Selecteer een pagina

Archieven

Wat Sibel Edmonds vertelt: deel 2

Deel 2 van de getuigenis van Sibel Edmonds begint op pagina 54 van het transcript (pdf). Na een pauze van 10 minuten hervat Marino zijn ondervraging. Hij begint over haar Wikipedia, en wel over dit gedeelte: Allegations (beweringen, aantijgingen).

Daar staat: “Edmonds alleges that in the course of her work for the government she found evidence that the FBI, State Department and Pentagon had been infiltrated by a Turkish and Israeli run intelligence network that paid high ranking American officials to steal nuclear weapons secrets.” Marino vraagt of dat klopt en Edmonds zegt ja, maar ze voegt er behalve de meewerkende regeringsinstanties nog aan toe: de RAND Corporation. De nucleaire geheimen gaan volgens haar niet alleen naar Israël en Turkije, maar worden ook doorverkocht aan de hoogste bieder. Ze beschuldigt dan met name Marc Grossman, voormalig VS ambassadeur in Turkije. Hij zou de Turkse ambassade hebben gewaarschuwd dat het bedrijf Brewster Jennings een dekmantel was voor de CIA, die de verspreiding van kernwapens wilde voorkomen. Zij heeft dit ook verteld aan Glenn Fine, de hoogste topambtenaar van het ministerie van justitie.

Vervolgens vraagt Marino haar, wat ze weet over de rol van Israël. Ze antwoordt dat mensen van het Turkse ATC (American Turkish Council) worden getraind door mensen van zowel het Armeense APAC als het Joodse JINSA. Er is in deze dus een samenwerking tussen Israël en Turkije, maar ook tussen de Turken en de Armenen in de VS! (Dit laatste verbaast me, wellicht wordt met APAC wel iets anders bedoeld. Maar wat?) Vervolgens beschuldigt ze met name Dennis Hastert van het aannemen van steekpenningen. Van 1999 tot 2007 was hij Speaker of the House of Representatives, in de VS de derde man in macht en aanzien. Ze zegt dan: “They were involved in operations that were obtaining illegally U.S. weapons and nuclear related technology and sell it to foreign governments and also foreign independent operatives.”

Dan begint Marino over de voorkennis van 9/11. Haar Wikipedia zegt: “She claims that the FBI received information in April 2001 from a reliable Iranian intelligence asset that Osama bin Ladin was planning attacks on four to five cities with planes. Some of the people were already in the country, and the attacks would happen in a few months.” Edmonds vertelt hem dan dat zij dit weet via een andere tolk die Farsi sprak en vertaalde.

Vanaf minuut 14 (pagina 68) vraagt Marino verder naar de portretgalerij op haar website. Ze noemt dan met name Tom Lantos en Roy Blunt. Er staan echter ook vraagtekens op. Edmonds vertelt dan dat een van die vraagtekens staat voor een vrouwelijk congreslid dat door de Turkse lobby werd verleid tot lesbische seks, waarbij alles met camera’s werd vastgelegd. Ze weet dat deze vrouw nu chantabel is, maar ze weet niet of ze ooit een misdaad heeft gepleegd. Volgens Edmonds is dit een normale tactiek en ze legt uit hoe het werkt. En weer blijkt een belangrijke reden het ontkennen van de Armeense genocide… Minuut 25 pagina 78: “Everybody in Turkey, they kind of know but they can’t admit they know, and it’s basically what was available in Turkey was very limited.” En vervolgens: “I mean, in Turkey nobody can even say they think about it.”

Dan vraagt Marino (minuut 27 pagina 81) haar naar Roy Blunt. Ze zegt: “One of the individuals who was the recipient of both legally and illegally raised donations, campaign donations from foreign entities.” en: “It’s just like a network because those people, they worked together, and I don’t have expertise in PAC, but a lot of — there are so many ways that these PAC things can be not very legally distributed… (…) It’s just so many ways. it’s a very complicated maze-like network on how they get this money cleared and into people, into people’s pocket and also their campaigns.” PAC’s of Political Action Committees steunen politici (ook financieel) bij de verkiezingen.

Het gesprek gaat dan over andere congresleden en over het bestaan van de Turkse lobby, de Turkish Coalition, en de Armeense lobby, USA PAC. Edmonds vertelt dat een aantal Kamerleden, waaronder Dennis Hastert en Stephen Solarz, na afloop openlijk zijn gaan werken voor de Turkse Lobby. Daarna vraagt Marino haar of het mogelijk zou zijn dat politici geld ontvangen van de Turkse Lobby. Bruce Fein, de advocaat van Jean Schmidt en afkomstig van het Turkish American Legal Defense Fund, roept dan: “Objections, objections!” Maar volgens Edmonds is dat heel goed mogelijk.

Tot slot vraagt Marino of ze nog iets wil vertellen dat niet aan de orde is gekomen. De advocaat van Sibel, Michael Kohn, adviseert haar dan om dit off the record te doen. De opname stopt op pagina 88 van het transcript.

Sibel Edmonds, deel 2 duurt 35 minuten.

Sibel Edmonds Deposition, 8/8/09: PART 2 of 5 from Justice Through Music on Vimeo.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 + veertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën