidepressant Paxil, has found itself linked to the Catholic Church’s cover-up of child abuse in the death of a priest who took the drug.
  Father Rick Tucker, who took Paxil because he was upset about the way his parish ignored a child abuse scandal, may have committed suicide because of side effects from the drug and not the stress from the cover-up, a federal judge ruled. Judge David H. Hamilton of Indiana’s federal court found that Tucker’s sister Debra could sue GSK over the death of her brother, who shot himself to death in September 2002.

  Als ik het goed begrijp was Tucker een priester die ontdekte dat zijn zuster seksueel misbruikt werd binnen de kerk. De systematische cover-up bezorgde hem stress, daarom nam hij Paxil en daar werd hij suïcidaal van.

  Tsja…

  Antwoord
 4. Groene Wolf

  De link doet het wel. Klik op: SEROXAT SUFFERRERS…

  Antwoord
 5. petje

  Gisteren was de docu “Deliver us from evil” over de pastoor en kindermisbruiker Oliver O’Grady te zien. De man heeft doordat hij door zijn superieuren de hand boven het hoofd gehouden werd en steeds werd overgeplaatst tientallen slachtoffertjes van jarenlang misbruik gemaakt in de staat Californie in de jaren 70/80/90. Het Vaticaan wilde de slachtoffers niet te woord staan. Er kwam geen enkele reactie.
  Kun je anders verwachten van een criminele maffiose organisatie?
  http://www.imdb.com/title/tt0814075/

  Antwoord
 6. mr. drs. BOU

  Beste Petje, dank je wel. Die docu wil ik wel plaatsen!

  Antwoord
 7. Van Eygen

  IN elk college en elk klloster in Vlaanderen werd er wel gefoeterd . In het Jozefeitencollege van Leuven zongen wij daarover een liedje :” Wij zijn de paters Jozefieten , wij hebben hele lange pieten ”
  Ikzelf werd door geestelijkegodsdienstleraars ook fysiek anders behandeld dan door leken leraars .

  Antwoord
 8. mr. drs. BOU

  Kardinaal Simonis gaf pedopriester bescherming

  Kardinaal Simonis heeft in de periode dat hij aartsbisschop van Utrecht was een veroordeelde pedofiele priester beschermd. Hij hielp hem in 1991 aan een nieuwe baan als pastoor in Amersfoort. Daar misbruikte de priester opnieuw kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad, de Wereldomroep en het tv-programma Nieuwsuur.

  Simonis beschermde pedopriester

  Vanavond in Nieuwsuur. Er staan nog meer items over de RK-pedo-priesters op de pagina van Nieuwsuur.

  Antwoord
 9. mr. drs. Bou

  ‘Catholic Church lost its authority during Benedict XVI papacy’

  Antwoord
 10. mr. drs. Bou

  Paus Ratzinger: grootinquisiteur en rottweiler van god treedt af
  Joseph Ratzinger, paus Benedictus XVI, gaat met pensioen. Zijn belangrijkste wapenfeiten moet je zoeken tijdens de periode dat hij prefect was van de Vaticaanse organisatie ‘Congregatie voor de Geloofsleer’. In die functie was hij namelijk de architect van één van de meest grootschalige ideologische en politieke campagnes uit de naoorlogse geschiedenis, de zogenaamde restauratie om de bevrijdingstheologie te breken. Marc Vandepitte geeft tekst en uitleg.

  Antwoord
 11. mr. drs. Bou

  Catholic Clergy Sexual Abuse of Children Is a Crime Against Humanity!

  By Francis A. Boyle

  February 13, 2013 “Information Clearing House” –

  As the Lawyer for the Republic of Bosnia and Herzegovina during Yugoslavia’s War of Extermination against the Bosnians, I represented all 40,000 raped Women of Bosnia, argued their case for genocide before the International Court of Justice in The Hague (the World Court of the United Nations System), and won two World Court Orders of Provisional Measures of Protection on their behalf on 8 April 1993 and 13 September 1993. See my book “ The Bosnian People Charge Genocide!” (1996).

  The Pope and his Cardinals and his Archbishops and his Bishops are ultimately responsible for the widespread and systematic Sexual Abuse of thousands of completely innocent children around the world, which constitutes a Crime against Humanity under the Rome Statute for the International Criminal Court, in particular article 7(1)(g)—“rape”—and article 7(1) (k)— “Other inhumane acts of a similar character intentionally causing great suffering, or serious injury to body or to mental or physical health.” According to the well known principle of Command Responsibility under International Criminal Law, the Pope and his Cardinals and his Archbishops and his Bishops should all be prosecuted for their own criminal acts and the criminal acts of their subordinate priests for the reasons set forth in Rome Statute article 28(b):

  Antwoord
 12. mrpettjo

  Het aftreden van de paus heeft – niet/nauwelijks genoemd in de reguliere pers – in de eerste plaats te maken met zwendel en witwaspraktijken door de Bank van het Vaticaan (Instituut van Religieuze Werken) waarbij Ratzinger persoonlijk betrokken was:

  Theories are abounding this week now that the first pope in seven centuries is resigning his office. But as always, the most direct way to the truth behind the world’s oldest corporation is simply by following the money: and specifically, Vatican Bank money.
  Let’s put to rest, first of all, the fallacy that “looming scandals” about child rape and coverup are behind Joseph Ratzinger’s resignation. That’s just the cover story.

  Nobody in the church hierarchy is losing much sleep over their standing, canon-law endorsed policy of concealing and protecting child rapists in their ranks. Even the International Criminal Court application about such crimes has been stymied by catholic-run legislators and jurists.

  What pronounced the death knell on Pope Benedict was his personal implication in the bribery and money-laundering practices of the Vatican Bank, comically known as The Institute of Religious Works (IOR); and how that dirty connection gave the anti-Ratzinger faction in the College of Cardinals the lever they needed to dump the obstinate German from the papal throne.

  We had a whiff of that dump-Rat Boy agenda last year, when “Vatileaks” broke into the news with a ludicrous story of how Ratzinger’s loyal butler Paolo Gabriele disclosed the pope’s dirty secrets to the Italian media. In fact, the damning documents detailing Ratzinger’s secret rewarding of Vatican contracts to his friends and family members originated in the Vatican Secretary of State’s office, which the fall-guy butler could not have had access to.

  The Secretary of State and the real power behind the papacy is Cardinal Tarcisio Bertone, an old insider who also engineered the sacking of Gotti Tedeschi, head of the Vatican Bank, last May.

  http://pennyforyourthoughts2.blogspot.nl/2013/02/ratzinger-resigns-follow-vatican-bank.html

  Antwoord
  • mrpettjo

   Paus Benedict treedt af om arrestatie te vermijden, tegen Pasen inbeslagname van kerkelijke rijkdommen –
   Diplomatieke Boodschap kort voor zijn ontslagname afgeleverd bij het Vaticaan.

   Nieuwe Paus en Katholieke geestelijkheid kunnen beschuldigingen en arrestaties verwachten bij het voortschrijden van het “Pasen Reclamatie” plan

   Mondiaal persbericht en verklaring van Het Internationaal Tribunaal voor Misdaden door Kerk en Staat (ITCCS)

   http://www.argusoog.org/paus-benedict-treedt-onder-meer-af-om-arrestatie-te-vermijden/

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën