Selecteer een pagina

Archieven

Haïti en de behoefte aan rectificatie

Gisteren schreef ik dat de VS boven het rampgebied in Haïti vijf uur per dag een vliegtuig liet vliegen dat via luidsprekers opriep om niet met boten naar de VS te vluchten. Misschien is dat wel niet waar. Het bericht stond op SOTT.net, maar ik heb daar geen verder bewijs van kunnen ontdekken. Vandaag meldde dezelfde website dat de buitenlandse schuldeisers hun vorderingen op Haïti zullen kwijtschelden. Het zou gaan om 214 miljoen dollar die Haïti schuldig zou zijn aan Canada, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Engeland en de V.S. Het IMF schat de internationale schuld van Haïti echter op 1.8 miljard dollar, waarvan 91 miljoen aan Taiwan. En het IMF heeft aangekondigd dat het nogmaals 100 miljoen dollar zal lenen aan Haïti. Verwarrende berichten alom en de chaos wordt nog steeds groter!

In het AD stond vandaag het volgende krankzinnige bericht:

CARACAS – De aardbeving op Haïti is veroorzaakt door een experiment van de Verenigde Staten. Dat schrijft het Venozolaanse ministerie van Communicatie en Informatie.
Het ministerie baseert zich op onderzoek van de Noordelijke Russische Vloot, die vlootbewegingen van de VS in de Caribische Zee, waar Haïti ligt, zou volgen. Het Russische onderzoek heeft volgens het Venozolaanse ministerie uitgewezen dat de Amerikaanse marine met een van zijn ‘aardbevingswapens’ de beving teweeg heeft gebracht.
Het ministerie stelt dat de Amerikanen sinds het eind van de jaren 70 hun ‘aardbevingswapens’ enorm hebben verbeterd. Een van de volgende doelwitten is Iran, aldus het Venezolaanse ministerie van Communicatie en Informatie. (ANP/DHE)

Dit is zo duidelijk onzin, dat men gerust mag spreken van propaganda. Venezuela heeft openlijk kritiek geleverd op de manier waarop de VS de aardbeving aangrijpt om het eiland militair te bezetten. Dat ze daar groot gelijk in hebben, blijkt uit deze Al Jazeera reportage van 17 januari:

Twee dagen later leken zij tot inkeer te komen, beter laat dan nooit…

De ultra-rechtse Amerikaanse denktank The Heritage Foundation kwam reeds op 13 januari met een plan: Things to Remember While Helping Haiti.

Vandaag is in de VS het onderzoek begonnen naar de schade die deze week werd aangericht door een verwoestende aardbeving in Haïti. Naast het verlenen van directe humanitaire hulp, zou de reactie van de V.S. op deze tragische aardbeving zich ook moeten richten op de zorgen die al langer bestaan omtrent het kwetsbare politieke milieu in het gebied.

De reactie van de regering van de V.S. moet krachtig en besluitvaardig zijn. Hij moet de civiele en militaire capaciteiten van de V.S. mobiliseren voor redding en hulp op korte termijn en herstel en hervorming op lange termijn. President Obama zou voor het leiderschap op hoog niveau uit twee bronnen moeten putten. Het is duidelijk dat oud-president Clinton, die reeds als gezant van de V.N. op Haïti werd aangewezen, een logische keuze is. President Obama zou ook een ervaren Republikein kunnen benaderen, misschien oud-president George W. Bush, om namens de Republikeinen de gezamenlijke inspanning te leiden.

Eenmaal ter plaatse in Haïti, kunnen de militairen van de V.S. ook de nachtelijke vluchten van cocaïne naar Haïti en de Dominicaanse Republiek vanaf de Venezolaanse kust onderscheppen en zich verzetten tegen de voortdurende pogingen van de Venezolaanse President Hugo Chavez om het eiland Hispaniola destabiliseren. Deze militaire aanwezigheid van V.S., die ook een groot contingent van troepen van de Kustwacht van de V.S. moet omvatten, kan tevens voorkomen dat Haïtianen op grote schaal in gevaarlijke en gammele boten de zee op gaan, in een poging om illegaal de VS binnen te komen.

Intussen moeten de V.S. bereid zijn om erop aan te dringen dat de regering van Haïti nauw samenwerkt met de V.S., dit om er zeker van te zijn dat de humanitaire hulp die naar Haïti stroomt, niet besmet raakt met corruptie. Hervormingen op lange termijn voor de democratie en economie van Haïti zijn ook ernstig achterstallig. Het congres zou onmiddellijk moeten beginnen met het samenstellen van een pakket aan maatregelen voor hulp, handel, en wederopbouw, noodzakelijk om Haïti weer op de been te helpen en om diepe en duurzame democratische hervormingen te starten.

De V.S. moeten een krachtige inspanning leveren voor openbare diplomatie om zich te verzetten tegen de negatieve propaganda die afkomstig is uit het kamp van Castro-Chavez. Deze inspanning moet ook aantonen dat de betrokkenheid van de V.S. in de Caraïben een sterke kracht blijft voor het goede in Amerika en de hele wereld.

Om het Rode Kruis te steunen, ga naar www.redcross.org

Het hele plan was reeds een dag na de ramp klip en klaar: Eerst een militaire invasie, dan pas hulpverlening en intussen via diplomatieke wegen zorgen voor propaganda tegen Venezuela, dat brandstof stuurt, en Cuba, dat reeds 400 artsen op Haïti heeft en er nog 30 stuurt. We moesten eens weten…

Vandaag berichtte het NRC dat het Amerikaanse leger ruim een week na de ramp eindelijk heeft besloten tot voedseldroppings. Dit zou een laatste redmiddel zijn en gevaarlijk is het wel, want stel dat er iemand wordt getroffen door zo’n voedselpakket? En dan opnieuw de angst dat de Haïtianen om de voedselpakketten zullen gaan vechten… Van parachutes heeft men kennelijk nog nooit gehoord en als men ruim voldoende voedsel zou droppen, dan is vechten wel het laatste waaraan de slachtoffers van de ramp nu zullen denken.

Het Amerikaanse leger, met een defensiebudget van 680 miljard dollar, heeft nu ongeveer 14.000 kant-en-klaarmaaltijden en 15.000 liter water gedropt ten noordoosten van de Haïtiaanse hoofdstad. Door de aardbeving zijn er minstens een miljoen mensen dakloos en volledig op hulp aangewezen! De VN heeft beloofd om aan de “vredesmissie” van 9.000 man nog eens 2.000 man toe te voegen. Uit alles blijkt dat de organisaties van het vrije Westen volstrekt niet zijn toegerust op een natuurramp, maar slechts berekend zijn op de strijd tegen “drugs” en het “terrorisme”.

5 Reacties

  1. mr. drs. BOU

    Dat verklaart weer eens alles, Petje. Mijn dank is groot! Ik ben nu even aan het lezen en surfen. Morgen weer een dag. 😉

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën