Archief
Artikelen

La Belle Verte is een Franse speelfilm uit 1996, geregisseerd door Coline Serreau, die eveneens de muziek componeerde en zelf de rol van Mila speelt. Mila woont op een andere planeet, waar de bewoners een natuurlijk leven leiden en sterke telepathische gaven hebben. Af en toe gaan ze even kijken op andere planeten, om te weten hoe het daar gaat, maar niemand wil naar de aarde, die vreselijke planeet waarmee men slechte ervaringen heeft.

Mila besluit om naar de aarde te gaan, omdat haar vader haar heeft verteld dat ze daar is geboren uit een aardse moeder. Ze komt terecht in Parijs en ze staat werkelijk versteld van de manier waarop de mensen daar leven. Ze blijken volkomen vervreemd van de natuur, ze rijden rond in stinkende blikken dozen, ze ruilen voedsel voor waardeloze papiertjes en ga zo maar door. Mila heeft echter sterke telepathische gaven, waarmee ze het gedrag van de aardbewoners verandert, aanvankelijk zonder dit zelf te beseffen, maar later bewust en opzettelijk.

De film is vrolijk, vriendelijk, komisch, maatschappijkritisch, idealistisch en ook mooi. Hoewel hij nooit officieel werd verboden, weigerden de meeste bioscopen en de TV-zenders deze film te vertonen. Wie hem gezien heeft, begrijpt wel waarom…

La Belle Verte duurt een uur en 29 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

15 Reacties op “La Belle Verte – beautiful green (speelfilm 1996)”

Laat een reactie achter