Archief
Artikelen

Welkom in 2010, al is het nog een beetje wennen. Het is weer de tijd van het jaar waarin we elkaar het beste wensen. Daarom wens ik u allen een voorspoedig nieuw jaar. Goede voornemens horen er bij, maar we weten ook hoe snel die weer vergeten zijn. Toch heb ook ik me afgevraagd wat mijn wensen zijn voor dit jaar. Het eerste wat ik nu wil doen, is mijn werkkamer opknappen, want de verbouwing is tot daar gevorderd, maar er moet nog een hoop gebeuren. Daarna wil ik graag de artikelen die ik heb geschreven over de zaken Baybasin en Hörchner omwerken tot een boek. In welke vorm dat zal worden gegoten, daar heb ik wel een vaag idee over. Het liefst zou ik zien dat er een DVD bij zat met alle reportages die over deze zaken zijn uitgezonden. Want de media lieten zich beslist niet onbetuigd, maar de doofpot blijkt nog altijd sterker.

Teleurstellend vind ik het, dat er in mijn omgeving nog altijd mensen zijn die denken dat Baybasin terecht is veroordeeld tot levenslang. Ze nemen me niet serieus! Deze zaak, die bol staat van de vervalste bewijzen, knaagt dusdanig aan de wortels van onze rechtsstaat dat het me bijna persoonlijk pijn doet als iemand dat niet inziet. De zaak Hörchner vloeit daar uiteraard uit voort en tot slot bewijst de zaak Essen dat het ons allemaal aangaat! Misschien dat men daarom liever niet inziet dat het helemaal mis gaat met de rechtsstaat. Een pedocriminele SG van justitie is natuurlijk geen goed nieuws. Levenslang op vervalste bewijzen evenmin. Een gratis enkele reis naar Polen is nog eens extra bedreigend. En dat alles om een valse telefoontap!

In deze donkere dagen rond Kerstmis heeft zich in mijn gedachten een oranje complottheorie genesteld. Of het waar is, weet ik niet, maar ik vermoed dat de koningin, die heel wat in de melk brokkelt, op de doofpot zit, dit omdat de eer en goede naam van het vorstenhuis in het geding is. Nu vind ik de constitutionele monarchie toch al een anachronisme, maar oom Frits had wel de deur dicht moeten doen, zowel van het martelkamertje waar hij zijn Marokkaanse knaapjes verwende, als van het hele vorstenhuis.

Mijn complottheorie gaat over het jacht Apollo, het handelsmerk van Gerrie Ulrich, en deze fantasie vloeit voort uit de kinderporno Zandvoort zaak. Het gerucht gaat, dat op dat jacht ook oom Frits en prins Claus zijn gesignaleerd en dat daarom de zaak Zandvoort in de doofpot werd gestopt. Maar het kan natuurlijk ook prins Friso zijn geweest, met zijn schijnhuwelijk met die Marmot. Bij Ulrich kon iedereen klant worden, als je maar betaalt, dus ook Joris D. kan in het bezit zijn van foto’s of video’s waarin een oranje prins genoeglijk zijn glas roze champagne heft terwijl er een kind wordt verkracht. In dat geval hoeft Joris D. de majesteit maar te bellen…

Dat dergelijke machtsrelaties bestaan, dat wist ik natuurlijk wel, maar het lijkt wel alsof ze de laatste jaren behoorlijk uit de hand zijn gelopen. Het gepeupel wordt door de grote PR op pedojacht gestuurd, terwijl een pedocriminele SG intussen de rechtsstaat mag verkrachten. Niets is meer wat het lijkt! Onschuldige personen worden veroordeeld op vervalst bewijsmateriaal, wij allen zijn verdachten in de strijd tegen het terrorisme, terwijl Al Qaida zonder paspoort met een onderbroek vol explosieven rondvliegt. Dat laatste vond ik trouwens wel een grap. De CIA heeft beslist gevoel voor humor… Voor een goede uitleg van de achtergrond van deze aanslag op ons gezonde verstand kan ik u dit artikel aanbevelen. Het zou komisch zijn als het niet zo droevig was, maar het doel blijkt geen Boeing, maar Jemen. Dat land is een woestijn vol terroristen die moeten worden bestreden. De vrijheid en democratie, zoals in Irak en Afghanistan, zullen ook daar worden geïmplementeerd. Somalië, aan de overkant van de vaargeul, is al bevrijd… Dank zij de USA, iedereen blij!

Niets is meer wat het schijnt! Om met Lewis Caroll te spreken: “De vraag is niet wat een woord betekent, de vraag is wie de macht heeft.” Welkom in de wereld van George Orwell, 2010. Laten we dus maar genieten van de verse sneeuw en van de vrijheid om een wandeling te maken, met de camera in de hand en zonder te worden gestript door de bodyscan.

El caminito del rey duurt zes minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “De beste wensen en de goede voornemens”

 • petje:

  Harry van Bommel onthult dat ook Nederland in Afghanistan veiligheidsmensen/huurlingen inzet die niet onder het oorlogsrecht vallen en kunnen doen en laten wat ze willen..

  Blackwatercowboys vrijuit

  De schietgrage vechtersbazen van het Amerikaanse particuliere militaire bedrijf Blackwater gaan vrijuit voor het doodschieten van zeventien burgers in Irak in 2007. Zij traden op onder verantwoordelijkheid van de Amerikaanse gezaghebber in Irak Paul Bremmer die ze immuniteit had beloofd. De Amerikanen maken in toenemende mate gebruik van particuliere militaire bedrijven, vooral voor omstreden operaties, en privatiseren daarmee in feite de oorlogsvoering. Ook Nederland maakt gebruik van particuliere militaire bedrijven, huurlingen dus. Hoeveel dat er zijn, mogen we niet weten. Wat ze precies doen, mogen we ook niet weten. Nog erger is het feit dat het onduidelijk is wie precies de verantwoordelijkheid draagt voor eventuele wandaden die deze cowboys begaan. De belangrijke Adviesraad Internationale Vraagstukken heeft een buitengewoon kritisch rapport geschreven over dit vraagstuk. De vragen zijn daarmee gesteld, maar de antwoorden van de Nederlandse regering blijven uit. In Afghanistan zijn nu huurlingen voor Nederland aan het werk. Het is vermoedelijk niet de vraag of maar wanneer Nederland ook te maken krijgt met een Blackwatergate. Als je het mij vraagt, moet gewapend optreden altijd door overheidsdienaren worden uitgevoerd. Anders komt uiteindelijk die overheid in de beklaagdenbank voor het optreden van particuliere militaire bedrijven die hun activiteiten verrichten in de zucht naar winst.

  http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2010/01/03/blackwatercowboys-vrijuit/#comment-342674

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje, goede voornemens zijn er om te worden uitgevoerd. Niet langer kruip ik ’s morgens eerst achter de computer om te kijken wat er gaande is in de wereld. Vandaag heb ik me onledig gehouden met kussens en gordijnen. Ook moest de kerst-rommel worden opgeruimd. Morgen begin ik aan de elektriciteit, want ik wil natuurlijk wel goede verlichting in mijn atelier-ruimte. En zo voort…
  Met het nieuws en de politiek zal ik me de komende maanden dan ook niet zo bezig houden. Als er nieuws te melden valt, dan kun je dat het beste kwijt op Zaplog. Als je een account aanmaakt, dan kun je het bovenstaande stukje daar plaatsen. Maar lees eerst wel even rustig de gebruiksaanwijzing, want Zaplog is zeer veelzijdig, maar ook nogal ingewikkeld.
  Overigens toch bedankt voor de link naar Van Bommel en BOUblog gaat niet helemaal dicht. Als er nieuws is van Hörchner of Baybasin, dan zal ik dat zeker melden. Ook zal ik blijven toegeven aan mijn verslaving aan documentaires op Internet. Zoveel boeiender dan de TV, met hun Goed Nieuws Show! Ik heb net weer een mooie docu ontdekt van Rageh Omaar, zoals je weet een van mijn favoriete documentairemakers. Als ik hem uit heb, dan zal ik hem zeker plaatsen. Maar nu eerst eten!

Laat een reactie achter