Archief
Artikelen

De klimaatconferentie in Kopenhagen gaat niet over het milieu, maar over geld. Om het probleem van de Global Warming in het leven te roepen, is geld geïnvesteerd en om het probleem op te lossen, is nog veel meer geld nodig. Peak Oil wordt daarbij verzwegen; terwijl de voorraad fossiele brandstoffen langzaam maar zeker slinkt, willen de klimaatknuppels dat de aarde afkoelt! De Europese Commissie streeft daarbij naar een temperatuur die niet meer dan 2 graden hoger mag zijn dan aan het begin van het industriële tijdperk. Dat tijdperk begon rond 1850, rond het einde van de Kleine IJstijd: de winters werden minder streng, de zomers werden warmer, het klimaat verbeterde wereldwijd. Rond 1850 begonnen ook de temperatuurmetingen en wat bleek? Hoera, het werd warmer! Maar dat mag niet meer in Kopenhagen!

Aanstaande zaterdag om 5 uur verzamelen de Nederlandse klimaat-knuppels zich in de Jaarbeurs van Utrecht. Zij gaan daar de hitte slaan. Er is ook een wedstrijd aan verbonden: Wie maakt het koelste klimaatfilmpje? De koelste klimaatknuppel mag mee naar Kopenhagen! Uiteraard zijn er artiesten die zich “belangeloos” inzetten. De opbrengst van dit liedje gaat naar het klimaat: Kasper van Kooten ‘Voel je de hitte?’ Dit klimaat-hoax festival wordt georganiseerd door de volgende belangengroepen: Cordaid, Greenpeace, Hivos, FairClimate, Milieudefensie, Natuur en Milieu, Natuurmonumenten, Nederlandse Vrouwenraad, OxfamNovib, Wereld Natuur Fonds, Wise, FNV en CNV. De weersverwachting voor de komende dagen en jaren is echter geen Global Warming, maar dat het kouder wordt.

De niet bestaande Global Warming moet in Kopenhagen worden opgelost door een verdrag over de wereldhandel in CO2-emissierechten. In de VS noemt men dat Cap and Trade. Het gaat om miljarden dollars die het bedrijfsleven kan verdienen aan het verminderen van de uitstoot van CO2. Dat geld moet uiteraard wel worden opgebracht door de bevolking! De volgende presentatie is gemaakt door dezelfde mensen die ook “The Story of Stuff” maakten. Zij geloven weliswaar in Global Warming, maar niet in Cap and Trade.

The Story of Cap & Trade duurt 10 minuten.

Hoewel de Klimaatconferentie in de Nederlandse media nauwelijks aandacht krijgt, doet de Engelse krant Guardian dagelijks uitgebreid verslag. Ook is er een Nederlandse website, speciaal gewijd aan Climate Gate, die de conferentie volgt. Lord Christopher Monckton is ook in Kopenhagen, waar hij een lobby tegen de Global Warming hoax organiseert.

In Nederland horen en zien we weinig van Lord Monckton, maar begin oktober was hij een uur lang te gast in de Michael Coren Show in Ontario, Canada. Daar praatte hij niet alleen over het weer en de fraude in de klimaatwetenschap, maar vooral over het geld dat omgaat in de Global Warming hoax. Bedenk daarbij dat Monckton economisch en politiek adviseur is, zodat hij weet waarover hij praat als het over geld gaat. De CO2-reductie is volgens hem de grootste geldverspilling die ooit is gepleegd!

Michael Coren with Lord Christopher Monckton duurt 45 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Kopenhagen: de klimaatknuppels en het grote geld”

 • mr. drs. BOU:

  Vandaag in Spits: een grote BTW-zwendel van 5 miljard Euro met de CO2 emissie-rechten. Tsja…

 • petje:

  In Netwerk (EO)vanavond was een item over een CO2 adviseur die 2 huishoudens “doorlichtte” op hun CO2 uitstoot.
  Het eerste gezin kreeg een 9 omdat het een zonnepaneel op het dak heeft, kip ipv koeievlees eet (koeien produceren namelijk exponentieel veel meer CO2 door de scheten die ze laten …), zich milieubewust gedraagt etc.
  Het tweede huishouden (een rijke weduwe?) was van een geheel andere orde: ze heeft 5 tv’s (meerdere plasmatv’s als ik correct ben), heeft een privezwembad onder haar huis (voor ’s winters), ze is gemiddeld 3 maanden in Griekenland (3 keer op en neer met het vliegtuig) en heeft de verwarming steeds lekker hoog staan.
  Toch kreeg deze mevrouw van de CO2 adviseur nog een zesje..
  Nou vraag ik je. Wie kan dit nog serieus nemen..!?

 • mr. drs. BOU:

  Dank je, Petje. Minister Cramer zou beter moeten weten. CO2 kan beslist geen kwaad en een iets hogere temperatuur zou alleen maar gunstig zijn! Het is een politieke agenda die wordt gevolgd op grond van de CO2-haox.

Laat een reactie achter