Selecteer een pagina

Archieven

7/7: de Londense Metro Bommen

Vandaag vier jaar geleden werd er in Londen een reeks van aanslagen gepleegd. Op 7 juli 2005 ontplofte er in de Londense Metro op drie verschillende plaatsen een zware bom. Even later werd op straat ook nog een dubbeldeksbus opgeblazen. Bij deze aanslagen kwamen 56 mensen om het leven en het aantal gewonden liep in de honderden. Volgens de officiële verklaring was dit (zoals gewoonlijk) het moslimterrorisme. Maar net als op 11 september 2001, klopte die verklaring niet. De officiële verklaring werd veel te snel gegeven en daarna nog regelmatig aangepast. De vier “daders” waren weliswaar moslims, maar het bleken bij leven normale, aardige mensen, dus volstrekt geen streng geschoolde, zwaar Islamitische, doodenge baarden! Ze konden ook zelf geen bom te maken. Drie “leden van Al Qaida” zouden hen daarbij hebben geholpen.

Deze “handlangers” werden al snel gearresteerd, maar de jury wist daar drie jaar later, in 2008, totaal geen raad mee. Begin mei van dit jaar werden ze alle drie vrijgelaten. Er was nog steeds geen enkel bewijs tegen de “daders”. De familie van de slachtoffers vroeg daarop luid en duidelijk om een onafhankelijk onderzoek. Inmiddels is de roep om onderzoek krachtiger geworden en op de website van de J7 Truth Campaign loopt een campagne om handtekeningen te verzamelen. Net als in New York eisen de nabestaanden van de slachtoffers dat de waarheid boven water komt, waarbij hun aanhang groeit.

De overeenkomsten met de aanslagen van 11 september zijn frappant. In beide gevallen was er een oefening gaande voor het bestrijden van een ramp. In New York was de FEMA, de Amerikaanse Dienst voor Rampenbestrijding, op 9 en 10 september in New York aangekomen voor een grootscheepse oefening, die op 11 september werkelijkheid werd. Zij hadden op 10 september nog heel rustig hun tenten opgeslagen en hun coördinatiecentrum ingericht op Manhattan, niet ver van het WTC. Alles was gereed voor het reddingswerk. De terroristen hadden het tijdstip zo perfect afgestemd op de FEMA-oefening, dat men mag vermoeden dat dit geen toeval was.

In Londen gebeurde iets dergelijks. Op 7/7 was er in Londen op papier een oefening gaande in rampenbestrijding. En ook deze oefening ging naadloos over in het echte reddingswerk. Robin de Ruiter schreef:

Toeval wil dat uitgerekend in de vroege morgen van de zevende juli een antiterreur oefening werd gehouden door het bedrijf ‘Visor Consultants’ dat gespecialiseerd is in crisisbeheersing. Bij deze ‘papieren’ antiterreur oefening werd onder meer een bomalarm in de metro en in een stadsbus gesimuleerd (!). En er is nog iets bijzonders … de antiterreur oefening vond plaats op vrijwel dezelfde locaties en tijdstippen als die waarop de echte bommen afgingen.

Men mag gerust vermoeden dat dit geen toeval was. De Management Director van Visor Consultants, die op 7/7 ‘s avonds in een nieuwsprogramma iets vertelde over deze oefening, vond het echter een “coincidence”.

Op BOUblog staan reeds twee documentaires over de aanslagen van 7/7: Mind the Gap en The Ripple Effect. De nu volgende documentaire heet Ludicrous Diversion, naar de woorden van Tony Blair, die op de roep naar een diepgaand onderzoek antwoordde dat dit een “belachelijke afwijking” zou zijn van wat er werkelijk moet gebeuren, namelijk het terrorisme bestrijden! De naam is toepasselijk en de documentaire is zeer to the point. Uit het feit dat er in de 7/7 Bombings nog steeds geen enkel bewijs boven water is gekomen, blijkt in elk geval dat de bevolking wordt belazerd door de regering, want de waarheid wordt systematisch achtergehouden door de overheid.

Ludicrous Diversion duurt 28 minuten.

Bekijk deze video op Google Video.

3 Reacties

  1. pvdv

    Ik vind dat het 9/11 verhaal belangrijk is, en dat ieder mens onderzoek moet doen en alle optie’s moet bekijken in een nuchter perspectief. Mijn verwoording in deze, zal beter klinken als ik live tot mensen deze discussie aangaat….

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. 9/11 & 7/7 inside jobs? | Het Zoet & Het Zuur - [...] gerucht dat 9/11 & 7/7 inside jobs zijn heerst weer in blogosfeer. Boublog geeft een overzichtelijke samenvatting van de…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën