Selecteer een pagina

Archieven

De pedofiele Joris in Netwerk 20 april 1998

Het is Micha Kat en zijn medestanders gelukt om de uitzending van Netwerk van 20 april 1998 boven water te halen. Daarmee is een belangrijk puzzelstuk aan de zaak Joris D. toegevoegd. Micha en Donkey, mijn complimenten en van harte gefeliciteerd! Op de achtergrond heeft Wim Dankbaar een belangrijke rol gespeld. Dank je wel, Wim Dankbaar!

In het kort is dit de geschiedenis van deze zaak: In juli 1993 verdween de 12-jarige Manuel Schadwald uit Berlijn. De Duitse politie registreerde hem als weggelopen. Getuigen hadden Manuel in Rotterdam gezien, waar hij in de prostitutie zou zijn beland. In 1994 richtte de Rotterdamse politie daarom het HIK-team (Handel In Kinderen) op en in 1995 kwam dit team een netwerk van jongensprostitutie op het spoor. Een Rotterdamse bordeelhouder, de Duitser Lothar Glandorf, werd gearresteerd, maar Manuel was en bleef onvindbaar. Vermoedelijk is hij vermoord ten behoeve van een snuff-film, zo bleek uit de zaak van de kinderporno die in juni 1998 werd gevonden in Zandvoort.

In april 1998 wijdde Netwerk een uitzending aan het Rotterdamse onderzoek. Er werd geciteerd uit de verslagen van telefoontaps, waaruit bleek dat er ten minste een hoge ambtenaar betrokken was bij dit netwerk van kinderhandel en -prostitutie. Zijn voornaam was Joris, zijn naam kwam voor in de Staatsalmanak en hij zou zijn veroordeeld tot 240 uur taakstraf.

Netwerk 20 april 1998 duurt 30 minuten, maar de laatste 7 minuten zijn helaas van Internet verdwenen.

In 2003 ontstond er een ander schandaal rond jongensprostitutie. Op 5 juni 2003 meldde NOVA dat de directeur van PSV, Fons Spooren, was gearresteerd wegens seks met minderjarige jongens die hij zou hebben ontmoet in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven. Spooren werd niet alleen aangeklaagd wegens ontucht met minderjarige jongens, maar ook wegens zware mishandeling, omdat hij seropositief zou zijn. Hij werd veroordeeld tot 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk. Het rumoer rond Fons Spooren had tot gevolg dat een aantal mensen zich meldden bij de Gay Krant, met een ander verhaal. Op 18 juni verklaarde Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant, in NOVA, dat er vanuit het Anna Frankplantsoen seksfeesten werden georganiseerd in Weert en dat daar minderjarige jongens uit het Oostblok werden misbruikt. Op 15 juli vertelde Henk Krol in NOVA, dat justitie al in 1995 onderzoek deed naar jongensprostitutie in Eindhoven en Weert, maar dat het onderzoek later weer was stopgezet. Volgens de jongens uit het plantsoen zouden er ook “hoge omes” van politie en justitie betrokken zijn bij de seksfeesten.

Deze uitzendingen van NOVA leidden tot kamervragen, maar volgens minister Donner van Justitie was er niets aan de hand. Het OM beweerde dat er geen enkele aanwijzing was voor de beweringen van Henk Krol. De Gay Krant schreef daarop samen met de Panorama een dossier ‘Anne Frankplantsoen’. Daarin meldden zij ook de betrokkenheid van een hoge ambtenaar van justitie. Hij zou regelmatig betaalde seks hebben met jongens in het Anne Frankplantsoen en seksafspraken met hele jonge jongens in Tsjechië. Justitie ontkende alle aantijgingen tegen de topambtenaar en minister Donner sprak over “riooljournalistiek”.

In NOVA van 7 oktober 2003 waren Henk Krol van De Gay Krant en Geert-Jan Knoops, de advocaat van Fons Spooren, te gast in de studio.

NOVA – 7 oktober 2003 duurt 14 minuten

Op 8 oktober 2003 publiceerden de Gay Krant en Panorama een groot artikel over de jongensprostitutie in en rond het Anne Frankplantsoen. In dat artikel werd ook de topambtenaar van Justitie onder een gefingeerde naam opgevoerd.

Op 14 oktober deed een zekere Janos aangifte tegen de topambtenaar van justitie. Deze zou hem toen hij nog minderjarig was in Tjechië en Nederland hebben misbruikt. NOVA besteedde ook daar weer een uitzending aan, waarin de advocaat van de topambtenaar, mr. Harro Knijff, reageerde op de beschuldigingen.

NOVA – 15 oktober 2003 duurt 12 minuten.

Op 5 november 2003 werd in het NOS-journaal luid en duidelijk gezegd dat het hier ging om de Secretaris Generaal van justitie:

Frank L., alias Janos, werd daarop aangeklaagd wegens het doen van een valse aangifte. In TweeVandaag vertelde Frank L. hoe dat was verlopen. Hij werd later voorwaardelijk veroordeeld wegens het doen van een valse aangifte. En daarmee was de doofpot weer gesloten.

In april 2007 kwam Joris D. echter opnieuw in het nieuws, nadat Huseyin Baybasin aangifte (pdf) tegen hem had gedaan, onder andere wegens actieve pedofilie in Turkije. Op 13 april 2007 werd de achtergrond van deze aangifte tegen Demmink belicht door EénVandaag:

sitestat

Op 13 juni 2007 sprak een aantal Kamerleden hun verontwaardiging uit over een SG van justitie die keer op keer in opspraak kwam wegens pedofilie, maar die zelfs niet op non-actief werd gesteld.

Tot op heden heeft men Joris D. ongemoeid gelaten, waaruit blijkt dat deze chantabele pedofiele SG toch wel erg stevig in het zadel zit. Luister tot slot nog even naar deze verklaring van Huseyin Baybasin, die al tien jaar ten onrechte in de Nederlandse gevangenis zit en die op vervalste telefoontaps is veroordeeld tot levenslang, wegens een niet bestaande criminele organisatie, heroïnehandel die bewijsbaar door anderen is gepleegd, een gijzeling, een moord en tot slot nog een massamoord waarbij geen druppel bloed vloeide.

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

6 Reacties

 1. Ivanhoe

  Hoorde ik nu goed in de Netwerk uitzending dat ‘Joris’ tot 240 uur dienstverlening zou zijn veroordeeld?
  Als dat waar is, dan gaat het toch niet over Joris D., of wel?

  Antwoord
 2. mr. drs. BOU

  Beste Ivanhoe,
  Of het in 1998 gaat over Joris D. wordt beslist niet duidelijk. Maar dat er iets aan de hand is met Joris D., dat werd in de loop der jaren wel duidelijk. Vermoedelijk is die Joris uit 1998 wel degelijk Joris D. Dat van die taakstraf is dan slechts een valse vlag. Kijk en luister dus even naar alle bovenstaande nieuwsuitzendingen en oordeel zelf.
  Er verdwijnt zoveel in de doofpot! Wat zal het daar stinken…

  Antwoord
 3. Ivanhoe

  Ik twijfel ook niet aan de bedenkelijke levenswandel van Joris D. en het toedekken daarvan door onze gezagsdragers, maar het verbaasde mij.
  Als er inderdaad iemand is veroordeeld in deze specifieke zaak zou dat terug te vinden moeten zijn en dat lijkt mij nu de moeite van het zoeken waard…

  Antwoord
 4. mr. drs. BOU

  Ivanhoe,
  Er is al naarstig gezocht naar de Joris die werd veroordeeld tot een taakstraf. Stan de Jong zei een jaar geleden dat hij hem heeft opgespoord, maar hij weigerde om de naam bekend te maken. Micha Kat was daar boos over, volgens Micha Kat doet Stan de Jong mee aan de cover-up.
  Het wonderlijke element is echter die Staatsalmanak.
  Vermoedelijk heeft het OM reeds in 1998 Netwerk met valse informatie op het verkeerde been gezet. Tien jaar na dato valt dat niet meer te achterhalen.

  Antwoord
 5. paul mo

  Iemand van de octrooiraad zou betrokken zijn en ik maak gelijk de connectie met een vermoord lid van de octrooiraad in het laatste half jaar.Het stond in de krant maar de omschrijving van de zaak was nogal geheimzinnig.De man zou zich bezig houden met nucliare technologie.Er werden diverse richtingen voorgeteld maar geen enkele die in verhouding stond tot de wijze waarop de moord heeft plaatsgevonden.

  Ben benieuwd op Boublog er de vinger achter kan krijgen.

  Wat was er ook alweer te vinden op de insulindelaan in eindhoven.

  Antwoord
 6. paul mo

  Het soort brute geweld van Saban B zou geheel binnen dit soort netwerken passen.De toestemming tot verlof moet dan ook alsnog onderzocht worden.Wie tekeneden de toestemming en op welke wijze waren zij mogelijk chantabel.Zal wel niet online staan welke justitie medewerkers betrokken waren bij het toekennen van het verlof.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën