Archieven

Artikelen

Global warming en globalisering: Maurice Strong

Nu de klimaatconferentie in Kopenhagen voorbij is en de stormen rond Climate Gate geluwd zijn, ebt ook de discussie over de global warming hoax wat weg. Want wie gelooft er nog in global warming? Het is overal immers koud! Toch kunnen we beter op onze hoede blijven, want wie er nog in geloven, dat zijn mensen als minister Cramer, president Obama, Al Gore en vooral Maurice Strong. Maurice Strong? Wie is dat nou weer? Nooit van gehoord… Toch heeft deze grote milieu-goeroe een eigen website over het vreselijke CO2 klimaatprobleem waardoor onze hele wereld zo ernstig wordt bedreigd.

Strong komt zelden in de media, maar hij is geboren in Canada, hij multi-miljonair geworden in de olie-industrie, hij heeft jaren lang gewerkt bij de Verenigde Naties, hij is daar de oprichter van de internationale milieubeweging en hij is een groot voorstander van een wereldregering. Hij is ook de man achter een wereldbank: de World Conservation Bank, die in 1987 werd opgericht tijdens een World Wilderness congress, samen met de Rockefeller Foundation. Hij blijkt ook de architect van het Kyoto-protocol, op grond waarvan ook de Europese landen hun CO2-uitstoot moesten verminderen. De VS had dat verdrag niet ondertekend, maar dank zij Obama doet de VS nu wel mee met het Cap and Trade programma.

Maurice Strong is een man van vele realties, hij kent werkelijk iedereen die in de internationale politiek belangrijk is. Met Al Gore en Obama blijkt hij al langer goede vriendjes. Samen met president Obama en Al Gore heeft Maurice Strong dan ook een aandeel in de Chicago Climate Exchange, een beurs waar de emissierechten in Amerika worden verhandeld. Achter de global warming hoax zit big business, big money.

Maurice Strong woont al jaren in China, maar ook nog steeds in Canada. Hij reist de hele wereld rond, is overal kind aan huis bij de hoogste machthebbers. Hij streeft naar een wereldregering, een wereld zonder oorlog, zonder armoede, zonder uitbuiting, zonder vervuiling en ga zo maar door. Misschien gelooft hij zelf in zijn goede bedoelingen, maar democratisch zijn zijn plannen zeker niet. Strong komt over als een vriendelijke grootvader, maar sommigen noemen hem een wolf in schaapskleren. En hoewel de winter na Climate Gate en Kopenhagen kouder is dan in vele jaren is voorgekomen, blijft hij trouw aan zijn geloof in global warming, zoals blijkt uit dit interview met Business News Network van 29 december 2009 (niet te embedden, duurt 20 minuten.). Hij heeft aan de global warming hoax dan ook reeds veel geld verdiend.

Life And Times – Maurice Strong duurt 41 minuten.

Maurice Strong: a conversation duurt 10 minuten.

Toegift: Zwendel met emissierechten, gebeurt nu al!

8 Reacties

 1. petje

  Een dissonant geluid over global cooling los van menselijke invloeden binnen het IPCC wat duidelijk is weggezuiverd in het eindrapport wat met een Nobelprijs werd ‘bekroond’ (de onafhankelijkheid bij de toekenning van deze prijzen is toch wel discutabel geworden, lijkt het).
  De heer Latif wil blijkbaar achteraf – alsnog – zijn eigengelijk binnenhalen, wat natuurljk zij goed recht is:

  (..)
  The world could be in for a spell of cooler temperatures, rather than hotter conditions, as a result of cyclical changes in ocean currents for the next 20 or 30 years, it is predicted.

  Research by Professor Mojib Latif, one of the world’s leading climate modellers, questions the widely held view that global temperatures will rise rapidly over the coming years.

  But Prof Latif, of the Leibniz Institute at Germany’s Kiel University and an author for the UN’s Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), believes that the cool spell will only be a temporary interruption to climate change.

  He told a UN conference in September that changes in ocean currents known as North Atlantic Oscillation could dominate over man-made global warming for the next few decades.

  Controversially, he also said that the fluctuations could also be responsible for much of the rise in global temperatures seen over the past 30 years.
  (..)

  http://www.telegraph.co.uk/earth/environment/globalwarming/6965342/Big-freeze-could-signal-global-warming-pause.html

  Antwoord
 2. petje

  Nog wat aanvulling over beide conartists Gore & Strong al uit 2007:

  l Gore and Maurice Strong – Con Artists Extraordinaire!

  (..)

  The two cherub like choirboys singing loudest in the Holier Than Thou Global Warming Cathedral are Maurice Strong and Al Gore.

  This duo has done more than anyone else to advance the alarmism of man-made global warming.

  With little media monitoring, both Strong and Gore are cashing in on the lucrative cottage industry known as man-made global warming.

  (…)

  In the 1990s, Al Gore heaped praise on a company called Molten Metal Technology, Inc. This company, a hazardous waste management firm, claimed to have a new technology, “a promising adaptation of steelmaking chemistry to create a closed-loop system for turning industrial wastes into chemical feedstocks.”

  Gore’s hype helped the company’s stock jump to $35 a share. After Molten Metal received over $25 million dollars in federal grant money from the Department of Energy, the DoE figured out that the technology was a bust. It simply didn’t work.

  Maurice Strong ran Molten Metals, and when the federal government decided to stop handing out grants, he and the other corporate officers sold off $15.3 million in personal shares of stock. The stock dropped to $5 soon afterward, but Strong had already made his money.

  (..)

  http://windfarms.wordpress.com/2008/07/20/al-groe-and-maurice-strong-con-artists-extordinaire/

  Antwoord
 3. mr. drs. BOU

  Dank je wel, Petje. Die Maurice Strong is wel een griezelig mannetje. Ik heb nog even doorgelinkt naar dit artikel. Hoe meer ik over hem lees, des te enger ik hem vind.

  Overigens doen er nu weer angstaanjagende verhalen de ronde over global cooling, enkel omdat het deze winter weer eens sneeuwt.

  Antwoord
 4. petje

  Overigens is Maurice Strong ook lid van de Club van Rome (een verlengstuk van de Bilderberg club zeg maar).
  In onderstaand stuk veel probleemontkenning en ontkenning van Climategate (o.a. van Woutertje van Dieren, die ook in Trouw een positieve draai aan de mislujkking van “Kopenhagen” gaf). Volgens deze alarmisten heeft Associated Press (dochter van een multinational) de zaak van Climategate voorgoed naar het rijk der fabelen doorverwezen..:
  (..)
  Naschrift 13/12/2009:
  Een (onafhankelijk!) onderzoek door Associated Press heeft aan het licht gebracht wat m.i. al lang helder was. Er is dus geen vervalsing van data in het spel.

  • Science of global warming not faked, inquiry decides

  Een citaat:
  One email that sceptics have been citing is from Phil Jones, the unit’s head. He says: “I’ve just completed Mike’s [Mann] trick of adding in the real temps to each series for the last 20 years (from 1981 onward) and from 1961 for Keith’s to hide the decline.” Mr Jones was referring to tree ring data that indicated temperatures after the 1950s weren’t as warm as scientists had determined. The “trick” that Mr Jones said he was borrowing from Mr Mann was to add the real temperatures, not what the tree rings showed. And the decline he talked of hiding was not in real temperatures, but in the tree ring data which were misleading, Mr Mann explained.

  Daarmee is “het trans-atlantische klimaatcomplot” (aldus, zoals aangehaald door Harry Jager hieronder, emeritis hoogleraar dr. Ton Begemann) dus definief naar het rijk der fabelen verwezen.
  (..)

  http://wesker.web-log.nl/wesker/2009/12/zakt-nu-ook-nrc.html

  Antwoord
 5. petje

  Ik had een reactie ingestuurd over het dumpen van radioactief afval in schepen door de Calabrische maffia in de Middelandse Zee n.a.v. serie van Kleintje Muurkrant (Schip Ahoy) maar deze is wellicht weggevallen door de slechte brereikbaarheid van de website.
  Jammer dat ook de tijds- en datumaanduidingen weggevallen zijn.

  Antwoord
 6. mr. drs. BOU

  Beste Petje, het spijt me. Vanmorgen was BOUblog alweer onbereikbaar. Ik overweeg nu een andere provider…

  Kleintje Muurkrant heeft nu verscheidene ingangen.
  Dit is de voorpagina.
  Dit zijn de laatste artikelen.
  Dit is een overzicht van de titels, met links. Dat is handig als je een artikel zoekt, of er een link naar wil plaatsen.

  Ik heb even gekeken, ik denk dat je dit bedoelt:

  Ship ahoy (1)

  zondag 10 januari 2010
  Nu na het startschot van de valse milieupaus Al Gore een nieuwe economische bel wordt opgepompt met CO2 wordt er driftig gevent met alternatieve methodes om onze koelkast, staafmixer, nachtlampje, ellendebuis, twittervehikel, dildo, wekker, zonnebank, waterbed, tandenborstel, krulset, tostiapparaat, waterkoker en alle andere onmisbare apparatuur aan de praat te houden. Onder die methodes is ook kernenergie. Hoewel die net zo schoon is als de zee voor de kust van Calabrie.

  Ship ahoy (2)

  dinsdag 12 januari 2010
  Is het gewoon mazzel of denkt de leiding van de ‘Ndrangetha “laat die Fonti maar lullen”? Geen idee. Maar zoals gezegd, ondanks zijn jarenlange gejodel over het afzinken van schepen met ellendig afval voor de Calabrische kust, is ie nog steeds niet wakker geworden met een paardenkop onder zijn deken. En kan ie nog douchen zonder dat het water wegloopt door een paar extra gaten in zijn lijf.

  Om de volledige artikelen te lezen, moet je even klikken op de link. Ik citeer nooit volledig, vanwege het copy-right. Op Internet is dat toch al vaak een zooitje…

  En ik vermoed dat deze reactie thuishoort bij het gifschip Probo Koala.

  Antwoord
 7. Boudine

  Maurice Strong is Dead

  Corbett Report duurt 21 minuten. Maar hij is wel dood!

  Antwoord
 8. Groene Wolf

  Anonymous Hacks The UN Climate Change Site Against Police Attack On Cop21 March.
  en dat ‘Paris Terror Attacks’ (kuch operatie Gladio) geen toeval is vlak voor de Summit. Zo kon de staat van beleg afgekondigd worden. “Geen demonstraties toegestaan, doorlopen, bek houden!!!”

  https://www.youtube.com/watch?v=zGyYxlG_qiY

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën