Selecteer een pagina

Archieven

Coral Castle, hoe bestaat het?

Coral Castle is een bouwwerk in Florida, dat bestaat uit blokken koraalsteen van megalithische proporties. Toch is het slechts door een man gebouwd: Edward Leedskalnin (1887-1951). Hij werkte alleen en in het diepste geheim, hij gebruikte geen zware machines. In de werkplaats van Leedskalnin staat wel een wonderlijke machine die bestaat uit een vliegwiel met magneten.

Leedskalnin bouwde zijn rotskasteel oorspronkelijk in 1923, in het huidige Florida City, een toen nog zeer afgelegen plaats. In 1936 besloot hij om zijn kasteel 15 kilometer te verplaatsen naar Miami, omdat die plek wat verder van de bewoonde wereld lag. Ook deze verhuizing van de gigantische steenblokken verliep raadselachtig. Het hele project lijkt te spotten met de wetten van de zwaartekracht. Leedskalnin beweerde ook dat hij wist hoe de Egyptische piramidebouwers te werk gingen.

Tegenwoordig is Coral Castle een museum, maar tot op heden weet niemand hoe één man deze toeristische attractie heeft kunnen bouwen. De volgende documentaire is soms wat speculatief, maar het raadsel rond Coral Castle is inderdaad nooit opgelost. Hetzelfde geldt voor de Egyptische piramides en andere megalithische bouwwerken uit de oudheid: niemand weet hoe men in staat was om zulke zware stenen te verplaatsen en op te stapelen.

The Anti-Gravity Secret of Coral Castle duurt 25 minuten.

3 Reacties

 1. Erik

  Hoi Bou

  Ik heb geen idee hoe Coral Castle gemaakt is.
  Maar misschien is dit interessante info:
  http://www.youtube.com/watch?v=Ewtm1s02Ih8

  Geeft een mooi beeld van wat mogelijk is, als je in je eentje iets gaat bouwen.

  Groet Erik

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Florida’s Megalithic Mystery: Enigmatic Coral Castle

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + tien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën