Archief
Artikelen

Op 20 december 2009 heeft FOX-News een reportage uitgezonden over global warming. Deze gaat voor een groot deel over Climate Gate. De wetenschappelijke achtergronden van dit schandaal worden er duidelijk in uitgelegd. Gegevens (data) werden zo gemanipuleerd, dat ze de global warming hypothese leken te bevestigen. Onderzoek waaruit het tegendeel bleek, werd genegeerd en de onderzoekers die deze resultaten toch publiceerden, werden zwart gemaakt. Dit gebeurt echter niet alleen in de klimatologie. Als we deze manipulatie van gegevens en reputaties projecteren op andere disciplines, dan kunnen we ook niet meer vertrouwen op allerlei andere “wetenschappelijke” gegevens. Ik denk dan bij voorbeeld aan de medische wetenschap en de farmaceutische industrie, of de huidige psychiatrie met al zijn diagnoses en pillen.

FOX-News was altijd al een tegenstander van cap and trade, omdat dit de belastingbetalers geld kost. Vandaar dat ze deze reportage graag maken en uitzenden. Maar in feite is iedere wetenschap op dit moment afhankelijk van geldstromen van het bedrijfsleven. Het grote geld bepaalt daarbij kennelijk niet langer slechts wat wel of niet wordt onderzocht, ze bepalen tevens welke uitkomst wel of niet welkom is. Als de uitkomst niet overeenstemt met hun economische belangen, dan wordt het onderzoek niet gepubliceerd. De wetenschapper wie dit overkomt, kan zijn carrière dan verder wel vergeten.

Global warming plus cap and trade gaat over heel veel geld dat moet worden opgebracht door de belastingbetalers. Met dat geld zou men ook verstandige dingen kunnen doen. De global warming hoax met zijn verhandelbare emissie-rechten leidt volgens FOX-News in Europa reeds tot werkloosheid, hoge energieprijzen en armoede. Het werkelijke probleem is dan ook niet dat de aarde opwarmt, maar dat de fossiele brandstoffen schaars beginnen te worden. En de VS is bij uitstek het land dat aan aardolie verslaafd is, maar dat vertelt FOX-News er niet bij.

Global Warming, Or A Lot of Hot Air? duurt 42 minuten.

Update 21-11-2014: Deze video is verdwenen. De global warming hoax blijkt echter ook zijn langste tijd te hebben gehad. Sommigen maken zich nu grote zorgen over de komende global cooling!

Toegift: een voorlichter van het Witte Huis probeert de huidige koudegolf te verklaren. 😉

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “Global warming of gebakken lucht?”

 • Boudine:

  Ongeveer 5 jaar na dato van de Global Warming Hoax maken sommige mensen zich zorgen over de Global Cooling. In de staat New York, ten zuiden van de Great Lakes, heeft het op 18 november gesneeuwd en niet zo’n beetje! Het haalde zelfs het NOS-journaal, want er vielen doden en er zaten mensen muurvast in hun auto.

  Het is niet uitgesloten dat we jaren tegemoet gaan van Global Cooling. Per slot komt de warmte niet van de CO2, maar van de zon. En die zon is niet zo stabiel, hij wordt de komende jaren steeds koeler!

  Klimatoloog: “Aarde koelt zeer snel af, Al Gore zat er faliekant naast”

  De inwoners van de stad Buffalo in de staat New York zagen eergisteren een muur van sneeuw op zich af komen, waarna de stad in een mum van tijd verdween onder een metersdikke laag sneeuw. De inwoners noemen het één van de ergste sneeuwstormen ooit. “Ik geloof niet dat we ooit eerder zo’n sneeuwstorm hebben meegemaakt,” aldus een woordvoerder.

  USA Today sprak van ‘één van de koudste winters ooit’. Volgens klimatoloog John L. Casey zal dit weerspatroon de komende decennia overheersen. Casey, oud-werknemer van NASA, publiceerde onlangs zijn provocerende boek Dark Winter: How The Sun Is Causing a 30-Year Cold Spell, waarin wordt gesteld dat ons klimaat ingrijpend verandert en dat Al Gore er faliekant naast zat.

  De aarde koelt in rap tempo af, aldus Casey. Volgens hem is er krachtig bewijs dat de aarde steeds meer afkoelt als gevolg van de afnemende zonneactiviteit. In ‘Dark Winter’ schrijft hij dat we nu al te maken hebben met een koudegolf die 30 jaar zal duren.

  Met video´s, check uit!

  Het gaat over het boek Dark Winter

  Lees hier meer.

Laat een reactie achter