Archief
Artikelen

De Internationale Vredesconferentie, die eind oktober van dit jaar werd gehouden in Kuala Lumpur, was bepaald geen voorpaginanieuws. Terwijl de media iedere poging tot oorlog uitgebreid verslaan, worden vredesinitiatieven meestal doodgezwegen. Een zelfde vredesconferentie heeft ook reeds plaats gevonden in februari 2007. Een van de sprekers was de Canadese professor in de economie Michel Chossudovsky. Hij is onder andere de drijvende kracht achter de website Global Research. Op deze website vond ik ook de openingsceremonie van de Vredesconferentie, die ik inmiddels heb toegevoegd aan mijn eerste verslag van die conferentie.

Chossudovsky is in alle opzichten een vredesactivist. Hij was een van de eersten die de politieke en economische strategie achter 11 september doorzag en zich daarover ook duidelijk uitsprak. Ook zijn visie op de economische crisis die vorig jaar begon, getuigt van een helder inzicht in de agressieve kapitalistische politiek van globalisering. Zijn bijdrage van dit jaar in Kuala Lumpur staat naar mijn weten nog niet online, maar zijn lezing uit februari 2007 blijkt op Google Video te staan. Deze lezing is nog altijd zeer de moeite waard!

Michel Chossudovsky: America’s “Long War” duurt 36 minuten.

Meer video’s van deze vredesconferentie in februari 2007 staan hier.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter