Archief
Artikelen

Op woensdag 10 maart a.s. zal er een symposium worden gehouden in het Vredespaleis te Den Haag onder de titel: “Een veilig Israël in een vreedzaam Midden-Oosten”. Alleen al de titel van dit symposium is een gotspe! Geen van de sprekers gelooft immers in een vreedzaam Midden-Oosten. Op de website van het SIDI staat het programma. En dat belooft wat!

10 Maart Symposium

9.30 Registratie en koffie

10.15 -10.30 Opening door Onno Hoes, nieuwe voorzitter CIDI

10.30 -11.15 Prof. Ernst Hirsch Ballin, minister van Justitie

Het recht als barrière tegen de import van haat en geweld uit het Midden-Oosten.

11.15-11.40 Pauze

Deze lezing kan ik u aanbevelen. Houd daarbij in gedachten dat de haat en het geweld in het Midden-Oosten voortvloeien uit de illegale bezetting van Palestina. De haat wordt gevoed door de Zionisten en het geweld is gericht tegen de Palestijnen die sinds 1948 van hun land zijn verjaagd en zelfs in vluchtelingenkampen geen leven hebben. De haat en het geweld worden door het SIDI geïmporteerd in de vorm van propaganda voor de staat Israël. Maar ik denk niet dat professor Hirsch Ballin, onze minister van Justitie, dat zal gaan zeggen…

Zie hier een veilig Israël in een wreed Midden-Oosten:

Ook de volgende lezing is bij voorbaat helder:

11.40- 12.25 Dan Meridor, vice-premier Israel, minister van Informatie en Atoomenergie

The nuclear threat of Iran.

Iran heeft geen kernwapens, maar aardolie, Iran wil geen kernwapens, maar wel kernenergie, Iran is tegen kernwapens, het waarschuwt voor de kernwapens van Israël. Over de nucleaire dreiging van Iran zijn we dus snel uitgepraat.

Maar hoe zit het met de nucleaire dreiging van Israël? Wie zegt even hardop: Mordechai Vanunu? Misschien een vraagje voor de rondvraag, meneer Meridor? Of komt u ons werkelijk informeren over uw illegale atoom-arsenaal?

De daarop volgende lezing kan men overslaan, maar na de lunch wordt het weer leuk!

14.00-14.45 Prof. Jaap de Hoop Scheffer, hoogleraar internationale politiek Universiteit Leiden en oud-secretaris-generaal NAVO.

De rol van de NAVO voor de veiligheid in het Midden-Oosten.

Heb even het overzicht van vandaag:
Number Of Iraqis Slaughtered Since The U.S. Invaded Iraq: “1.366.350”
Number of U.S. Military Personnel Sacrificed (Officially acknowledged) In America’s War On Iraq: 4.698
Number Of International Occupation Force Troops Slaughtered In Afghanistan: 1.674

De rol van de NAVO blijkt duidelijk uit deze cijfers en uit de vele documentaires over Irak en Afghanistan. Daar zorgen de NAVO-troepen voor een voortdurende strijd tegen Shi’itische rebellen en Sunnitische Taliban. Maar het mooiste komt na de thee-pauze:

16.00- 16.45 Paul Bremer III, oud-gouverneur van de VS in Irak, oud-ambassadeur van de VS in Nederland

American guarantees for a peaceful Middle East

Deze Amerikaanse garanties blijken duidelijk uit de 100 Bremer Orders, uitgevaardigd door Paul Bremer III als gouverneur van Irak. Dank zij de Bremer Orders werd iedere sociale organisatie in Irak ontmanteld. Daarna konden de Amerikaanse contractors en internationale oliemaatschappijen hun slag slaan. Vreedzaam is het nog steeds niet in Irak, maar de winst is binnen. Hier staat een spiekbrief voor een eventuele discussie en hier is een uitleg in het Engels over de Bremer Orders.

Overigens heeft JDTV zich voorgenomen om op dit symposium aanwezig te zijn. Het belooft dus een gezellige dag te worden!

Opgeven kan men zich bij het CIDI:
Centrum Informatie en Documentatie Israël
Postbus 11646 | 2502 AP Den Haag | cidi@cidi.nl
070-3646862 optie 7

Update, 4 maart 2010:
Het Nederlands Palestina Komitee voert reeds sinds eind februari actie tegen deze gotspe in het Vredespaleis. Op hun website staat o.a.:

KOM IN AKTIE EN PROTESTEER TEGEN DIT SYMPOSIUM IN HET VREDESPALEIS! De Carnegie Foundation die ruimte biedt voor bijeenkomsten die verband houden met vrede, recht en veiligheid mag geen ruimte bieden aan partijen die streven naar voortzetting van illegaliteit en oorlogsmisdaden!

SCHRIJF EEN BRIEF naar de Algemeen Directeur van de Carnegie Foundation mr. S. Van Hoogstraten, carnegie@carnegie-stichting.nl , fax 0031-70-3024234 en verzoek hem de bijeenkomst te cancellen. Stuur een bcc van je brief naar het Nederlands Palestina Komitee npk@xs4all.nl zodat we de respons kunnen bijhouden. Klik op deze voorbeeldbrief die je kunt gebruiken, of naar eigen inzicht kunt bewerken.

Inmiddels heb ik de voorbeeldbrief naar eigen inzicht bewerkt en verstuurd. Want deze gotspe van oorlogshitsers in het Vredespaleis zou niet moeten mogen!

Bij deze het antwoord:

De Nederlandse Carnegie Stichting is de eigenaar en beheersinstelling van het Vredespaleis, dat de zetel is van het Internationaal Gerechtshof, het Permanent Hof van Arbitrage en de Haagse Academie voor Internationaal Recht. De Carnegie-Stichting staat altijd open voor debatten over vraagstukken van internationaal recht en beleid. Dergelijke debatten worden doorgaans gehouden in het nieuwe gebouw van de Haagse Academie voor Internationaal Recht. Het internationaal symposium van het CIDI over “Een veilig Israel in een vreedzaam Midden Oosten” is een voorbeeld van zo’n debat. Deze conferentie past in een lange rij bijeenkomsten in het Vredespaleis, waaronder ook een recente die meer specifiek betrekking had op de rechten van de Palestijnse bevolking na de Gaza-oorlog. De toespraken zullen op de website van de Stichting worden getoond indien ze schriftelijk voorhanden zijn. Er is tegen deze achtergrond geen aanleiding de goedkeuring op het houden van deze CIDI conferentie in te trekken zoals gevraagd in verscheidene emails en brieven die de Stichting ontving. De Carnegie-Stichting benadrukt voor de goede orde dat deze conferentie geheel los staat van het Internationaal Gerechtshof.

Mr. Steven van Hoogstraten
Algemeen Directeur Carnegie Stichting
3 maart 2010

Toch maar even een antwoord gestuurd:

Geachte heer van Hoogstraten,

Dank u wel voor uw reactie, waaruit ik begrijp dat deze CIDI conferentie geheel los staat van het Internationaal Gerechtshof.

Het is de taak van het Internationaal Gerechtshof om oorlogsmisdadigers te berechten, maar de Carnegie Stichting ziet daarin geen aanleiding om notoire oorlogsmisdadigers te beletten het woord te voeren. Daarbij doel ik met name op de oorlogsmisdadiger Dan Meridor, vice-premier Israel, minister van Informatie en Atoomenergie, die zal spreken over The nuclear threat of Iran. Minister Meridor weet als geen ander dat Israël een illegale kernmacht is. De nucleaire dreiging van Iran is echter puur illusionair, reeds de titel van zijn lezing is daarom oorlogshitserij en Zionistische propaganda. Tevens doel ik op de oorlogsmisdadiger Paul Bremer III, oud-gouverneur van de VS in Irak, oud-ambassadeur van de VS in Nederland, die zal spreken over American guarantees for a peaceful Middle East. Deze Amerikaanse garanties blijken duidelijk uit de 100 Bremer Orders, uitgevaardigd door Paul Bremer III als gouverneur van Irak. Dank zij de Bremer Orders werd iedere sociale organisatie in Irak ontmanteld. Daarna konden de Amerikaanse contractors en internationale oliemaatschappijen hun slag slaan. Vreedzaam is het nog steeds niet in Irak, maar de winst voor de grote corporaties is binnen.
Op grond van bovenstaande wil ik u nogmaals verzoeken om deze conferentie te verbieden. Tevens wil ik u vragen om de geëigende stappen te ondernemen om in elk geval deze twee notoire oorlogsmisdadiger te laten arresteren en hen te laten berechten door het Internationaal Gerechtshof.
Bij voorbaat mijn dank voor uw medewerking,
Hoogachtend,
mr.drs.BOU

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

18 Reacties op “10 maart a.s.: Israël-symposium in het Vredespaleis”

 • petje:

  De moordaanslag van een Hamas kopstuk door de Mossad in Dubai is uitgelopen op een pr debacle voor Israel. De Mossad blijkt al sinds de opricht van de staat Israel niet de efficiente geheime (terreur)organisatie te zijn zoals door Israel wordt beweerd..:

  The assassination of Mahmoud Mabhouh, a Hamas commander, in Dubai is a watershed moment in the long history of the Mossad.

  Israeli officials who ordered the assassination did something that Zionists have always done – underestimate their Arab opponents.

  In his first impressions of Arabs, David Ben-Gurion, the first Israeli prime minister, compared them to children.

  Ahad Ha’Am, an essayist considered to be the father of cultural Zionism, described the merciless beatings that Arabs were subjected to for no reason by Zionist settlers – the pioneers of the movement – in the late 19th century.

  Other Zionists have compared the Arabs of Palestine to animals. All this prejudice would in the 1960s and 1970s benefit the rise of sophisticated Lebanese and Palestinian resistance movements which would plan operations keeping in mind that the Israelis would likely underestimate their chances of success.

  Hezbollah, established in the early 1980s, used that understanding when it established a resistance movement that would beat Israel at its own game – on the battlefield and in the war of intelligence.

  More recently, Israeli officials assumed that the UAE’s rulers would not pose a challenge to their activities in the emirates, especially after the welcoming of Israeli tennis player Andy Ram to the Dubai Championships with great fanfare in February 2009. But little did they know that an effective and stubborn man serves as Dubai’s chief of police.

  http://english.aljazeera.net/focus/2010/03/2010323303192667.html

 • Verena:

  ‘Het enige doel van dit symposium is de machtsbasis van Israel te versterken ten koste van de Palestijnen en de omringende Arabische landen en Iran. Het CIDI heeft ervoor gekozen de bijeenkomst te laten plaatsvinden in het Vredespaleis, hetzelfde instituut dat in 2004 oordeelde dat de Israelische Muur en nederzettingen op Palestijns grondgebied illegaal zijn en ontmanteld moeten worden’

  http://deisraellobby.blogspot.com/2010/03/oproep-tot-actie-tegen-goedpraten.html#more

 • petje:

  ACTIEOPROEP TEGEN MISBRUIK VREDESPALEIS DOOR ISRAELLOBBY!
  27/02/2010
  Op 9 en 10 maart a.s. organiseert het CIDI een symposium “A safe Israel in a Peaceful Middle East”. Het geplande symposium zal streven naar versterking van de illegale situatie in de door Israel bezette Palestijnse gebieden en proberen de NAVO en de regeringen van Canada en Nederland mede-verantwoordelijk te maken.

  KOM IN AKTIE EN PROTESTEER TEGEN DIT SYMPOSIUM IN HET VREDESPALEIS! De Carnegie Foundation die ruimte biedt voor bijeenkomsten die verband houden met vrede, recht en veiligheid mag geen ruimte bieden aan partijen die streven naar voortzetting van illegaliteit en oorlogsmisdaden!

  ——————————————————————————–
  http://www.palestina-komitee.nl/NPK-berichten/176

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje, Je reactie heb ik ingekort. Men kan het hele bericht lezen op de website van het Palestina Komitee. Daar kan men ook de voorbeeldbrief downloaden.
  De reactie die ik kreeg, is standaard: Wij wassen onze handen in onschuld…

 • mr. drs. BOU:

  In aanvulling op je eerste reactie:

  “Don’t mess with Mossad”.
  T-shirts with hard-hitting messages relating to the Israeli spy agency have been selling like hot cakes throughout Israel.
  And the agency’s official website has reported a “soaring” number of people applying to be agents.
  The drastic increase in popularity follows the murder of a Hamas leader in Dubai, in which Mossad has neither confirmed or denied involvement.
  Al Jazeera’s Sherine Tadros reports from Israel.

 • jose:

  Het vredes paleis wordt omgedoopt tot WAR ZONE op 9-10 maart.
  Mede mogelijk gemaakt door het CDA en VVD .
  Wat,waarden en normen?
  Wat internationaal recht,ze bedoelen internationaal onrecht.

 • petje:

  Die kritische brief van de PKN inzake Israel was dus raak
  ;laat de discussie over het Israelische imperialisme maar uitbarsten..
  http://www.trouw.nl/religie-filosofie/nieuws/article3006903.ece/Oproep_aan_Joden_tot_boycot_PKN_.html

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje,
  Dat stukje in de Trouw is wel zó onzinnig! Ach, ik wou dat het humor was, dan lag in nu in een deuk… 🙁

 • petje:

  Het blijkt dat de Presbyterian Church in de VS net een nieuwe koers t.a.v. de staat Israel is gaan varen in relatie tot de rechten van de Palestijnen. Daardoor is de overreactie van Joodse instanties t.a.v. de brief van de PKN ook te verklaren.
  Een nieuwe interessante ontwikkeling voor de toekomstige krachtsverhouding in het Midden-Oosten.

  In het document zou onder meer staan dat de Verenigde Staten alle financiële en militaire hulp aan Israël moeten staken. Bovendien zou de kerk verontschuldigingen moeten aanbieden aan de Palestijnen, die het volste recht zouden hebben terug te keren naar Israël, ook als dat zou leiden tot de ondergang van de „Joodse democratische staat.” De PCUSA zou de opvatting dat de staat Israël bestaansrecht heeft zelfs helemaal willen opgeven. Ook zou in het document worden ontkend dat er Bijbelse landbeloften zijn voor het Joodse volk. „De geschiedenis van Israël en zijn aanspraken begint pas bij de Holocaust”, schrijft het Wiesenthalcentrum. „Israël wordt gezien als een staat die ten onrechte is gecreëerd door westerse mogendheden om het ”Joodse probleem”, ten koste van het Palestijnse volk op te lossen.”

  http://www.refdag.nl/artikel/1464707/Oorlogsverklaring+kerk+VS+aan+Israel.html

 • petje:

  Hopelijk wordt er vandaag geprotesteerd bij het Vredespaleis. De dag is overigens te volgen via een stream op Cidi.nl. Voor wie zich wil ergeren..
  http://www.parool.nl/parool/nl/225/BUITENLAND/article/detail/283251/2010/03/09/VS-veroordelen-nieuwbouw-Oost-Jeruzalem.dhtml

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje, dank je wel. Op de website van het CIDI is het symposium inderdaad te volgen met een permanente stream. Helaas moet ik vanmiddag weg, anders had ik me nog even groen geel en paars kunnen ergeren. Ik ben eigenlijk heel benieuwd naar het gesmoes van Dan Meridor en of iemand uit het publiek zal durven vragen: “Mordechai Vanunu, meneer Meridor?”

 • mr. drs. BOU:

  Het Palestina Komitee heeft een alternatieve receptie gehouden en op de website van het CIDI staat binnenkort de video van het hele symposium. Kan ik toch nog even naar Meridor luisteren, al ga ik dan misschien wel over mijn nek. Wat een GOTSPE !!!

 • petje:

  De NWO wil dus een ongedeeld Jeruzalem als hofdstad van Israel..

  Amerika gaf groen licht voor bouw in Oost-Jeruzalem

  De Amerikaanse vice-president Joe Biden gaat akkoord met illegale bouw op Palestijnse grond in Jeruzalem, alleen de timing had beter gekund.

  EIGEN BERICHTGEVING – Het was een slechte timing, maar voor de rest gaven de Amerikanen hun zege voor de bouw van 1.600 huizen in Ramat Shlomo en 112 woningen in Beitar Ilit schrijft Haaretz. Israël mag de Westelijke Jordaanoever ook 48 uur volledig afsluiten, zelfs zonder feestdag in het verschiet.

  50.000 huizen komen er de volgende jaren bij in Jeruzalem, een Palestijnse stad tot Israël er joodse wijken bouwde in het westen en nadien ook het oosten ging annexeren. De meest huizen komen in de joodse wijken, maar het zogenaamde Planning and Building Committee keurt eerstdaags nieuwe bouw in bezet Oost-Jeruzalem goed: Gilo (3.000 huiseenheden), Har Homa (1.500), Pisgat Ze’ev (1.500), Givat Hamatos (3.500), Ramot (1.200), Armon Hanetziv (600) and Neveh Yaakov (450). Eerst moeten ramptoeristen Biden, Ban Ki-Moon en Ashton langs zijn geweest. Kwestie van timing zoals men destijds Har Homa en de andere kolonies heeft volgebouwd tussen bezoeken van andere ramptoeristen en onderhandelingen om Israëli’s in vrede te laten leven en de Palestijnen koest te houden.

  Zoals nazi-Duitsland houdt Israël ook nu het bezette volk een wortel voor. Alleen het uitroepen van een eigen Palestijnse staat of een derde intifada zou de internationale gemeenschap kunnen aansporen tot het erkennen van de Palestijnse volkerenrechten. Zowel van Palestijnen in Israël, in bezet gebied als deze van miljoenen vluchtelingen. Een volk zonder staat heeft geen rechten, dat merken we met Tibetanen, Uiguren en Koerden.

  Gianni.

  Linken:

  Israel planning 50,000 housing units in East Jerusalem

  Deputy FM tells U.S.: Israel won’t make any more concessions
  U.S. gave Israel green light for East Jerusalem construction

  http://amman.web-log.nl/amman/2010/03/amerika-gaf-gro.html

 • petje:

  Desnoods begint Israel een kernoorlog tegen Europa..

  Nuke Europe
  vrijdag 12 maart 2010
  Kan een rare aap zijn, die Israëlische historicus en militair analist Martin van Creveld. Maar hij heeft een groot talent en dat is ons de stuipen op het lijf jagen. Volgens van Creveld zal het aanhoudende Palestijnse verzet onherroepelijk tot het einde van Israël leiden als er niet ingegrepen wordt. Daarom heeft de Israëlische regering volgens hem op termijn geen andere keuze dan de massale deportatie van Palestijnen. Weg uit Gaza en weg uit de West Bank dus met die Palestijnen. Bekend geluid. Maar niet alleen meer van zionistische hardliners, want het enthousiasme voor dergelijke plannen is groeiende onder de Israëlische bevolking. Een paar jaar geleden was nog slecht zeven of acht procent hier voor te vinden, maar dat percentage is recentelijk opgelopen tot meer dan 33%. Natuurlijk is van Creveld niet gek. Hij is zich heel goed bewust dat zo’n move wereldwijd tot enorme protesten zou leiden, ook van Europese regeringen. Maar Israël moet wel, om het voortbestaan veilig te stellen. Daarom zal de zionistische staat in dit scenario gedwongen worden Europese hoofdsteden met kernwapens te bestoken. Nee geen grapje, Van Creveld meent het serieus. Bovendien schijnen dit soort plannen al langer te leven is Israël, want in 2003 verklaarde Van Creveld al aan Elsevier dat Europese steden – waaronder Rome – zich onder de mogelijke doelwitten van Israëlische kernwapens bevinden. “We have the capability to take the world down with us. And I can assure you that that will happen before Israel goes under”, voegde Van Creveld daar aan toe. Met andere woorden: het bekende “Samson scenario”, al kan je deze uitspraak ook heel goed onder de noemer nucleaire chantage rangschikken. En de wereld maar denken dat het nucleaire gevaar uit Iran komt. Met figuren als Van Creveld kan je alleen maar hopen dat Iran zo snel mogelijk nucleair gaat om de zaak een beetje in balans te houden. Maar alle gekheid op een stokje. Wij vragen ons af hoe Israël volgens Van Creveld dient te reageren op de recente beslissing van het Europees Parlement om ondanks alle inspanningen van de joodse lobby in Europa, het Goldstone rapport te accepteren. Brussel platgooien met kernwapens soms? Zou gelijk een geheel andere betekenis aan het Atomium geven.

  http://www.stelling.nl

 • mr. drs. BOU:

  Zie ook hier voor het oorspronkelijke artikel, 1 februari 2003, Jerusalem.

  En hier voor het artikel van 2 maart 2010 in de Pakistan Daily:

  An Israeli professor and military historian hinted that Israel could avenge the holocaust by annihilating millions of Germans and other Europeans.

  Speaking during an interview which was published in Jerusalem Friday, Professor Martin Van Crevel said Israel had the capability of hitting most European capitals with nuclear weapons.

  “We possess several hundred atomic warheads and rockets and can launch them at targets in all directions, perhaps even at Rome. Most European capitals are targets of our air force.”

  Creveld, a professor of military history at the Hebrew University in Jerusalem, pointed out that “collective deportation” was Israel’s only meaningful strategy towards the Palestinian people.

  en zo voort… 🙁

 • jose:

  De media heeft het weer flink laten afweten. Niemand vroeg aan Onno Hoes,(VVD)waarom het congres in het Vredespaleis werd gehouden en zonder afgevaardigden uit het MO.
  Niemand vroeg bij Netwerk waarom Paul Bremer in NL was en wat hij deed op een CIDI congres.
  Ik heb een mail gestuurd naar Netwerk en als reactie gekregen”het ging ons om Paul Bremer”. Wat is dat voor journalistiek?
  Onno Hoes had het tijdens een interview op de radio over “Israël is mijn land”. Wat dan met een dubbele loyaliteit en het naleven van het internationaal recht?
  Als mevr. Arib zou zeggen,Marokko is mijn land dan zou de hele tweede kamer op zijn kop staan.

  De alternatieve persconferentie was prima en een teken van verontwaardiging. Ook de volgende dag is er van 9.00-18.00 uur voor het vredespaleis gedemonstreerd.
  Wie heeft trouwens de komst van al die hoge heren betaald,hoge criminele heren?

 • petje:

  Israëls OESO-lidmaatschap is aanfluiting internationaal recht

  De 31 landen van de OESO – de club van rijke landen – hebben maandag unaniem het Israëlische lidmaatschap van hun organisatie aanvaard. Het voorval illustreert eens te meer dat westerse landen het zelf geformuleerde respect voor democratische waarden en mensenrechten weinig ernstig nemen.
  (..)

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2010/05/12/isra%C3%ABls-oeso-lidmaatschap-aanfluiting-internationaal-recht

 • KCN- (Mazhar I.):

  Turkije en Koerden
  =========================
  Turkije verzet zich hevig tegen autonomie en invloed van de Koerden in Irak.

  De olierijke plaatsen Kerkuk en Mosul worden voornamelijk bewoond door de Koerden en behoren dan ook tot het Koerdisch grondgebied. Turkije, grote vijand van de koerden, sluit zich steeds verder aan bij de brede Arabische-Islamitische as tegen Israël, omdat ze denken dat Israël achter de Koerden staat…Volgens militaire inlichtingendiensten heeft de Turkse premier Tayyep Erdogan een overeenkomst gesloten met de Iranese president Mahmoud Ahmadinejad over militaire samenwerking. Turkije belooft Iran van militaire inlichtingen te voorzien en tevens luchtmacht assistentie te verlenen om een eventuele Israëlische aanval op de Iranese nucleaire installaties te voorkomen.
  Met Hamas in het zuidwesten, Syrië in het oosten, Libanon/Hezbollah in het noorden en Turkije in het noordwesten is de Iraanse omsingeling van Israël voltooid. In het geval van een Israëlische aanval hoopt de regering in Teheran op deze manier niet alleen tijdig gewaarschuwd te worden, maar kan het ook onmiddellijk van alle kanten terugslaan.
  Niemand had verwacht dat NAVO-lid Turkije zó ver zou gaan door militair te gaan samenwerken met Iran. Een mooi moment, om er per direct mee te stoppen en hun lidmaatschap van de NAVO op te zeggen. Mooi zo dan kunnen meteen al die subsidies stopgezet worden.
   Stop onmiddellijk de waanzinnige onderhandelingen EU-lidmaatschap van Turkije, die zijn nu helemaal van de baan. Turkije voldoet niet aan de eisen voor de vrijheid van meningsuiting en weigert Cyprus te erkennen. De harde toetreding voorwaarden worden nooit voldaan door de Turkije. De Koerdische minderheid in Turkije zal de strijd dan met hernieuwde kracht voortzetten en proberen om hun gebieden bij de hele Koerdistan (Iraneze, Irakese en Syrische koerdistan) aan te sluiten. Een burgeroorlog wordt zeker het resultaat. EU kandidaat Turkije die zichzelf beschouwt als de trotse erfgenaam van het Ottomaanse Rijk én als het meest vooruitstrevende Islamitische land, haalt op deze manier een oorlog van miljoenen naar Europa…Bij de vorming van een onafhankelijk Koerdistan zal Turkije onmiddellijk reageren. Turkse troepen zullen het gebied binnenvallen en de belangrijkste olievelden bezetten. Er komt een grote oorlog! Dus zal er niet snel een vrede van komen, sterker nog EU wordt ook meegesleept om barbarse doelen te bereiken.

Laat een reactie achter