Archief
Artikelen

Toen Barack Obama verleden jaar president werd van de VS, meenden veel mensen dat er nu eindelijk een einde was gekomen aan het racisme. Maar terwijl velen Obama als nieuwe president toejuichten, waren er ook Amerikanen die volstrekt niets moesten hebben van deze “zwarte” president. Blank Christelijk rechts Amerika kwam als het ware in opstand tegen wat zij zagen als een aantasting van de fundamentele waarden waarop de VS gestoeld is. Er zijn in de VS talloze mensen die geloven in White Power, maar deze neo-Nazi beweging bestaat ook in Europa.

Een uitzending van Al Jazeera’s People & Power op 6 januari 2010 ging over het groeiende racisme in de VS. Blanke neo-Nazi groepen zien hun ledental stijgen en ook de demonstraties tegen de illegale immigratie vanuit Mexico trekken meer mensen. Filmmakers Rick Rowley en Jacquie Soohen gingen op onderzoek uit en praatten met mensen van de blanke nationalistische beweging in de VS.

People & Power – White Power USA duurt 24 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

5 Reacties op “Het groeiende racisme in de VS”

 • kamper:

  Waar maken die blanken zich druk om? Moet je even kijken wie ervoor hebben gezorgd dat hij president is geworden. En wie er in het rgeringsapparaat zitten; hoeveel zwarten? En sinds wanneer is Barack Hussein Sutoro Obama zwart? Dat hebben zijn onnozele fans er maar van gemaakt. Amerika is een levensgevaarlijk circus wat de dekmantel “democracy” heeft meegekregen.

 • Lia:

  Een Afro-Amerikaanse president en men gaat zich opeens druk maken over illegale Mexicaanse immigratie, dat zal niet allemaal slechts aan Obama’s afkomst liggen.

  Ook heb ik een stroom gemerkt van bepaalde aanhangers die alle oppositie tegen Obama afdeed als racisme. Wat ook gevaarlijk kan zijn zoals de blanke racist Tom Metzger zei “Ik werd racist, omdat ik racist genoemd werd terwijl ik helemaal nog geen racist was”

  Ook wordt de term “White Power” door blanke racisten anders geïnterpretreerd dan door de gewone bevolking. De meeste blanke racisten zijn niet voor het behoud van de blanke machtsstructuren maar voor seperatie en autonomie voor de blanken. In het verleden werd de term black power ook al ander geïnterpreteerd door de afro-amerikanen, wij wilden economische emancipatie, terwijl de blanken “Black power” interpreteerden als zwarte machtsovername of opgedrongen integratie.

 • petje:

  Los van zijn huidskleur doet Obama het nauwelijks beter (bijna even slecht) als oorlogsmidadiger Bush jr. De CIA heeft zo als gebruikelijk volledig de vrije hand voor geheime operaties:

  The Obama Administration’s Cover-up of the Flight 253 Affair: “New Smoking Gun” Disclosures

  http://www.opednews.com/articles/The-Obama-Administration-s-by-Tom-Burghardt-100125-884.html

 • mr. drs. BOU:

  Petje, dan zie je ook hoe dom racisme is. Want het maakt niet uit of een president wit, zwart, bruin, roze, groen of paars is! Het gaat om de beslissingen die hij neemt, om de mensen die hij aanstelt op hoge posten, om de adviseurs waarmee hij zich omringt. Wat dat betreft is Obama gewoon de opvolger van Bush: zelfde soort beslissingen, zelfde mensen op hoge posten, zelfde adviseurs. Change? No, we can’t!

 • Miguel:

  De president heeft over wie er in de CIA of het leger benoemd wordt maar weinig te zeggen hoor. Alleen de ministers en zijn eigen adviseurs kan hij zelf benoemen. Ook moeten zijn beslissingen telkens weer het Congres en de Amerikaanse Senaat passeren. En nu de senaatszetel van de onlangs overleden Ted Kennedy werdt overgenomen door een Republikein. Vrees ik dat de mooie plannen van Obama snel zullen verwateren.

Laat een reactie achter