Archief
Artikelen

De Perdana Global Peace Organisation heeft van 28 tot 31 oktober j.l. een internationale vredesconferentie gehouden in het Putra World Trade Centre in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Aan de conferentie was ook een tentoonstelling verbonden. Aansluitend op de conferentie werd er een tribunaal voor oorlogsmisdaden gehouden, georganiseerd door de Kuala Lumpur Foundation to Criminalise War. Dit tribunaal zal een uitspraak doen over de getuigenissen van oorlogsmisdaden in Irak, sedert de invasie in Irak door de VS en bondgenoten in 2003.

De conferentie werd geopend door een groep kinderen uit Irak. Hun voorstelling begint op deze YouTube rond minuut 2’30”

Op deze conferentie spraken verscheidene vredesactivisten over oorlogsmisdaden en de misdadigheid van oorlog. Sprekers waren o.a. George Galloway (Brits parlementslid), Cynthia McKinney (voormalig lid van het Amerikaanse Congres), en Michel Chossudovsky (professor in de economie, Universiteit van Ottawa). Ook waren er enkele prominente sprekers uit Maleisië. Eregast was de voorzitter van de PGPO en voormalige eerste minister van Maleisië, YABhg Tun Dr. Mahathir Mohamad. Niet alleen was hij 22 jaar lang de leider van Maleisië, maar ook is hij een fel en overtuigd criticus van de westerse strategie van globalisering. In zijn openingstoespraak riep hij op om iedere oorlog tot een misdaad te verklaren. Daarbij wees hij met name naar de westerse wapenindustrie als oorzaak van zowel oorlog als armoede.

Dr. Mahathir Mohamad: Let’s criminalise war duurt 44 minuten.

Cynthia McKinney was een van de opvarenden van de Dignity, een schip met hulpgoederen dat eind vorig jaar Gaza probeerde te bereiken, maar door de Israëlische marine werd geramd. Naar aanleiding daarvan maakte de Free Gaza Movement het volgende filmpje:

Ook Cynthia McKinny sprak op de vredesconferentie in Kuala Lumpur. Haar felle en verontwaardigde toespraak duurt een kwartier.

Over de toespraak van George Galloway morgen meer!

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter