Archief
Artikelen

Het Viva Palestina konvooi heeft de haven van El Arish bereikt, maar de Egyptische autoriteiten weigeren om het konvooi door te laten naar Gaza. In de haven van El Arish staat nu 2000 man oproerpolitie klaar om Viva Palestina tegen te houden. Bedenk wel dat het hier uitsluitend gaat om een humanitaire actie en dat het konvooi bestaat uit ziekenwagens en vrachtauto’s gevuld met voedsel, medicijnen en andere hulpgoederen. Het konvooi, dat eerst is eerst doodgezwegen door de media, ziet zich nu geconfronteerd met regelrechte agressie van hogerhand.

Ook de deelnemers aan de Viva Palestina Mars worden tegengewerkt door de Egyptische overheid. Van 157 deelnemers zijn de paspoorten in beslag genomen en de ruim 1.300 deelnemers aan de mars mogen niet naar Gaza. Ook zij zitten vast in El Arish. De deelnemers roepen iedereen op om de Egyptische ambassades en de autoriteiten in Egypte te mailen of faxen, om tegen deze toestand te protesteren.

De enige Nederlandse berichtgeving lijkt nog steeds afkomstig van het Palestina Komitee. Aanstaande zaterdag, zal er een herdenking plaats vinden van de slachtoffers van de bombardementen op Gaza, vorig jaar rond deze tijd. De herdenking vindt plaats op zaterdag 9 december tussen 12.00 en 14.00 uur op de Dam in Amsterdam. Daarna zullen deelnemers aan het vorige Viva Palestina konvooi vertellen over hun ervaringen: zaterdag 9 januari tussen 16.00 en 18.00 bij HTIB: DEBRIEFING VRIJHEIDSMARS NAAR GAZA, 1e Weteringplantsoen 2c, Amsterdam, tram 16, 24 en 25 vanaf station CS.

Deze clip gaat over het konvooi:

En deze clip gaat over de vredesmars:

Gaza Freedom March, Day 3 from Cultures of Resistance on Vimeo.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter