Archief
Artikelen

Minister Jaqueline Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer is vast besloten om CO2 op te slaan onder een woonwijk in Barendrecht. Zij wordt daarin gesteund door minister Maria van der Hoeven van Economische zaken. Deze beslissing is zo krankzinnig, dat men zich afvraagt of deze dames een klap van de hockeystick hebben gekregen en daardoor hun verstand hebben verloren.

Dat minister Maria denkt dat zij de wereld kan redden met de opslag van CO2, valt nog te begrijpen. Zij is immers gelovig. Maar minister Jacqueline? Haar Wikipedia zegt:

Cramer doorliep het gymnasium-beta. Vervolgens studeerde zij van 1969 tot 1970 aan de Universiteit van Arkansas in Fayetteville. Vervolgens studeerde ze vanaf 1970 biologie aan de Universiteit van Amsterdam waar zij in 1976 cum laude haar doctoraalexamen behaalde. In 1976 werd zij universitair docent bij de afdeling biologie en samenleving van de UvA. In 1987 promoveerde ze tot doctor in de natuurwetenschappen op het proefschrift Mission-orientation in ecology: the case of Dutch fresh-water ecology. In dezelfde tijd werd Cramer actief in de milieubeweging. Tussen 1981 en 1987 was ze lid van het bestuur van de Milieudefensie in de laatste twee jaar als voorzitter. Als prominent gezicht van de milieubeweging werd Cramer in 1989 gevraagd als lijsttrekker van GroenLinks, die als partij net gevormd was. Cramer weigerde het aanbod, alhoewel ze vorming van de partij had ondersteund. Ook was zij voorzitter van het Landelijk Milieu Overleg.

… en zo voort. Daaruit blijkt dat minister Cramer behoorlijk intelligent moet zijn en dat ze toch wel iets weet van scheikunde en biologie. Ook weet ze vast wel iets van het milieu. Heeft zij dan haar verstand verloren? Of dient ze als minister nog slechts de belangen van het grootkapitaal, dat in de CO2-emissiehandel een manier heeft gevonden om winst te slaan uit de windhandel in gebakken lucht?

Minister Cramer, kijkt u alstublieft nog eens even naar het periodiek systeem en probeert u zich te herinneren dat CO2 een vrijwel inert gas is. Het is een oxide, bij de vorming komt dus energie (warmte) vrij. In water opgelost vormt het een zwak en instabiel zuur. Het kan dan zouten vormen, maar dat gaat heel langzaam. Planten die chlorofyl bevatten, kunnen CO2 splitsen met behulp van energie uit zonlicht. Dat proces heet fotosynthese, weet u nog wel? Ze splitsen op die manier ook water (H2O) in waterstof en zuurstof. Ze ademen de zuurstof uit, want dat gas is reactief en dus eigenlijk giftig. Uit koolstof en waterstof vormen ze koolhydraten, zoals cellulose, suiker en zetmeel, maar ook andere organische verbindingen, zoals eiwitten en vetten. H2O en CO2 vormen voor een plant het basisvoedsel, zonder die twee gaan alle planten dood!

Dierlijke organismen ademen zuurstof in en verbranden daarmee de koolhydraten, eiwitten en vetten die ze eten. Daarbij komt energie vrij. Zij ademen CO2 uit, niet omdat dit gas giftig is, maar omdat ze er niets aan hebben. Zonder zuurstof gaan alle dieren dood. Kooldioxide CO2 is echter zwaarder dan zuurstof O2. Als uw opslag onder die woonwijk lek zou raken, dan zou de CO2 de zuurstof uit de lagere luchtlaag verdringen. De mensen kunnen dan stikken! Deze opslag kan dus wel degelijk gevaarlijk zijn, maar het ergste lijkt me dat deze peperdure maatregel zo volslagen onzinnig is!

Misschien heeft ook u zich laten wijsmaken dat CO2 een broeikasgas is en dat de aarde daardoor in een snel tempo opwarmt. Als voormalig universitair docent bij de afdeling biologie en samenleving van de UvA zou u toch beter moeten weten. Het blijken helaas slechts leugens van een geflipte Amerikaanse presidentskandidaat, die met behulp van wat perfide wetenschap-fraudeurs propaganda maakt voor een wereldwijde CO2-belasting die moet worden geïnd door een wereldregering. Omdat we dat eigenlijk niet willen, jaagt men ons eerst angst aan met de leugens van Al Gore en de frauduleuze hockeystick van Michael Mann. Maar luister nu eens 4 minuten naar Lord Christopher Monckton:

Heeft u dan nooit gehoord van de Middeleeuwse Warme Periode en de daarop volgende Kleine IJstijd? De simpele waarheid is, dat er altijd fluctuaties zijn geweest in het klimaat. Het blijkt dat het de laatste jaren zelfs weer een beetje kouder wordt op aarde. Dat komt door de zon, die zich nu rustig houdt. Op verscheidene manieren is ook reeds aangetoond dat CO2 niet leidt tot een broeikas-effect. Het was tot voor kort slechts een hypothese! Iedere opwarming gaat immers gepaard met een verhoging van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer. In 2004 is echter gebleken dat de opwarming vooraf ging aan de toename van CO2, oftewel dat de “oorzaak” CO2 acht eeuwen achter zijn eigen “gevolg” aanliep.

U bent een exacte wetenschapper, u weet dus dat dit niet kan. De hypothese: “CO2 is een broeikasgas” moet worden verworpen. Maar als u toch CO2 over heeft, bestem het dan alstublieft voor het goede doel! Als biologe kunt u zeker begrijpen wat ik bedoel! Men kan die CO2 inbrengen in de broeikassen van het Westland. Alle planten gaan dan beter groeien en de oogst zal alleen maar groter zijn. CO2 wordt dan pas echt een broeikasgas!

Mocht u nog niet beseffen dat u zich gek liet maken door Al Gore en zijn valse “wetenschappers”, verdiept u zich dan alstublieft even in Climate Gate. De frauderende professor Phil Jones, chef van CRU (Climatological Research Unit) van de Universiteit van East Anglia en schrijver van de gewraakte e-mails in Climate Gate, heeft zich inmiddels teruggetrokken. Het Intergovernmental Panel of Climate Change (IPCC), het klimaat-instituut van de VN dat de Global Warming propageerde, heeft een onderzoek aangekondigd naar Climate Gate. En Al Gore durft zich in Kopenhagen niet meer te vertonen: hij heeft zijn presentatie afgezegd!

U heeft gestudeerd in Arkansas, ik mag aannemen dat u Engels verstaat. De volgende presentatie van Stefan Molyneux gaat snel, maar hij geeft een helder overzicht van Global Warming, Climate Gate en de dalende temperatuur.

Smeltwater Gate, door Stefan Molyneux duurt 22 minuten.

Mocht u nog niet overtuigd zijn, lees dan dit artikel van Michel Chossudovsky en volg de links die hij in zijn artikel geeft. En luister even tien minuutjes naar deze Nederlandse wetenschappers, die zich verzetten tegen het onwrikbare standpunt van staatssecretaris Frans Timmermans (PvdA) van Buitenlandse zaken. Als u daarna toch doorgaat met uw ondergrondse opslag van CO2, dan bent u volgens mij niet dom, maar te kwader trouw!

Lees tot slot nog even de e-mail waarin de hele klimaat-fraude zichtbaar werd:

Dear Ray, Mike and Malcolm,

Once Tim’s got a diagram here we’ll send that either later today or
first thing tomorrow.
I’ve just completed Mike’s Nature trick of adding in the real temps to each series for the last 20 years (ie from 1981 onwards) amd from 1961 for Keith’s to hide the decline. Mike’s series got the annual land and marine values while the other two got April-Sept for NH land N of 20N. The latter two are real for 1999, while the estimate for 1999 for NH combined is +0.44C wrt 61-90. The Global estimate for 1999 with data through Oct is +0.35C cf. 0.57 for 1998.
Thanks for the comments, Ray.

Cheers
Phil

Hide The Decline – in 10 dagen meer dan 350.000 maal bekeken!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

5 Reacties op “Minister Cramer, de CO2-gekte en Smeltwater Gate”

 • Ivanhoe:

  Het is nog gekker met Mw. Cramer. eind vorig jaar wist ze te melden: “CO2 is geen gevaarlijk gas. We ademen het zelf uit”.
  Als de concentratie CO2 in onze omgeving gelijk zou zijn aan de concentratie van onze uitademingslucht (3%), zouden we tamelijk snel bewusteloos raken. De minimum concentratie waarbij er alarm dient af te gaan, volgens de ARBO normen, is 1,5%. En boven de 17% ben je binnen één minuut dood. CO2 is ook nog eens zwaarder dan lucht, dus het verdwijnt ook niet zo maar ‘ins blaue hinein’. Dat heeft de ramp bij het Nyosmeer treffend laten zien. Alleen al een defecte blusinstallatie kan zo maar leiden tot 107 ziekenhuisopnames (Mönchengladbach, 16 augustus 2008).

  Dat heeft Mw. Cramer allemaal op school moeten leren. Beetje last van Alzheimer? Of gewoon een kwestie van politiek-selectief geheugen?

 • Angel:

  Cramer liegt in haar eigenbelang. Door deze hoax vol te houden, hoeft zij geen verantwoordelijkheid te nemen over de leugens. Een van de leugens die duizenden mensen hun leven kost zit in Afrika. Weet je nog hoeveel belastinggeld hier ieder jaar naar toegaat en mensen laat geloven dat hierdoor de afrikanen het beter krijgen? Weet je hoeveel liefdadigheidsinstanties zich bezig houden met het werven van geld, en weet jij hoeveel mensen betaald krijgen uit de naam van deze liefdadigheid.

  Al die tijd is het de Afrikanen ontzegd kolen te gebruiken, allemaal uit de naam van verontreiniging. Hiermee is Afrika ontzegd om te kunnen groeien als land. Ze hadden ontwikkeld kunnen zijn. En dit wordt hun nu ontzegd, ze mogen geen kolen gebruiken (hoe hypocriet, aangezien het westen dit ook heeft gedaan). Ze mogen alleen maar een voor hun veels te dure zonnepaneel op hun armzalig dakje leggen.

  Noemen we dit liefdadigheid ?
  Ik zal hier nooit aan mee willen werken. Willens en wetens zijn duizenden mensen in dit land doodgegaan door deze groene hoax.

  En Cramer heeft dit in stand gehouden, net als zoveel politici. Stel je voor dat burgers erachter komen dat regeringen en elites hiervoor verantwoordelijk zijn, dan kun je het gewoonweg moord noemen.

  En dit is nog maar 1 van de redenen.

 • mr. drs. BOU:

  In de Telegraaf stond zondag een groot artikel over Climategate. Het is door GeenStijl online geplaatst.

 • mr. drs. BOU:

  Minister Cramer heeft GeenStijl weer eens gehaald. Het wordt hoog tijd dat deze minister wordt weggejorist! 😉

 • […] die slechts bedoeld was om het probleem van Peak Oil te versluieren. In samenwerking met de Shell heeft Minister Cramer een leuke bron van inkomsten verzonnen: opslag van CO2 in oude, leeggepompte gasvelden. Als dit […]

Laat een reactie achter