Archief
Artikelen

The Yes Men is een initiatief van twee Amerikaanse politieke activisten, Igor Vamos, alias Mike Bonanno, en Jaque Servin, alias Andy Bichlbaum. Ze werken volgens het principe van culture jamming. Ze doen zich voor als woordvoerders van belangrijke organisaties of bedrijven zoals de Wereldhandelsorganisatie, McDonald’s, Dow Chemical, ExxonMobil en het Amerikaanse ministerie van Volkshuisvesting. Daartoe ontwerpen ze nepwebsites, die lijken op de websites die ze willen parodiëren. Vervolgens accepteren ze uitnodigingen om namens deze organisaties te spreken op conferenties, symposia en televisieprogramma’s. Wat dan volgt, noemen ze zelf identiteitscorrectie.

Identity Correction-The Yes Men is Nederlands ondertiteld en duurt 14 minuten.

Movies that Matter is een filmfestival van Amnesty International. Zij bieden een podium voor speelfilms en documentaires van filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld. Hun volgende festival vindt plaats van 25 tot 31 maart in Den Haag. Op zaterdag 27 maart zal ‘Yes Men’ Mike Bonanno er een workshop geven. Na de vertoning van The Yes Men Fix the World (trailer) om 12.00 uur in Theater aan het Spui zal hij in de foyer een typische ‘Yes Men’-actie tegen Shell uitwerken. Het doel: een einde aan de olievervuiling en schendingen van de mensenrechten in de Nigerdelta.

De volgende documentaire, The Yes Men, gaat over hun acties vanaf het eerste begin. Ze weten zich voor te doen als belangrijke sprekers voor een grote organisatie en trakteren het publiek dan op de meest vreselijke waarheden omtrent deze organisatie. De manier waarop het publiek braaf blijft luisteren naar deze krankzinnige toespraken, is werkelijk hilarisch!

The Yes Men duurt een uur en 22 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “Workshop The Yes Men, 27 maart in Den Haag”

 • indian:

  een interessante aanpak.
  niet tegeloven,wat je een mens kunt laten geloven.
  je kunt ze alles laten geloven.
  Ik denk niet dat het helpt.
  er zal geen verandering optreden bij de toeschouwers, hooguit een glimlach.
  want de indoctrinatie is tot de stamcellen ingebakken.
  en het is onmogelijk omdat te niet te doen.

 • japie:

  Wederom een pareltje, deze video!

Laat een reactie achter