Selecteer een pagina

Archieven

De getuigenis van Sibel Edmonds

Op Information Clearing House stond laatst het bericht dat Sibel Edmonds eindelijk was gehoord door de Ohio Elections Commission. Haar gag-order of zwijgplicht is dus opgeheven. De getuigenis van Sibel Edmonds staat in video op het BradBlog van Brad Freeman en een transcript van 241 pagina’s staat hier (pdf).

Aan Sibel Edmonds heb ik reeds eerder aandacht besteed. Ze groeide op in Turkije, maar na haar middelbare schooltijd emigreerde ze naar de VS. Ze spreekt zowel de Turkse als de Engelse taal vloeiend en ze verstaat ook Farsi. Vlak na 11 september werd ze gerekruteerd door de FBI om Turkse teksten en in het Turks gevoerde telefoongesprekken te vertalen. Zo ontdekte ze dat er in de VS een Turkse groep actief was in het verhandelen van o.a. atoomgeheimen, dit met medewerking van een aantal hoge politieke figuren in de VS. Toen zij daarop haar werkgever wilde inlichten over dit complot, werd haar de mond gesnoerd.

Voor de voorgeschiedenis verwijs ik naar de film Kill the Messenger en ook naar dit artikel op BOUblog. Ook kan men meer lezen over dit schandaal van internationale nucleaire wapenhandel, drugshandel, spionage en chantage op de website van Sibel Edmonds.

De namen die Sibel Edmonds noemt, zijn voor Nederlandse lezers niet zo opzienbarend, want in Nederland zijn ze onbekend, maar het zijn wel (voormalige) leden van het Amerikaanse Congres. Edmonds beschuldigt de Turkse lobby er van dat zij middels omkoping, chantage en infiltratie Congresleden verleiden tot deelname aan een Turks complot dat zelfs leidde tot de verkoop van atoomgeheimen aan landen als Pakistan, Iran, Noord Korea, Libië en zo voort. Toch hebben de Amerikaanse main stream media aan haar getuigenis geen enkele aandacht besteed. Voor de liefhebbers van details in de “war on terror” en de “war on drugs” is haar verklaring de moeite waard! Een samenvatting, met de meest belangrijke details, staat op Bradblog. Voor de Nederlandse connectie verwijs ik naar dit schokkende bericht van Micha Kat. Want in Nederland gebeuren ook dit soort dingen, Nederland doet hier aan mee!

De getuigenis van Sibel Edmonds duurt 2 uur en 20 minuten.

Een samenvatting met wat uitleg van deel 1 staat hier.

Sibel Edmonds Deposition, 8/8/09: PART 1 of 5 from Velvet Revolution on Vimeo.

Een samenvatting met wat uitleg van deel 2 staat hier.

Sibel Edmonds Deposition, 8/8/09: PART 2 of 5 from Justice Through Music on Vimeo.

Een samenvatting met wat uitleg van deel 3 staat hier.

Sibel Edmonds Deposition, 8/8/09: PART 3 of 5 from Justice Through Music on Vimeo.

In deel 4 en 5 wordt Edmonds ondervraagd door de advocaat van de tegenpartij, Bruce Fein, een advocaat van het Turkish American Legal Defense Fund. Twee uur lang tenenkrommende vragen, zonder dat er nieuwe informatie uit komt. Daarvan geen samenvatting, maar het transcript begint op pagina 104.

Sibel Edmonds Deposition, 8/8/09: PART 4 of 5 from Justice Through Music on Vimeo.

Sibel Edmonds Deposition, 8/8/09: PART 5 of 5 from Justice Through Music on Vimeo.

3 Reacties

 1. Martin

  Goed!
  W.b. (O.A.!) drughandel i.v.m. deze zaak EN met negen-elf: denk aan de naam van de NEDERLANDSE vliegschool-houder uit Forida die afgelopen vrijdag door de twee oplettende amerikaanse gasten in het radio-programma van Micha werd genoemd.
  Quaerite ut invenietis!.
  (interea: oremus.)

  Antwoord
 2. Martin

  Goed!
  Niemand voelt zich blijkbaar geroepen, vandaar dus het volgende:
  Die naam waar ik hierboven op wees is dus die van “Ruud Dekker(s)”. En hij is dus de Nederlander die in de aanloop van 9/11 in Florida (dat ligt helemaal in Amrika) betrapt werd op ik dacht zo’n beetje het allergrootste HEROINE transport tussen Europa en de VS uit de geschiedenis van dat laatste land. En een aantal van de ‘Terroristen’ van diezelfde heugelijke datum zou bij hem ‘vlieglessen’ hebben genomen. Geloof me (wil ik u voorlopig alleen maar vragen) daar zit nog een ‘ongelooflijke’ hoop méer ellende aan vast.
  En het meest ellendige is nu voorlopig voor mij dat ik mij gedwongen voel u dit kenbaar te maken, terwijl ik weet dat naar aanleiding vn de waarheid omtrent dit ‘detail’ een heleboel shit naar buiten gaat komen, waar deze dame Sibel Edmonds in de vs dus dapper aan bij draagt, terwijl ik tegelijkertijd weet dat nóch de Nederlandse regering, nóch het Nederlandse ‘volk’ ook maar iets gaat doen om mij (of wie dan
  óók) te beschermen tegen de gevolgen die de onthullingen in deze zaak gaan hebben.
  Wat ik zelf de afgelopen zeven jaar heb meegemaaakt met die twee (‘t Nederlandse ‘volk’ en de nederlandse regering) sterkt mij jammer genoeg nogal in die overtuiging, en wat men in de jaren derig en veertig van de vorige eeuw w.b. de strijd tegen een dictatoriaal en crimineel bewind van deze twee zijden tezien heeft gegeven, is niet van dien aard dat het mij speciaal kan sterken in de hoop die ik heb dat ik voor de gevaren die met dit soort zaken verbonden zijn, bewaaard zal blijven, of dat ik zou kunnen helpen anderen daarvoor te bewaren.
  Veel stekte dus toegewenst u allen, in het beschermen van ons allemaal (‘omnibus nobis’) tegen deze gevaren.
  (et dico iterum: oremus.)
  Martin

  Antwoord
 3. petje

  @Martin
  Ruud Dekkers moet inderdaad wel voor de CIA werken/hebben gewerkt. Nadat de grond in Nedertland hem te heet onder voeten werd, trok hij naar Florida. Zijn drugstransporten en opleiding van twee 9-11 piloten (een CIA operatie) passen geheel in het plaatje..

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën