Archieven

De Armeense genocide (1915)

Een van de gebeurtenissen uit het verleden die in Turkije systematisch worden ontkend en verzwegen, is de Armeense genocide. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, in 1915, werden in Armenië ongeveer een tot anderhalf miljoen mensen gedwongen om huis en haard te verlaten. Ze werden verdreven naar een woestijn die nu in Syrië ligt. Velen stierven onderweg van honger en ontbering, de rest is in de woestijn omgekomen. Ook zijn veel Armenen in deze tijd gevlucht naar de VS, waar zij een Armeense gemeenschap in ballingschap vormen.

Turkije was tot op dat moment het meest centrale gebied in het uitgestrekte Ottomaanse Rijk, dat werd bestuurd vanuit Constantinopel, het huidige Istanbul. Armenië grensde aan Rusland en de bevolking was er overwegend Byzantijns Christelijk. Deze religie was ooit vanuit het Byzantijnse Rijk tot Rusland doorgedrongen en nadat Constantinopel, ooit de hoofdstad van het Byzantijnse Rijk, was veroverd door de Ottomaanse Turken bleef het Byzantijnse Christendom in sommige delen van het Ottomaanse Rijk de dominante religie. Op de Balkan gebeurde dat bij voorbeeld ook in Griekenland.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vormde het Ottomaanse rijk een alliantie met Duitsland, terwijl Engeland, Frankrijk en Rusland een bondgenootschap tegen het Ottomaanse Rijk en Duitsland vormden. De oorzaak van de Armeense genocide is vermoedelijk gelegen in zowel de religieuze tegenstellingen, als in de verdenking dat de Armeense bevolking op de hand van de Russische vijand was en in het geheim met Rusland samenwerkte. Zij deelden met de Russen immers dezelfde religie! Het gevolg van de Armeense genocide is bijna 100 jaar na dato nog voelbaar, omdat het voor Turkije een belangrijke politieke zaak lijkt om deze genocide te ontkennen. Een dergelijke volkerenmoord, die ligt aan de wortels van de huidige seculiere Turkse staat, zou het imago van Turkije kunnen schaden. De Armeense gemeenschap oefent intussen druk uit op de regering van de VS om de genocide te erkennen, maar tot op heden heeft het Congres dat geweigerd. Volgens Sibel Edmonds wordt er door de Turkse lobby in de VS onderhuidse en illegale druk uitgeoefend op de Congresleden om Armeense genocide niet te erkennen.

De volgende documentaire uit januari 2003 is gemaakt door Fergal Keane voor de BBC. Aan de hand van oude filmbeelden en foto’s wordt overtuigend aangetoond dat hier wel degelijk sprake was van volkerenmoord. Ook vertelt de documentaire meer over de vergeefse pogingen om deze gebeurtenis benoemd te krijgen voor wat het werkelijk was: genocide.

Armenia: The Betrayed duurt 42 minuten.
Playlist:
BBC Documentary: Armenian Genocide – ‘The Betrayed’ – part 1/5

8 Reacties

 1. gerechtigheid

  Van een Turkse collega hoorde ik jaren geleden dat de genocide wel degelijk heeft plaatsgevonden, maar dat de werkelijke daders Turske joden waren: de Jong Turken of de Donmes.

  Nieuwsgierig dat ik ben heb ik op haar aanraden http://www.armeenseforum.nl bezocht alwaar hetzelfde verhaal staat.

  Er bestaat een site die http://www.realzionistnews.com heet, waar een tot het christendom bekeerde ex-jood ook al met verwijzingen ondersteunt de schuld bij de zionisten legt.

  En volgens mij verwijst ook Henry Makow naar de rol van de zionisten, maar dat zou ik moeten controleren.

  Zou dàt dan de werkelijke reden zijn waarom het maar niet lukt de genocide erkent te krijgen? De macht van de zionisten?

  Vragen, vragen, vragen.

  Antwoord
  • hkdh

   Lekker handig om via de Doenmeh families van Izmir en Thessaloniki de joden de schuld te geven van de Turkse genocide op de Armeniërs.
   1. De Doenmeh families bevonden zich ver van de gebieden waar de genocide plaats vond.
   2. Zij werden door de Joodse Rabbies allang niet meer als Joods beschouwd, aangezien ze openlijk Islamitisch waren geworden en hun stichter ook nog eens als de Messiah hadden uitgeroepen.
   3. De 3 groepen Doenmeh tesamen waren met niet meer dan enkele tienduizenden in 1915.
   4. Men zal eerst de Young Turks gedomineerde Turkse regering van 1915 de schuld moeten geven, alvorens bij de Doenmeh te kunnen uitkomen, aangezien enkele ministers Doenmeh waren en betrokken hebben kunnen zijn.
   5. De Doenmeh waren een vreemde secte van voormalige Joden, formeel Islamieten en in ‘t geheim nog een soort afvallig Jodendom beleidend.
   Zij hadden niets met Zionisme en kwamen slechts voor alijah naar Israel in aanmerking als zij volledig terug converteerden, hetgeen door enkele families is gedaan.

   Antwoord
 2. mr. drs. BOU

  Beste Gerechtigheid,
  Mijn antwoord is: ik weet het niet, maar met een dergelijke beschuldiging lijkt me enige scepsis wel gepast. De genocide vond plaats in 1915 en de Joden hebben ook daarna nog een een tijd de schuld gekregen van alles wat maar lelijk was. Pogroms in Rusland, een vlucht van Russische Joden naar het Westen, pogroms in Polen en Duitsland, waarbij het laatste land besloot dat het “Joodse probleem” dan maar moest worden opgelost in de ghetto’s en concentratiekampen.
  Pas na de 2e Wereldoorlog veranderde die situatie, maar helaas verkeerde ze in het tegendeel. De Joodse Zionisten zijn vanaf 1948 vreselijk tekeer gegaan tegen de oorspronkelijke bewoners van Palestina, maar iedere kritiek op ieder bloedbad werd gesmoord in de beschuldiging van anti-semitisme. Het Beloofde Land en de Holocuast… het uitverkoren volk van God… dat waren de Joden volgens het Christelijke westen. Maar de meeste Moslims dachten daar anders over!

  Uit het verhaal van Sibel Edmonds blijkt dat de Armeense genocide moet worden ontkend. De Turkse lobby in de VS koopt daartoe Congresleden om! Het ontkennen van de Holocaust is in sommige landen strafbaar, dat is dan weer de andere kant van de medaille. In beide gevallen wordt objectief onderzoek naar de geschiedenis onmogelijk gemaakt.

  Antwoord
 3. Antares

  Het is voor mij speculatief maar de gedachte is niet onlogisch. De bedoeling was dat het nazisme van Hitler de weg vrij zou maken voor het zionisme. Aangezien Turkije daarbij moest helpen was het wel degelijk in het belang van turkse Joden om de armeense tegenstand uit de weg te ruimen.

  p.s. Bou: Met 1815 bedoelde je natuurlijk 1915.

  Antwoord
 4. gerechtigheid

  @Antares: inderdaad, 1815 moet 1915 zijn.

  @Bou: Ja, de joden krijgen nogal eens de schuld van het een en ander. Daarom is het ook van levensbelang onderscheid te maken tusen joden – mensen die een bepaald geloof aanhangen – en zionisten. Zionisten zijn politiek georiënteerd. Zij willen wereldmacht, als ik Nathaniel Kappner van realzionistnews mag geloven. De grote macht op de achtergrond is de Rothschild-familie, die steeds weer terugkomt als je iets verder leest. Ook Makow, zoon van ouders die beide in het concentratiekamp hebben gezeten, komt steeds weer met deze bankiersfamilie aan. Ik heb trouwens even gegoogled en inderdaad schrijft Makow ook de Armeense genocide toe aan de Donmes, de Turkse joden dus, en via deze groep de zionisten. ‘The Armenian Genocide. What Every Jew and Non-Jew Should Know.’ Via google te vinden.

  Ook de communisten met zijn moord op miljoenen en miljoenen Rusisch-orthodoxe christenen is door deze familie aan de macht geholpen. Op http://www.henrymakow.com staat een zeer interessant verhaal over The New World Order en de rol van de zionisten. De zionisten, illuminati, vrijmetelaars – de hoogste rangen – het is deze zeer machtige groep die steeds wordt genoemd als de drijfveer achter de geschiedenis van grofweg de laatste drie eeuwen. Ik ben er niet uit, maar dat we via de media en de geschiedenisboeken niet het hele verhaal krijgen, weet ik wel zeker. Nog één belangrijke site: http://www.jewsagainstzionim.com Klik op Holocaust en dan op de subbalkjes, of hoe heet dat. Ineens wordt de rol van de Joodse Raad – ook zionisten – in de WO11 duidelijk.
  De zionisten hadden er kennelijk geen moeite mee miljoenen onschuldige joden te offeren om de Staat Irael te vestigen.

  Zoals ik al eerder zei: vragen, vragen, vragen.

  Antwoord
 5. Steunassen

  Ik geloof dat het verhaal van gerechtigheid wel klopt. Dat Henry Makow ook beweringen in die richting doet zou me inderdaad niet verbazen.
  Het boek the Synagogue of Satan van Andrew Carrington Hitchcock met een voorwoord van Texe Marrs is in dit verband ook interessant. Op het internet is daaromheen ook veel te lezen.
  De wereld wordt vanuit het duister geregeerd door nepjoden (afstammelingen van Khazaren) met hun zionisme, waarvan het internationaal socialisme een loot is. Mussolini was aanvankelijk een socialist. Hitler wellicht ook.
  De Jong Turken waren joden, de Russische revolutionairen waren bijna allemaal joden, Marx was een jood en schreef zijn boeken in opdracht en misschien wel helemaal niet zelf, Lenin en Hitler werden beiden betaald uit dezelfde zionistische bronnen.
  Het is wel oppassen met anti-zionisme en anti-semitisme. Het is een feit dat er eeuwenlang mensen op een gruwelijke wijze vervolgd zijn of het nu genetisch echte joden waren of niet.
  Gerechtigheid zegt het ook wanneer hij het over de holocaust heeft en de mensen die daar werden opgeofferd door de zionisten, n.b. hun eigen soort mensen.

  Antwoord
 6. mr. drs. BOU

  In Armenië is de genocide dit jaar voor het eerst officieel herdacht. Twee korte nieuwsberichten van Al Jazeera:

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën