Archieven

Artikelen

Oorlog is vrede, onwetendheid is kracht

Heeft u Avatar al gezien? Nee, ik niet en ik ga ook niet kijken. Uit de officiële website blijkt dat het oorlogspropaganda is. Driedimensionaal, buitenaards, bloedstollend en fantastisch verfilmd. Dit 3D-spektakel van James Cameron is de meest winstgevende film aller tijden. Oorlog is vrede, propaganda is amusement, geld is goed en onwetendheid is kracht!

Op deze gedachten kwam ik na het zien van een documentaire die Zembla op 24 januari heeft uitgezonden: “Befehl ist Befehl” in Uruzgan. Deze gaat over twee beroepsmilitairen die in Afghanistan op vredesmissie zijn. Ze arriveren daar met hun wapens en uniformen, ze komen even de vrede brengen, maar eenmaal daar blijkt het oorlog! Befehl ist befehl en zij zijn al evenzeer kanonnenvlees als de “vijand”, de zogenaamde Taliban, oftewel de plaatselijke bevolking. Verontwaardigd vertellen ze aan Zembla dat hun vredesmissie wel oorlog lijkt.

“Befehl ist Befehl” in Uruzgan duurt 34 minuten.

Get Microsoft Silverlight

Bekijk deze video in groter formaat op ZEMBLA.

Wat is het Nederlandse leger toch aan het doen in Uruzgan? Vlak na 11 september 2001 heeft de VS Afghanistan veroverd op de Taliban, zogenaamd omdat deze Osama bin Laden zouden herbergen. De ware reden was uiteraard de strategische ligging van het land in de jacht van de VS op de oliebronnen. De grote bin Boeman “ontsnapte” naar Pakistan, om daar zelfs jaren na zijn dood nog dwaze bedreigingen te uiten op toevallig gevonden audio- en video-tapes. Intussen is de bevolking van Afghanistan de vredesmissies meer dan zat. Deze vrede is oorlog! Hun land is bezet! Luister naar Malalai Joya:

All foreign troops should get out of Afghanistan now duurt een half uur.

In tegenstelling tot wat Balkenende beweert, heeft Nederland ook de illegale oorlog tegen Irak gesteund. Een onderzoek van de Commissie Davids wees dat uit. Er ontstaat dan veel gekrakeel, maar oorlog is vrede en onwetendheid is kracht.

In Engeland ligt Tony Blair om dezelfde reden al jaren onder vuur: de oorlog tegen Irak is illegaal. Ook daar is een commissie de gang van zaken rond de inval in Irak aan het onderzoeken: de Chilcot commissie maakt korte metten met de onschuld van Tony Blair. Maar helaas geldt ook daar: oorlog is vrede. De Britse militairen zijn al net zo boos op Tony Blair als de Nederlandse militairen op hun commandant.

In hun onwetendheid gaan de militairen maar door met hun vredesmissies. De next stop is reeds bekend: Jemen! Een straatarm land, maar wel strategisch gelegen! De aanleiding was een dwaze onderbroek-terrorist, uiteraard een valse vlag! De ware reden is dat de VS de zeestraat wil beheersen tussen Somalië en Jemen, want deze is van groot belang voor de aanvoer van aardolie uit Irak en andere democratische oorlogs olielanden.

George Galloway legt het in 10 minuten uit:

9 Reacties

 1. petje

  KRO: Kabinet erkent verkeerd inlichten kamer in brief

  DEN HAAG – Het tv-programma KRO Reporter heeft een conceptbrief van het kabinet over het Irakrapport in handen gekregen en op zijn site gezet. Dat maakte de KRO donderdag bekend.

  Uit deze brief, die mogelijk twee weken oud is, blijkt dat de regering erkent dat de Tweede Kamer niet goed is ingelicht. Maar niet alle conclusies van de onderzoekscommissie-Davids worden overgenomen.
  (..)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/461275/2010/02/04/KRO-Kabinet-erkent-verkeerd-inlichten-kamer-in-brief.dhtml
  http://content1a.omroep.nl/8a58eb0c75f76b8b2449395b9279f921/4b6ad2e6/kro/reporter/Concept_kabinetsstandpunt_Commissie_Davids.pdf

  Antwoord
 2. Marc

  Beste Bou,

  De oorlogsscenes zijn idd niet om aan te zien in de film Avatar.
  Maar kijk ook eens naar de manier van het verhaal vertellen. Het lijkt erg veel op het verhaal van de Annunaki die naar de aarde kwamen. Zie daartoe evt. het stuk van Bram Vermeulen ‘In Den Beginne’. En de Sumerische kleitableten natuurlijk.

  Antwoord
 3. mr. drs. BOU

  Beste Marc,
  Avatar stond even online, ik heb er ruim de helft van bekeken. De volgende morgen was hij weer verdwenen, anders had ik hem wel uitgekeken en besproken. De film is 3D, maar op internet is hij gewoon plat. Het verschil is, dat je niet wordt meegezogen in de wondere wereld van Pandora, maar meer afstandelijk kunt kijken. De karakters blijken dan allerminst 3D, het zijn platte sjablonen met de bekende kenmerken die bestaan uit vooroordelen.
  Wat betreft de Annunaki die naar de aarde kwamen: de grap is dat ze niet kwamen. Ik denk niet dat Bram Vermeulen Sumerische kleitabletten kan lezen, ik kan dat zelf ook niet, maar er zijn archeologen die het wel kunnen. Geen van hen gelooft in Annunaki die naar de aarde kwamen.
  Lees bij voorbeeld: Jacobson, Thorkild: The harps that once… Sumerian poetry in translation. Yale University Press, New Haven and London 1987. ISBN 0 300 03906 9

  Antwoord
 4. sticky fingers

  Wat betreft de kleitabletten, zou je ook “Zecharia Sitchin” kunnen lezen. In ieder geval interessant.

  De film “Avatar” is een spektakelfilm, maar heeft duidelijk een anti-imperialistisshe, ja zelfs anti-amerikaanse ondertoon.
  Ik zou toch gaan kijken als ik jou was.

  Antwoord
 5. mr. drs. BOU

  @ sticky fingers,
  Volgens mij is die film wel 3D, maar de karakters zijn zo plat als Flat Earth News.

  Antwoord
 6. Marc

  Nou dat valt me dan toch een beetje tegen van u.
  U kunt niet weten dat ze niet kwamen. Dat kunt u op zijn minst in het midden laten vind ik.
  Het lijkt alsof u er zich niet in verdiept heeft.
  U noemt een bron maar er zijn zovele andere bronnen die anders vermelden. En de plaatjes kun je zelf zien en zijn geen woorden die geïnterpreteerd dienen te worden.

  Verder respect voor al uw werk. Ik verruim mijn kennis zeker.

  Antwoord
 7. mr. drs. BOU

  Beste Marc,
  Kwamen de Annunaki niet van Niburu, oftewel planeet X? De bron die ik noemde is standaard litteratuur voor mensen die zich beginnen te verdiepen in de Sumerische geschiedenis. Maar ik weet ook iets (een klein beetje) van sterrenkunde. Van een planeet die pakweg iedere 3.500 jaar voorbij komt, kan men het aphelium berekenen, want de omlooptijd is bekend. Toen ik me een paar jaar geleden verdiepte in die Niburu-theorie, toen heb ik dat gedaan. De baan van deze niet bestaande planeet blijkt zich uit te strekken tot halverwege de Oort-wolk. Eenmaal in de 3.500 jaar gaat die planeet vlak langs de zon en wordt dan gloeiend heet. Alles wat verdampen kan, verdampt dan! In het perihelium gaat hij razend snel, maar de rest van de tijd bevindt hij zich ver van de zon. Voorbij de baan van Jupiter raakt hij al weer stijf bevroren. Leg mij nou eens uit hoe op deze planeet ooit een hoge beschaving kan ontstaan. Overigens bleek de hypothetische planeet X te berusten op een meetfout (net als Vulcanus, die bestaat ook niet). Geen astronoom die nog in het bestaan van planeet X gelooft.
  Dat wil niet zeggen dat ik de huidige reconstructie van de archeologen klakkeloos aanvaard, want die klopt volgens mij ook niet. Maar Niburu en de invasie van buitenaardse Annunaki vormen volgens mij geen oplossing voor de bestaande problemen met de archeologie.

  Antwoord
 8. Marc

  Ja, die planeet hoeft er nu niet meer te zijn. En leven kan ook koudbloedig bijv. zijn. Leven kan ondergrond’s gaan gedurende de ijstijd c.q. bevroren toestand? Bedenk dat dat op aarde ook gebeurd voor sommige diersoorten. En leven kan ook bijv. veel langer duren. Vergelijk maar eens hoe een insect naar een mens kijkt. Alsof deze onsterfelijk is. Een jaar kan voor een andere vorm van leven bijv. 3600 aardse jaren duren. Het blijft moeilijk omdat een periode van 3600 jaar een lange periode is. En hoeveel bronnen zijn er wel niet vernietigd in de eeuwen hiervoor (o.a. boekverbranding). Of door de Rockefellers in bezit gekomen. Nog steeds zijn bijv. niet alle dode zeerollen en Naq Hamadi geschriften openbaar.
  De aarde was trouwens ook ooit een ijsklomp (schrijft men).
  En meetfout? Hoe meet je, wat meet je, waarmee meet je etc.

  Verder zou de buitenaardse troefkaart wel opeens heel veel kunnen verklaren in de archeologie en oude beschavingen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën