Archief
Artikelen

EenVandaag bracht gisteren een reportage over het zogenaamde wildpark de Oostvaardersplassen. In de loop van de jaren ’80 heeft Staatsbosbeheer daar grote grazers uitgezet: edelherten, konikspaarden en Heckrunderen. Zij leven daar zogenaamd onder natuurlijke omstandigheden, maar wel omringd door hekken. De populatie heeft zich op een natuurlijke wijze uitgebreid, maar hun leefgebied groeit niet. Het resultaat is, dat de dieren ’s winters langzaam maar zeker van de honger omkomen.

Oostvaardersplassen: oernatuur of mislukt natuurpark? duurt 11 minuten.

sitestat

Maar het kan nog veel erger. De mens die zichzelf ooit heeft uitgeroepen tot het sublieme eindproduct van Gods schepping en tot heerser over het dierenrijk, maakt zich op vele manieren schuldig aan arrogantie en wreedheid. Het systematisch martelen van dieren komt tegenwoordig overal voor. Ooit hebben de mensen dieren getemd, om te voorzien in hun eigen behoefte aan melk, vlees, wol, huiden en zelfs extra spierkracht! Honden hielpen de mensen bij de jacht op wild, katten hielpen hen bij het schoonhouden van hun woning. Koeien, schapen en geiten zorgden voor melk en vlees. Ossen, ezels, paarden en kamelen zorgden voor vervoer. De relatie tussen de mensen en deze dieren was gebaseerd op wederzijdse afhankelijkheid.

EARTHLINGS is een documentaire over de manier waarop mensen de dieren nu misbruiken voor de bevrediging van hun eigen behoefte aan vlees, huiden, cosmetica en bont, of soms gewoon voor hun plezier. Van alle dieren die deze aarde bewonen is de mens het meest wrede dier. Deze documentaire bevat zeer gruwelijke beelden! U bent gewaarschuwd en u hoeft niet te kijken, maar de systematische dierenmishandeling is een blamage voor de hele menselijke soort!

Earthlings duurt een uur en 35 minuten.

Bekijk deze video op Google Video.

Toegift: Gefokt jong hondje kan niet opstaan. Grappig? Nee! Iedere jonge bulldog heeft hier problemen mee.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

5 Reacties op “Dieren, de mishandelde aardbewoners”

 • AvV:

  Blij dat hier nu wat meer aandacht aan is gegeven.

  Van deze zeer droevige cijfers ben ik al 4 à 5 jaar van op de hoogte en ik walgde toen ik deze sterftecijfers voor het eerst op de site van Elsevier las.
  Aansluitend kwam ik op de site van Oostvaardersplassen een verhaal tegen, te droevig voor woorden maar het kwam er in het kort op neer dat dieren in hongersnood een verdovingsmiddel in hun lichaam aanmaken en dat ze het dus eigenlijk heel fijn vinden om te sterven.

  Wat een walgelijk volk is dat toch die daar het beleid bepalen.
  Dit is toch niet de gedachte geweest van de “geiten wollen sokken” aanhang?
  Wilde dieren op een kleine oppervlakte opsluiten en dan de door hongerdood gestorven dieren betitelen als zijnde “lot van de natuur”?

  Dezelfde personen staan aan de andere kant met een moralistisch appél, bedrijven van boeren kapot te maken als er ook maar één koe tussen staat die een ingegroeide nagel of een ruwe tepel bezit.

 • stamgast:

  ik begrijp niet dat die man en de filmploeg niet eerder ingreep. Ze stonden erbij en keken er naar.

 • indian:

  stamgast, wat is dat voor gelul?
  camera[ploegen grijpen NOOIT in.
  En de KONINGIN?

  zij l;acht, zij buigt, zij groet en wuift,
  zij knikt en knielt,
  zij vreet en scheet,
  maar grijpt NOOIT in
  Onze lieve demonen konigin.

 • stamgast:

  indian,

  Fijne gedachten als jij verdrinkt en ze helpen je niet maar filmen het wel en als je dan echt dood bent dan sleept iemand je uit het water.

 • Verena:

  Heb mezelf ertoe gedwongen de hele docu ‘EARTHLINGS’ tot het einde te bekijken en was er goed ziek van.
  Gruwelijk en eigenlijk weten we het natuurlijk wel…
  De vogels in onze ,deze winter met sneeuw bedekte tuin,heb ik steeds bijgevoerd en dat was een lust om naar te kijken.
  Ik hoorde n.b. een ervaren boswachter met droge ogen op de TV beweren dat bijvoeen van wild ,runderen etc. niet nodig was omdat ze in de zomer zo’n vetreserve hadden opgebouwd,dat ze daar tot na de winter op konden teren.

Laat een reactie achter

Recente reacties