Archief
Artikelen

Theo Cranendonk is een Nederlander die vele jaren samenwerkte met de Italiaanse maffia-clan ‘Ndrangetha. In 1998 werd hij in Italië veroordeeld tot tien jaar, wegens de verkoop van 30 bazooka’s aan Emilio di Giovine, een lid van de ‘Ndrangheta. Vanuit de gevangenis werd hij overgebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis, wegens zware depressies. Daar nam Theo Cranendonk zijn bed op en wandelde. Hij ging wonen in Rotterdam, waar hij tot voor kort vrij en blij door het leven ging, hoewel Italië een internationaal aanhoudingsbevel had uitgevaardigd.

Vorig jaar september bekende een lid van de ‘Ndrangetha, Francesco Fonti, dat deze maffia-clan zich ook schuldig maakte aan het tot zinken brengen van schepen met chemisch en radioactief afval. Voor het verwerken van dit afval wordt door bedrijven dik betaald en als er een schip vergaat, dan betaalt de verzekering de schade. Dit is dus dubbel kassa, maar een gezonken schip gaat na verloop van tijd roesten, rotten en lekken. Op de zeebodem zijn het tijdbommen! Er liggen er een aantal voor de kust van Calabrië, maar ook voor de kust van Somalië en andere landen in de Derde Wereld. De Italianen zouden nog kunnen proberen om de troep weer boven water te halen, maar het bergen van deze scheepswrakken is zeer kostbaar.

De dochter van Cranendonk was verloofd met Emilio di Giovine, een ander lid van de ‘Ndrangetha. En ook hij legde vorig jaar een bekentenis af over het tot zinken brengen van gifschepen. Uit documenten bleek dat ook Cranendonk betrokken was bij deze zwendel in giftig afval, maar hij leefde nog lang en gelukkig in Rotterdam. Op 11 maart j.l. werd hij echter alsnog gearresteerd. In Italië staat hem nog een straf te wachten van een kleine 10 jaar wegens illegale wapenhandel, maar zijn betrokkenheid bij die gifschepen kan ook leiden tot een nieuwe veroordeling. De Nederlandse rechter heeft echter besloten dat Cranendonk in afwachting van zijn uitlevering in vrijheid moet worden gesteld, want onze Theo is niet vluchtgevaarlijk!

Deze hele affaire staat beschreven in de serie Ship Ahoy van Kleintje Muurkrant. De laatste aflevering luidde:

Ship Ahoy (15)

dinsdag 23 maart 2010
Wat we nou weer horen. De Rotterdamse smurfenbrigade was er al heel lang van op de hoogte, dat de in 1999 uit Italië gedroste bazookaprins en grootgifdumper Theodor Cranendonk zich in Rotjeknor ophield. En dat ie zich daar bediende van verschillende appartementen om zich een beetje uit de kijker te houden. Gekker nog, er zouden zich in de loop van de tijd verschillende Italiaanse persmuggen (of zogenaamde persmuggen, dat kan ook) gemeld hebben bij korpschef Aadsje Meijboom met de vraag wanneer Theo een enkeltje Italië kreeg. Per saldo lag er een internationaal verzoek tot aanhouding dus wat lette hem? Bovendien was de voormalige geliefde van zijn dochter aan het zingen geslagen en dus ging het al lang niet meer alleen over die ellendige bazooka’s maar ook over zware vaatjes gif. Maar Aadsje gaf niet thuis, al dan niet daartoe aangezet door zijn ministerie onder leiding van good old hopser Joris Demmink.
Inmiddels is al naar buiten gesijpeld dat Theo zich niet zomaar in Italië laat slachten. Hij zal alle juridische middelen in de strijd gooien om uitlevering te voorkomen. Dat wordt dus voor ons nog formaggio, formaggio. Stay tuned.

In zijn reacties op mijn artikel over het gifschip Probo Koala heeft mijn trouwe lezer Petje me op de hoogte gehouden van deze affaire. Tot mijn verontwaardiging stond er geen woord over in de kranten, maar gisteravond besteedde Netwerk er aandacht aan. Hun insteek is niet zozeer het schandaal van die gifschepen, die als tijdbommen op de bodem van de Middellandse Zee en voor de kusten van Afrika liggen, maar het feit dat Theo Cranendonk weer op vrije voeten is. Hoe je het ook bekijkt, dit is een grof schandaal!

Wapenhandelaar uit Nederland heeft goede contacten met maffia duurt 8 minuten.

Deze wapenhandelaar uit Nederland heeft kennelijk niet alleen goede contacten met de maffia, maar ook met de Nederlandse justitie! Mocht u hem ontmoeten, doe hem dan mijn groeten en vraag hem om die giftige rommel op de zeebodem op te ruimen. Volgens mij heeft hij daar ook wel het geld voor. Dit is een foto van Theo Cranendonk die 15 jaar geleden is gemaakt:

Op 20 september 2007 was Cranendonk aanwezig op een receptie ter gelegenheid van de heropening van het Rotterdamse filiaal van Oger, een winkel voor dure kleren, waar ook Feyenoord het feest kwam opluisteren. Van deze receptie is een fotoserie gemaakt, waarbij ook van Cranendonk.

De onderstaande foto is van zijn zoon, die zijn miljoenen erft. In de Naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Dit geld moet hem rechtmatig worden afgepakt en besteed aan het opruimen van de troep op de zeebodem. De Pluk-ze wetgeving is zeker van toepassing op deze Theo, de zoon van Theo, die vuile gifschipzinker Cranendonk!

Overigens ben ik van mening dat Joris D. strafrechtelijk moet worden vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

182 Reacties op “Theo Cranendonk en het Nederlandse vluchtgevaar”

 • minidokter:

  Ginevra ; de foto van van zijn zoon , ook Theodor , zonder enige twijfel
  Petje ; er was echt wel een mevr. Cranendonk sr. Of ze nog leeft ………

 • Eheu:

  Cara Sign. Ginevra,
  Se Lei avresse dei testi in italiano da tradurre in ollandese su questo soggetto, mi tengo volontieri a sua disposizione. Mi e sempre stato un onore contribuire alla diffesa della buona cuasa.
  Potrebbe quindi eventualmente postare qui i link dei teste a tradurre o anche indirizzar quei testi via mail a la signora Bou che me li ferá senza dubbio parvenire, se Lei glielo chiederá (ha il mio indirizzo mail.)
  Bravo per il tuo ollandese, sopratutto se é autodidatta.
  Vale

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje, dank je wel. De foto staat nu onder het artikel.

  Beste Eheu, dank voor je komst. Ik zal jouw e-mail adres even doorgeven aan cara Sign. Ginevra. Dan kan zij eventueel contact opnemen met jou.

  Vale! 🙂

 • minidokter:

  weet u of hij nu nog in Rotterdam woont ? in de Weena toren of weet niemand dat ?

 • minidokter:

  🙂 ben benieuwd

 • petje:

  @minidokter ga er maar vanuit dat hij in de Weenatoren zit als hij daar tenminste nog zit..
  zowel sr. als jr. zijn single volgens de society stukjes van flapuit Becky Garcia;
  grazie Becky

 • minidokter:

  Dank je voor het antwoord . Misschien dat ik ooit ga kijken Woon wel een paar honderd kilometer van R’dam , maar zou hem graag eens zien na 24 jaar en alle ellende die hij mij heeft aangedaan
  kan best dat ze nu single zijn , maar sr. is zeker getrouwd geweest , jr was een klein kind toen ik hem kende

 • petje:

  beste minidokter: Zou dit Theo jr. kunnen zijn?
  http://www.intelius.com/search-summary-out.php?ReportType=1&

  Kun je iets meer over je ellendige ervaring met Theo sr. vertellen?

 • petje:

  @minidokter: loop dan ook even bij zijn kantoor langs:
  http://www.midoil.org/Contact_files/Directions.pdf

 • minidokter:

  dank je voor de tip ! is dat zijn kantoor ? Hoe komt het in feite dat je er zo veel van / over weet ? ik ben er blij mee hoor , maar voor mij is dat allemaal nieuw en zeer welkom
  Thanks ! 🙂

 • minidokter:

  @petje , heb op de site van Intellius gekeken , maar zie er geen foto of zo Doe ik iets verkeerd of moest ik naar iets anders kijken ?

 • mr. drs. BOU:

  Inmiddels heb ik mijn artikel bijgewerkt. Ik word steeds bozer! Dank aan allemaal voor de informatieve reacties.

  Gifship Ahoi!!! 🙁 🙁 🙁 Balen met de marine-pet op!

 • petje:

  @minidokter het geheim is “googlen” op zoveel mogelijk zoektermen die in verband staan met bv. “Theo(dor) Cranendonk” (Midoil, Georgio Comerio, Metal House AG, Di Giovine, Ndrangheta etc.);
  Het is ook heel goed mogelijk dat in de papieren memoires van Willem Oltmans meer over Cranendonk en zijn maat Keijer te vinden is.. (in te zien of te lenen via het bibliotheeksysteem wellicht);
  Als je wat meer gegevens wilt weten op deze Amerikaanse NAW sites over bv. Theodor Cranendonk/ Texas moet je wat dollars betalen..

 • petje:

  Theo jr. staat op de foto met een Filipijnse gossip blad hoofdredactrice. Het is niet zijn vrouw in ieder geval.

 • minidokter:

  @petje ; “googlen” heb ik de afgelopen 10 jaar ook geprobeerd Blijkbaar kan ik daar dus niets van Helaas , maar dankeij jou en de justitie weet ik nu wat voor’n crimineel hij is Houdt me aub op de hoogte !!! Heel hartelijk bedankt op voorhand Woon niet meer in Nederland en heb Netwerk initieel dan ook niet gezien Uiteindelijk dus wel Dat hij niet deugt is wel duidelijk Was me toen al duidelijk , maar dat het zooooooooo erg was ……

 • minidokter:

  @petje / mr.drs.Bou; vraagje ; denkt u dat het zin heeft om naar r’dam te rijden zodat ik Theo evt kan zien / spreken Kom uit het buitenland , dus kost wel wat tijd Niet zo erg wanneer er enige kans van “slagen” is Zo niet , dan is het ook zo Na 24 jaar zou ik hem graag zien en hem het een en ander zeggen / vragen Bedankt op voorhand voor de informtaie

 • mr. drs. BOU:

  Beste minidokter,
  Iemand gaf me de tip dat de foto van Cranendonk sr. op de website van Oger staat. Ik heb deze foto nu in het artikel geplaatst, onder die andere foto. Wat denk jij, is het hem?

 • mr. drs. BOU:

  Beste minidokter,

  Op je vorige reactie is mijn antwoord: NIET DOEN !

  Cranendonk is een meedogenloze crimineel. Hij zal niet luisteren en geen antwoord geven op je vragen. Hij kan daarentegen bang worden als hij weet dat je iets van hem weet. Laat je dus liever niet zien, voor je eigen veiligheid.

  Voor de ‘Ndrangheta geldt: PANG is een gaatje…

 • minidokter:

  @mr.drs.BOU ; dank u héél hartelijk voor uw antwoord !!!! Ik weet wel het een en ander van hem al is dat van lang geleden , maar toch Ik zal uw goede raad opvolgen Merci !!!!!!!!!
  Succes met alles dat u doet !

 • minidokter:

  @mr.drs.BOU de foto ben er vrij zeker van dat het TC is In feite zonder twijfel Zag er vroeger veel beter uit , maar dat is al lang geleden

Laat een reactie achter