Archief
Artikelen

Mijn vorige post ging over de duizenden jaren oude cultuur en geschiedenis van Somalië. Dit land van kamelen en zeevaarders kende ooit welvarende handelssteden, maar het 19e eeuwse kolonialisme maakte een einde aan de zelfstandigheid en de welvaart. In 1960 werd Somalië een onafhankelijk land, maar de cultuur was door de komst van de Europeanen ingrijpend gewijzigd. Het huidige Somalië omvat ook niet het territorium van alle Somalische stammen. Sommige gebieden werden verkwanseld aan de buurlanden, met name Ogaden, waar de nomaden leefden en dat door Engeland aan Ethiopië werd geschonken. Sommige Somaliërs blijven streven naar een verenigd Somalië, terwijl anderen juist een afscheiding willen van de verschillende delen.

Reeds in 1963 kwam het tot interne gewapende conflicten. In 1969 vond er een militaire staatsgreep plaats, waarna de Somalische Democratische Republiek werd uitgeroepen. Net als het buurland Ethiopië was Somalië nu een communistisch land, maar dit leidde niet tot vrede. In 1977 en ’78 voerden Somalië en Ethiopië oorlog om Ogaden. In 1986 begon in Somalië een burgeroorlog, die tot op heden duurt. In 1991 werd de president verjaagd, krijgsheren trokken de macht aan zich, ieder in hun eigen territorium.

In 2006 werd de chaos met gedeeltelijk succes beëindigd door de Unie van Islamitische Rechtbanken, een op de Islam gestoelde beweging die aan de macht kwam in de hoofdstad Mogadishu. Op grond van de Sharia, de Islamitische wet, werden rust en orde hersteld. Deze beweging streefde naar een verenigd Somalië.

Somalia: A State of Need duurt 18 minuten. Een transcript van deze documentaire staat hier.

Bekijk deze video op Google Video.

Een half jaar lang hebben de Islamitische rechtbanken geregeerd over een deel van Somalië. De internationale gemeenschap erkende hen echter niet. Men beschouwde hen als een deel van Al Qaida, terwijl Somalië reeds sinds de 7e eeuw een Islamitisch land is. Na een half jaar heeft het Christelijke buurland Ethiopië met hulp van de al even Christelijke VS met militair geweld een einde gemaakt aan die zo griezelige en gevreesde Islamitische vrede.

Unreported World Somalia: Islamitische rechtbanken duurt 24 minuten.

Bekijk deze video op Google Video.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “Somalië 2006: oorlog, honger en Islam”

 • mrpettjo:

  Somalische Al Shabab (=CIA, Al Qaeda tak) terroristen zouden Kenya zijn binnengevallen en zouden een bloedbad in een winkelcentrum in Nairobi (meer dan 500 km van de Somalische grens!!)hebben veroorzaakt, maar er zijn natuurlijk geen beveiligingcamerabeelden..:

  It’s the same story. Muslims going berserk in an act of murderous vengeance against the ‘infidels,’ for occupying and invading their countries. Right away, a supposedly jihadist Muslim group is blamed, in this case Somalis, through the nefarious entity, al-Shabah.

  As always, there are no CCTV images, and surely no images or photos of the purported shooters. The non-existent shooters purportedly took out the security guards, a story that would make sense if this was real. Then, surely, with the ever-present armed Kenyan guards in this client Zionist state, surely those assaulting marauders would have been caught cleanly on the CCTV cameras. But not, never: no images of the supposed Islamic fanatics can be found anywhere.

  As always, it is a one-word Arabic terminology-based nefarious Muslim group which is responsible.

  As always, the blame against Islaam comes through the use of social media, where the ‘group’ claims responsibility, in this case through Twitter.

  http://nodisinfo.com/Home/nairobi-mall-massacre-zionist-hoax/

  • mr. drs. Bou:

   mrpettjo, Kleintje zegt er dit over:

   Shoppen

   maandag 23 september 2013
   Ben je lekker aan het shoppen in Nairobi. Wordt je gezellige dagje ineens ernstig verstoord door Al Shabaab (1). Een stel Somalische baarden die ooit eens een fillempie hebben gezien over de Bende van Nijvel en naar verluidt wraak wilden nemen op de inval van het Keniaanse leger in hun vaderland in 2011. Je moet het geloven willen. Vooral nu is gebleken dat het merendeel van deze schutterij Somaliërs waren die in het verleden naar de USSA, de UK, Canada, Zweden en Finland zijn vertrokken en zich daar gesetteld hebben. De overval was tiptop voorbereid en gezien de mogelijkheden waarover met name de Amerikaanse en Britse snuffelaars tegenwoordig beschikken is het haast ondenkbaar, dat deze jongens van een beruchte club als Shabaab onopgemerkt hun voorbereidingen konden treffen. Nou kan het zijn dat de NSA, de GCHQ, de CIA, MI6 en hoe ze allemaal ook mogen heten de boot hebben gemist. Maar het kan ook zijn, dat ze die boot helemaal niet hebben gemist en gewoon stiekem aan boord waren om de missie van de goed getrainde Shababjes te begeleiden. Gladio? Alive and kicking.

   En Zapruder zei laatst:

   De Kenianen zitten op ons water

   Owwww shit. De Kenianen zijn de lul.

   Ze zitten op ons water.

   Heel erg veel water, genoeg om daar in Kenia de komende 70 jaar geen dorst meer te hoeven hebben. Dat betekent dat daar nu ook democratie moeten gaan brengen enzo. Er zit vast heel veel Al CIAida. En weapons of mass destruction.

   Klootzakken. Ons water. Hoe kan dat nu daar in de grond zitten? Iedereen weet toch dat alles op aarde van Monsanto, Nestle, Dow enz. en co. is?

   Ik laat het aan Obama over om die gasten op te voeden. Zo zie je maar terrorisme is overal.

   Kijk, zo werkt dat! 🙁

Laat een reactie achter