Archief
Artikelen

Het onafhankelijke Britse parlementslid George Galloway was eveneens aanwezig op de Internationale Vredesconferentie in Kuala Lumpur. Hij sprak daar na Cynthia McKinney, die haar toespraak afsloot met een verboden (!) lied uit Zuid-Afrika waarin Israël wordt opgeroepen om de onderdrukking van de Palestijnse bevolking te beëindigen. Ook Galloway blijft onophoudelijk strijden voor de vrijheid en mensenrechten van de Palestijnen. Zijn diepe verontwaardiging over de aanval van Israël vorige winter op Gaza heeft geleid tot de oprichting van de organisatie Viva Palestina, die konvooien met hulpgoederen naar Gaza brengt. Het volgende konvooi zal op 5 december vertrekken. Mocht u de kinderen van Palestina willen verrassen, doneer dan nu!

Galloway War Crimes Speech duurt 22 minuten.

Galloway is een van de weinige Engelse politici die zich onverholen uitspreekt tegen de militaire agressie van de VS, Groot Brittannië en Israël. De westerse democratie noemt hij een hypocrisie en Bush en Blair zijn oorlogsmisdadigers. Ook noemt hij Tony Blair de poedel van Bush. Inderdaad blijkt “Great Brittain” de agressieve politiek van de VS en Israël te volgen als een hond die luistert naar His Masters Voice.

Evenals in de VS blijkt er ook in Engeland een machtige lobby voor Israël te bestaan. Over de Amerikaanse Israël lobby heeft Tegenlicht van de VPRO in 2007 al een reportage gemaakt. Deze staat hier op Google Video. Dispatches, het actualiteitenprogramma van het Engelse Channel 4, heeft op 16 november j.l. een programma uitgezonden over de Engelse Israël-lobby. De politieke commentator Peter Oborne onderzoekt welke mensen er achter deze lobby zitten, wie hen financiert, hoe ze werken en welke invloed ze hebben. Stap voor stap ontrafelt deze documentaire de pro-Israël politiek en het gebrek aan steun voor de Palestijnse bevolking die lijdt onder de illegale agressie van Israël. We mogen vermoeden dat er ook in Nederland achter de schermen een dergelijke lobby gaande is.

Dispatches: Inside Britain’s Israel Lobby duurt 48 minuten. Deze video laat zich niet embedden, maar klik op de video en bekijk hem op YouTube.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “George Galloway, wereldvrede, Israël en Tony Blair”

 • mr. drs. Bou:

  George Galloway Accused of Being a Racist by Israeli Student / Oxford Union duurt 2 minuten.

  Are You Racist? | George Galloway | Oxford Union duurt 6 minuten.

  Zie voor de hele zitting:

  George Galloway | The State of Britain | Oxford Union

 • mr. drs. Bou:

  George Galloway is een film aan het maken: ‘The Killing of Tony Blair’. Zijn uiteindelijk doel is dat Tony Blair terecht staat in Den Haag wegens misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden.

  Gepubliceerd op 18 dec 2013

  Abby Martin speaks with British Parliamentarian George Galloway, discussing his upcoming film ‘The Killing of Tony Blair’, and his brand new show on RT, ‘Sputnik: Orbiting the world with George Galloway.’

  Why MP George Galloway is Killing Tony Blair duurt 13 minuten.

Laat een reactie achter