Selecteer een pagina

Archieven

Sibel Edmonds en de Staat der Nederlanden

De getuigenis van Sibel Edmonds is in alle opzichten schokkend en heeft ernstige consequenties voor een goed begrip van de toestand in de wereld. Helaas blijven de media over haar verklaring zwijgen. Wat een struisvogelpolitiek! We kunnen natuurlijk ook doen alsof dit zich uitsluitend afspeelt in de VS, waar alles nou eenmaal groter, slechter en erger is dan in ons eigen kleine Nederlandje, maar dat is beslist niet waar.

Laten we de meest ernstige aantijging van Sibel Edmonds eens op Nederland betrekken. Volgens Edmonds worden er in de VS door Turkse agenten atoomgeheimen verkwanseld aan de hoogste bieder, maar eigenlijk wisten we daar in Nederland reeds alles van. De Pakistaanse kerngeleerde Abdul Qadir Khan heeft in de jaren ’70 atoomgeheimen gestolen bij Nederlandse bedrijven, waaronder Urenco. Die kennis werd gebruikt om een Pakistaanse atoombom te maken, waarna de informatie werd doorverkocht aan China, Noord-Korea, Libië en Iran. Hoewel Frits Veerman, een collega van Khan, al in een vroeg stadium optrad als klokkenluider, zorgden de geheime diensten, en met name de CIA, dat Khan ongemoeid werd gelaten. In het spoor van Khan vonden Nederlandse bedrijven de weg naar Pakistan, waar ze miljoenen verdienden aan schimmige leveranties. Een Nederlandse zakenpartner van Khan, Henk Slebos, leverde alles waarom Khan vroeg aan Pakistan. In 1983 werd Khan in Nederland bij verstek veroordeeld, maar in hoger beroep werd dat vonnis vernietigd op grond van een fout in de dagvaarding.

Klokkenluider Frits Veerman werd intussen achtervolgd en ondervraagd door de BVD, hij werd op alle mogelijke manieren tegengewerkt, verloor zijn baan en zo voort. Daarna is hij fotograaf geworden en hij ging door met klokkenluiden. Op zijn website Atoomspionage kan men meer over de zaak lezen. Op de pagina Krantenartikelen staat ook een artikel waaruit blijkt dat de handel via Turkije liep.

Veerman waarschuwt: Door de struisvogelpolitiek van de Nederlandse regering, 25 jaar geleden, zijn nu miljoenen mensen wereldwijd in gevaar. Niet iedereen realiseert zich dat.

In 2005 bekende de oud-premier Lubbers in een radio-interview dat de CIA de Nederlandse regering had gevraagd om Khan te laten lopen. Toen de SP daarover Kamervragen stelde, bleek het strafdossier van Khan op magische wijze verdwenen. Een helder artikel over deze atoomspionage staat op Kleintje Muurkrant.

Deze aflevering van Zembla van 7 november 2005 gaat over de Nederlandse verspreiding van atoomgeheimen. Daarin ook een gesprek met Henk Slebos, die openlijk vertelt hoe alles in zijn werk ging en die nergens spijt van heeft! In december 2005 werd Slebos veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, wegens illegale export.

De Nederlandse atoombom duurt 38 minuten.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Op dit moment ligt Iran voortdurend onder vuur omdat dit land van plan zou zijn om een kernbom te maken. Daarom heeft de veiligheidsraad eind 2006 ingestemd met sancties tegen Iran. Maar Iran trekt zich daar niets van aan, zodat de sancties sindsdien steeds worden verscherpt. Zelfs Rusland verzet zich nu niet langer tegen die sancties. Door een nieuwe VN-resolutie wordt de druk op Iran vandaag weer eens opgevoerd. Intussen is Iran omringd door landen die wel reeds kernwapens hebben, zoals India, Pakistan, Israël en vooral de VS die zich met DU-munitie een weg baande naar de heerschappij over Afghanistan en Irak. Geen van deze landen heeft zich ooit gehouden aan het non-proliferatieverdrag, alleen Iran heeft nog geen kernwapens! De VS werkt intussen samen met de regering van Pakistan om de Taliban te bestrijden en zowel de VS als Pakistan houdt daarbij graag de schijn op dat Khan slechts werkte voor zichzelf en niet voor de regering van Pakistan. Daarom heeft Khan nu al jaren huisarrest, opdat wij niet zullen denken dat de VS samenwerkt met schurkenstaten. En Nederland? Ach! Met de VS als beste vriend en als deel van de NAVO heeft Nederland geen kernwapens nodig, maar van de handel pikt het graag een graantje mee.

3 Reacties

 1. Eheu

  Goed mijn beste Bou: bij deze dus: de link naar de video waarnaar je hier verwijst werkt niet meer. Het zij gezegd voor alle geïnteresseerde lezers van je Blog (dat kunnen er van uit de noodzaak zich goed te informeren nooit te veel zijn).

  Groeten,

  Oi moi!, Eheu!! etc… (= ‘de wens van een sterke arm’ etc…., ‘hore wie hore kan’ etc…)

  Antwoord
 2. Eheu

  Sorry, nog een aanvulling.

  Goed. Van dit soort docu’s kun je er van mij dus nog een heleboel verwachten.
  Zal de regering blij mee zijn.

  Want dat is precies wat ik ze beloofd had, en gevraagd met hun corrigerende optreden in het soort zaken als waar ik het slachtoffer van was geworden, te vermijden.
  Maar gewoon denken dat je je achter ‘grotere belangen’ verschuilend dit soort voor je eigen ‘legitimiteit’ zeer schadelijke zaken onder het tapijt kan vegen, en dat je de boodschapper ervan en passant en zonder dat iemand het merkt letterlijk en figuurlijk monddood kan maken.

  En dat het verder jouw tijd wel zal duren, etc…

  Wel, sorry, maar zo werkt dat niet. Tenminste niet met mij, vast wel met de meerderheid van andere mensen die op gelijksoortige wijze door ‘the powers that be’ zijn ‘behandeld’ als ik.

  Deze boodschap is dus bij uitstek aan hen gericht.

  Iedereen die ooit gedwongen is geweest door de Staat om zijn verantwoordelijkheid voor de ander te verloochenen, en zijn eigen principes van vrijheid en rechtvaardigheid voor een criminele ‘raison d’Etat’op te geven, zal ik wreken: de schade en het geweld die daaruit voortkomen, komen uitsluitend voor rekening van die Staat zelf, dwz voor iedereen die zich (uit dom verkeerd begrepen ‘eigenbelang’ en opportunisme) met de ‘heersende waan’ wenst te vereenzelvigen.
  in de ijdele hoop dat hij er zonder kleerscheuren vanaf komt;

  De zogezegde ‘realisten’ om kort te zijn.

  You’ll see. Ik zei al: zo steekt de werkelijkheid niet in mekaar, zo ‘werkt’ het niet.

  Hoe het wel werkt? Ik hoef daar niet eens zoveel moeite voor te doen. Dermate neigt het kwaad ertoe zichzelf te vernietigen.

  Mijn enige zorg is om zoveel mogelijk mogelijk onschuldige mensen voor die ‘apokalyps’ te behoeden, door ze tijdig de gevaren die ze lopen en de verantwoordelijkheden die ze hebben voor hun eigen lot en dat van hun ‘naasten’ (dwz ‘de samenleving’) te doen inzien.

  MVG

  Eheu!

  Antwoord
 3. mr. drs. BOU

  Beste Eheu,

  Dank voor de waarschuwing en de video doet het nu weer.

  Bij deze ook mijn verzoek aan andere lezers: als een video het niet meer doet, laat dan even een reactie achter. Meestal valt zoiets snel te repareren, maar het is een hoop werk om steeds alle posts te controleren op video’s die het niet meer doen.

  Bij voorbaat mijn dank.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − veertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën