Archief
Artikelen

Iran is niet het probleem. Politici en de media drammen al jaren over de vreselijke gevaren van Iran. Het land zou kernwapens willen maken, het zou vrouwen onderdrukken, het zou ondemocratisch zijn. Iran zou dit, Iran zou dat, Iran zou een probleem zijn! De problemen in het Midden Oosten, dus ook in Iran, worden in feite veroorzaakt door de machtspolitiek van VS.

Het doel van de VS is de beheersing van de oliebronnen, die vooral in het Midden Oosten aanwezig zijn. Daartoe wordt geen enkele leugen geschuwd, geen enkele gewelddaad uitgesloten. Democratisch gekozen regeringen worden omver geworpen, dictators geïnstalleerd, met hulp van de CIA, de geheime dienst van de VS. Deze politiek stamt niet van vandaag of gisteren, maar is reeds na de Tweede Wereldoorlog begonnen. De VS wilde toen een wereldmacht zijn en wil dat nu blijven.

Iran is niet het probleem, het land heeft al vele eeuwen geen enkele agressieve oorlog gevoerd en het heeft geen kernwapens. Maar Iran heeft wel aardolie. Om een wereldmacht te blijven, wil de VS ook de oliebronnen van Iran beheersen. Daarom wordt Iran beschuldigd van alle mogelijke kwaadaardige bedoelingen. Iran zou nu toch kernwapens willen vervaardigen! Maar daaruit blijkt ook: Iran heeft nog steeds geen kernwapens!

Rond Iran ligt reeds een cordon van Amerikaanse militaire bases, zowel in Irak als in Afghanistan, maar ook in Turkije, Saoedi Arabië en Pakistan. De VS is de grote kampioen als het over kernwapens gaat. Iedere Amerikaanse legerbasis kan er in no time mee worden uitgerust. Ook heeft de VS geen enkel bezwaar geuit tegen het illegale kernarsenaal van Israël, Pakistan en India.

Iran is niet het probleem, maar het wordt voortdurend bedreigd door de VS, Israël en andere westerse mogendheden. Deze dreiging speelt de conservatieve krachten in Iran slechts in de kaart. Iran is zeker geen democratie zoals wij die kennen en met de burgerrechten is het er soms slecht gesteld. Maar daarover zou men in de VS niet moeten zeuren. In 1953 heeft de VS de democratie in Iran namelijk zelf de nek omgedraaid!

In de volgende reportage worden de feiten nog eens op een rijtje gezet. Mocht iemand nogmaals Kamervragen willen stellen, laat het dan niet gaan over de niet bestaande kernwapens van Iran, maar over de nucleaire dreiging van de illegale atoommacht Israël.

Iran is not the Problem duurt een uur en 20 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “Iran is niet het probleem, niet het probleem!”

 • mr. drs. Bou:

  Why America and Israel Are the Greatest Threats to Peace

  By Noam Chomsky

  Imagine if Iran — or any other country — did a fraction of what American and Israel do at will.

  September 04, 2012 “Information Clearing House”

  – – It is not easy to escape from one’s skin, to see the world differently from the way it is presented to us day after day. But it is useful to try. Let’s take a few examples.

  The war drums are beating ever more loudly over Iran. Imagine the situation to be reversed.

  Iran is carrying out a murderous and destructive low-level war against Israel with great-power participation. Its leaders announce that negotiations are going nowhere. Israel refuses to sign the Non-Proliferation Treaty and allow inspections, as Iran has done. Israel continues to defy the overwhelming international call for a nuclear-weapons-free zone in the region. Throughout, Iran enjoys the support of its superpower patron.

  Iranian leaders are therefore announcing their intention to bomb Israel, and prominent Iranian military analysts report that the attack may happen before the U.S. elections.

Laat een reactie achter