Selecteer een pagina

Archieven

Nogmaals Iran en de "gestolen" verkiezingen

Hoewel Iran een onafhankelijk land is en de verkiezing van de president een binnenlandse aangelegenheid, lijkt het wel alsof de hele Westerse wereld zich er mee mag bemoeien. Iran ligt al jaren tussen twee (en nu zelfs drie) landen waar de NAVO en de VS de gang van zaken “beheersen”: Afghanistan, Irak, en sinds kort ook Pakistan. Iran beschikt over grote olie-voorraden, zodat de VS en de NAVO ook in Iran graag de gang van zaken zouden “beheersen”. Het Amerikaanse Congres heeft eind 2007 op verzoek van president Bush dan ook ingestemd met een budget van 400 miljoen dollar, om middels geheime operaties het religieuze leiderschap van Iran te destabiliseren. Uiteraard zijn deze geheime operaties zo geheim, dat de bevolking van de VS daarvan niets mag weten. Zou Iran zoiets doen, dan noemen we dat staats-censuur of zelfs staats-terreur! Maar in de VS heet dat democratie.

De verkiezingen in Iran zouden zijn gestolen door Ahmadinejad en de verontwaardiging daarover is in het “Vrije Westen” groot. Zowel in 2000 als in 2004 waren er duidelijke signalen dat president Bush de verkiezingen had gestolen, maar in Nederland ging daarvoor niemand de straat op en in de VS werd de zaak in de doofpot gestopt. In Iran is nu een beperkte hertelling van de stemmen gehouden en er zal onderzoek worden verricht naar de verdenkingen van fraude.

Kijken we nogmaals naar het onderzoek van Ballen en Doherty, dan blijkt dat van de 1001 respondenten er 338 wilden stemmen op Ahmadinjad en slechts 136 op Mousavi. De andere twee kandidaten waren samen bij 26 respondenten favoriet. Volgens 76 respondenten waren alle kandidaten niet naar hun zin. De rest, 425 respondenten, wist het nog niet of wilde het niet zeggen. Op grond van deze opiniepeiling, die onafhankelijk van de Iraanse regering werd gehouden, mag men in elk geval verwachten dat Ahmadinejad zou winnen. Zijn aanhang was volgens de poll immers ruim twee maal zo groot als die van Mousavi.

Het eerste getwitter over verkiezingsfraude kwam niet uit Iran, maar kennelijk uit Israël. Een artikel in de ultra-rechtse Jerusalem Post over deze twitteraars werd daarna prompt gewist. Het bericht in de Jerusalem Post als zou de Hezbollah zijn ingeroepen tegen de demonstranten, lijkt ook slechts propaganda, olie op het vuur.

Hoewel uit het onderzoek van Ballen en Dothery mag worden afgeleid dat de verkiezingen kennelijk eerlijk zijn verlopen, meent de Washington Post dat men daar voorzichtig mee moet zijn. Inmiddels lijkt ook de onafhankelijke zender The Real News te twijfelen aan de waarde van dat rapport. Zij zeggen dat uit het rapport van Ballen en Doherty niet blijkt dat Ahmadinejad met zo’n grote meerderheid zou winnen dat er geen tweede ronde nodig zou zijn. Op zich klopt dat argument: in het rapport voorspellen Ballen en Dothery weliswaar een grote winst voor Ahmadinejad, maar eventueel wel met een tweede ronde. Toen het gerucht van verkiezingsfraude de ronde deed, wijzigden zij hun commentaar in dat hun onderzoek de uitslag juist had voorspeld.

Dit is echter volstrekt nog geen bewijs van fraude. De cijfers blijken slechts een grotere voorspellende kracht te hebben gehad, dan men op grond van het grote aantal twijfelaars en zwijgers kon of mocht vermoeden. De aanhang van Ahmadinejad bleek ook in werkelijkheid ruim twee maal zo groot als die van Mousavi.

Gisteravond zond EenVandaag een reportage uit (vanaf minuut 6) over een radiozender in Nederland die programma’s maakt voor Iran. Deze zender wordt verzorgd door Iraniërs in Nederland en gefinancierd middels een subsidie uit Den Haag. Radio Zamaneh heeft eind 2006 subsidie gekregen en richt zich met name op de jongeren in Iran. In Iran is 70% van de bevolking jonger dan 28 jaar. Hoewel Radio Zamaneh materiaal uitzond dat in Iran verboden is, kwamen er tot voor kort geen protesten uit Iran, maar de huidige rellen hebben er toe geleid dat de regering van Iran deze zender nu heeft geblokkeerd.

Door de rellen is de repressie in Iran weer toegenomen, terwijl in het “Vrije Westen” de publieke opinie weer sterker gekant is tegen de Islamitische regering van Ayatollahs en de vrij verkozen president Ahmadinejad. Iran is volgens Westerse begrippen geen democratie, maar kan iemand me vertellen hoe de 400 miljoen dollar besteed zijn die de VS had uitgetrokken voor de destabilisering van Iran? Wellicht aan Iraanse demonstranten met Engelstalige leuzen? We zien wel dat de operatie geslaagd is, maar hoe doen ze dat toch, die democratische Amerikanen? Stiekem, heel stiekem doen ze dat!

17 Reacties

 1. BOU

  Reageren onder verschillende namen en met een ongeldig e-mail adres, is een vorm van trollen. Dergelijke reacties worden verwijderd als spam.

  Antwoord
 2. petje

  De analyse en onderbouwing van Bou’s Iran artikelen is correct. Toch prefereer ik de ontwikkeling van een seculiere Iraanse staat a la Turkije desnoods onder invloed van westerse inmenging.. Het huidige Iran is ook door inmenging van de VS ontstaan uit een revolutie ontstaan.

  Antwoord
 3. John

  Iedereen mag Reagan op zijn blote knieën danken dat hij Solidarność steunde, moreel en financieel want uiteindelijk hielp dit de Polen zich te bevrijden van het juk van de sowjets.
  De VS heeft het volste recht de bevolking te steunen dat al meer dan 30 jaar zucht onder een moordenaarsregime die niet onder doet voor nazi-Duitsland. Obama mist hier alle kansen en is er van bezeten Israël weg te vagen, notabene een democratisch rechtsstaat en een land dat al meer dan 3500 jaar bestaat (niks dus zoals Obama zei: Caïro, de eeuwige stad) Iran is een bedreigig voor alle staaten in het M-O, ook voor het dictatoriale en terroristische Saudi-Arabië. Zodra Iran atoomwapens heeft zal het niet aarzelen deze onder gekken als Ahmedinejad te gebruiken. Daarom heeft de VS de taak zelfs om de oppositie te steunen en samen met Israël de nucleaire installaties te vernietigen, simpelweg voor de vrijheid en de veiligheid van de wereld. Echter, van Obama heeft men niets te verwachten, hij is immers een moslim en zal alles op alles zetten zelfs de VS binnen zijn ambtstermijn de vernieling in te helpen.
  Obama zal de geschiedenis ingaan als de slechtste president ooit, slechter dan Carter, Clinton en Nixon bij elkaar. Hij verenigd het slechtste uit hun karakters.

  Antwoord
 4. BOU

  Petje, ook ik prefereer een seculiere staat, maar die zogenaamde verkiezingsfraude is volgens mij een hoax. En de daarop volgende demonstraties zullen zeker niet bijdragen aan een seculiere staat in Iran. In tegendeel! De repressie van de Ayatollahs neemt weer toe!

  In Israël zegt het hoofd van de Mossad, dat een winst van Mousavi voor Israël nog veel slechter zou zijn uitgevallen. Mousavi begon ooit ook met dat programma voor kernenergie, waardoor Iran nu wordt beschuldigd van plannen tot het maken van een atoombom. Iran heeft geen atoombom, Israël heeft een heel arsenaal en ook het buurland Pakistan heeft een atoombom. Wat zeuren we dan over Iran?

  Uit dit artikel blijkt nogmaals, dat Ahmadinejad de steun kreeg van het armere deel van de bevolking. Mousavi was de kandidaat van de hoger opgeleide en welvarende klasse. Ahmadinejad zorgt voor sociale maatregelen en strijdt tegen politieke corruptie, ook in de kringen van Ajatollahs. Vandaar dat hij de verkiezingen (opkomst 80% !!!) met zo’n ruime meerderheid won.

  Volgens mij is die hele hoax over verkiezingsfraude dus slechts bedoeld om onrust te stoken in Iran. Daar vloeit niets goeds uit voort…

  Beste John, van harte gefeliciteerd! Je bent met lof geslaagd voor het examen Neo-Con. 😉

  Antwoord
 5. John

  Wat ga je nu doen, nu bekend is dat gigantisch gefraudeerd werd? Nieuw stuk?
  Overigens, het zogenaamde politieke bestel in Iran dient vernietigd te worden, alleen van mohammedaan Obama hoeft niemand iets te verwachten. Die heeft met zijn maffiose kliek een dubbele agenda.

  PS Wat was de toespraak van Netanyahu een verademing. Vergelijk dat eens met Obama die niets anders kon dan golfen en ijsjes eten op de dag dat in Iran mensen vermoord werden door de regering en Hamas (ook al vrienden van Obama).

  Antwoord
 6. Tunnelforce9

  Wat me vooral opvalt is de suggestie dat Achmedinejad een sociaal programma heeft als dit zo zou zijn is het mogelijk de beste verklaring waarom hij de verkiezing zou hebben gewonnen.

  Ook wist ik niet dat de tegenstander in de verkiezing nu ook het kenenergie programma heeft gestart in Iran erg opmerkelijk..

  bedankt voor dit interessante stukje..
  gr,TF9

  ps check ff http://zapruder.nl/portal/artikel/maandagmorgen_briefing_week_25/

  Antwoord
 7. BOU

  Beste mensen, allereerst dit: omdat BOUblog werd belaagd door trollen, heb ik de regels omtrent het plaatsen van reacties gewijzigd. Zie Omtrent BOU, (onderaan). Het kan daarom zijn dat een reactie niet meteen wordt geplaatst.

  @ John:
  Zoals ik al zei: Van harte gefeliciteerd met je Zio-Neo-Con diploma. Je bent echt met lof geslaagd!! Lees gerust in goed geloof verder in de Jerusalem Post. Want ook dat is een visie, maar volgens mij heeft deze een zwaar vertekende bril op en een Zionistische agenda in de zak. Leve de Joodse Apartheids-staat, waarin Joden (niet eens een erkend ras, maar misschien wel een verouderd geloof) meer waard zijn dan Palestijnen (de oorspronkelijke bewoners van het land).

  Mededogen, staat dat soms ook in de Talmoed? In de Bijbel wel!

  Nog even ter verduidelijking: Met John ben ik het volstrekt niet eens, maar hij is hier welkom, want John is beslist geen trol. Hij post gewoon eerlijk onder zijn eigen adres.

  Dank je, John. 😉

  Antwoord
 8. John

  Dat is nou behoorlijk kinderachtig om mij voor neo-conservatief uit te maken als in Iran nu zelf van officiële zijde erkend wordt dat er bedrogen en gefraudeerd is. Hoezo is het zo moeilijk om toe te geven dat je fout zat en wat heeft Jerusalem Post er in hemelsnaam mee te maken als daarin staat dat de moordenaarsbende Hamas het Iranese volk in elkaar slaat en vermoord. Ook dit komt uit officiële bronnen uit Iran. Is het zo moeilijk een ander toe te geven dat hij gelijk heeft en jij zelf niet? En wat is nou zionistisch? Jij roept maar wat zonder te beseffen wat zionisme in houdt.
  Nog iets. Israël is geen apartheidsstaat, dat zijn ALLE islamitische landen waar iedereen vogelvrij is die niet-moslim is. iedere Jood, Christen wordt vermoord terwijl binnen Israël 1,4 miljoen Arabieren wonen en die niet hoeven te vrezen uitgezet te worden of vermoord te worden door de Israëlische regering. Dat weet je verdraaid goed.
  Nee, Bou, Joden hebben nog nooit gezegd meer waard te zijn dan Arabieren, dat verzin jij. Je moet goed luisteren wat Netanyahu heeft gezegd in alle beide zijn toespraken. Voorwaarde: erken ons als Joodse staat en daarmee is niets mis. Toen kwam de aap uit de mouw van andere kant dat het niet gaat over ‘bezette gebieden’ (niets is overigens bezet) maar over de staat Israël die dient te verdwijnen en dit werd eens te meer duidelijk nadat mohammedaan Obama het op een akkoord had gegooid met de islamitische landen en hun terreurbewind. Daarom werd gefraudeerd met de verkiezingen omdat Obama Ahmedinejad een vrijbrief gaf en daarom laat hij het Iranese volk vermoorden. Overigens kun je nu dan voor de zoveelste maal zien hoe moslims over leven denken en dat de islam een perfide ideologie is.

  PS Palestijnen zijn niets anders dan Arabieren. Palestijn is een verzonnen naam en het oudste volk zijn toch echt de Joden want die wonen er al 3500 jaar. Kwestie van archeologie en geschiedenis.

  Antwoord
 9. BOU

  Beste John, mijn reactie van gisteravond was wat kort door de bocht. Daarvoor mijn excuses. Maar uit jouw reactie blijkt dat je alle Zionistische propaganda voor waar aanneemt.

  De Joden die nu in Israël wonen, wonen daar natuurlijk geen 3500 jaar. De huidige Joden stammen niet af van Abraham, Isaak en Jacob, noch van Moses en Levi of het huis van David. In 597 v.Chr. is het koninkrijk Juda veroverd door Nebuchadnezar van Babylon en de inwoners werden gedeporteerd naar Babylon. In 586 v.Chr. hield Juda als staat op te bestaan. Weliswaar heeft de Perzische koning Cyrus deze Joden toestemming gegeven om naar Jeruzalem terug te keren, maar heel veel Joden bleven liever in Babylon en Juda was alleen onder de Makkabeeën nog heel even een zelfstandige staat. In 73 AD was Juda deel van een Romeinse provincie. Een opstand tegen de Romeinen werd toen bloedig neergeslagen, de Joden (toen nog slechts een kleine groep in Juda) vluchtten tot over de grenzen van het Romeinse Rijk, o.a. naar Portugal en de Oekraïne. Sindsdien is er geen Joodse staat meer geweest.

  De huidige “Joden” die sinds ongeveer 1900 naar Israël “terugkeren”, zijn afstammelingen van de Ashkenazi, die zich in de eerste eeuwen na Christus tot het Jodendom hebben bekeerd. Het is dus geen volk, maar een religie! Hun oorsprong ligt ergens in de Oekraïne, maar zij hebben zich verspreid naar Polen, Rusland en ook naar Duitsland en Frankrijk, maar daar werden ze in de Middeleeuwen streng vervolgd. Alleen de Portugese Joden stammen misschien nog in enige mate af van de oorspronkelijke Joden. Zij moesten echter weer vluchten voor de Reis Catholicos, Isabel en Ferdinand (vanaf 1495). Zij vluchtten o.a. naar Amsterdam!

  Palestijnen zijn inwoners van Palestina. Vanaf de Islamitische Revolutie in de 7e eeuw AD is de Islam in dit gebied de dominante religie geweest. Maar Joden en Christenen waren binnen de Islamitische staten altijd veilig, al was hun status lager dan die van de Moslims.

  In het huidige Israël zijn de Arabieren allerminst veilig. Het zijn tweederangs burgers! En om de staat Israël te vestigen, hebben de Joden onder de bewoners van het land een bloedbad aangericht. Wij noemen deze bewoners Palestijnen, omdat de Britten het land Palestina noemden. Hoe oud deze benaming is, kan ik opzoeken in mijn historische atlas. Tegenover de Palestijnen hanteert Israël een terreurbewind!

  John, luister eens naar die twee toespraken van George Galloway die ik laatst heb geplaatst. Met die voorwaarde van Netanyahu is echt alles mis! De Joden profileren zich nu als ras, terwijl het eigenlijk een religie is, en op grond van dat ras willen ze een eigen staat! Ze hebben het land gestolen en de oorspronkelijke bewoners verjaagd en vermoord en vermoord en verjaagd. Gaza is een getto, het grootste getto ooit! Een concentratiekamp, bewaakt door de Joden.

  Antwoord
 10. BOU

  Welnu, de verkiezingen in Iran: De CIA heeft eind 2007 van het Congres een budget van 4 miljoen dollar gekregen om Iran te destabiliseren. Anderhalf jaar later begint Mousavi opeens te gillen over verkiezingsfraude. Nog voor de stemmen waren geteld, riep hij zichzelf tot winnaar uit. Een Amerikaanse poll wijst echter uit, dat Ahmadinejad ruim twee maal zoveel aanhangers heeft als Mousavi. Wij mogen dan ook vermoeden, dat hier ten onrechte onrust wordt gestookt.

  De Raad van Hoeders heeft vervolgens onderzoek verricht naar eventuele verkiezingsfraude (vergelijk ook de verkiezingsfraude van Bush). Daaruit blijkt dat in sommige kies-districten meer stemmen zijn geteld, dan er kiesgerechtigden waren. Maar John, wij weten niet op wie deze dubbele stemmers hebben gestemd. Voor het zelfde geld waren het aanhangers van Mousavi! Voor het zelfde geld werd hun rondreis langs de stembureaus betaald door de CIA. Want die hoeven over dat budget van 4 miljoen dollar geen verantwoording af te leggen en in Iran kun je een hoop doen voor dat geld!

  p.s.: Daarnet las ik dit artikel van Esam AL-Amin: A Hard Look at the Numbers Daarin worden de verkiezingsuitslagen niet alleen vergeleken met die Amerikaanse poll, maar ook met Iraanse polls. Ook uit deze cijfers blijkt dat er geen fraude is gepleegd! En nu maar hopen dat je kunt rekenen en ook Engels leest. Anders zal ik inderdaad een nieuw artikel moeten schrijven, om het uit te leggen: er was geen fraude!

  p.p.s.: En vervolgens las ik dit artikel van Maarten Doude van Troostwijk: An Inside View of Vote Fraud, ook zijn conclusie is: er was geen fraude!

  Maarten Doude van Troostwijk is a Dutch historian and translator who has observed many elections in the former communist block for the British Helsinki Human Rights Group.

  En hoewel beide artikelen in Information Clearing House staan, zijn ze afkomstig uit verschillende bronnen en slechts op ICH gekopieerd. Een abonnement op de nieuwsbrief van ICH kan ik iedereen aanbevelen! Men hoeft slechts onderaan de pagina een e-mail adres op te geven. Elke dag gratis een overzicht van (meestal zeer) betrouwbare artikelen!

  Antwoord
 11. John

  Het heilige Land

  Het land werd beloofd aan Abraham, aardsvader van het Joodse volk en dat meer dan 3700 jaar terug
  De Joden verlieten ruim 3300 jaar terug als slaven Egypte wat uiteindelijk tot hun vrijheid leidde. In Israël werd de beloofde staat opgericht
  Deze Joodse ‘staat’ duurde ca 600 jaar, van 1175 tot 586 met als leiders koning David, Salomon en profeten als Samuel, Deborah en Jezaia en sedert die tijd heeft het Joodse volk onafgebroken in het land dat Israël heet gewoond>
  Zij hebben het land nooit vrijwillig verlaten maar hun stat werd twee maal vernietigd. De eerste keer door de Babylonieërs in 586 waarbij honderd duizenden Joden werden afgeslacht en zij die overleefden werden afgevoerd naar Babylon.
  Echter binnen 2 generaties ginegen de Joden terug naar hun land en begonnen opnieuw aan het inrichten van de staat en de bouw van een tempel (2e) in Jeruzalem. Deze suituatie duurde ca. 400 jaar onder personen als Ezra, Judah Maccabeus en rabbi Hillel.
  De tweede invasie was die van de Romeinen waarbij de tempel werd verwoest in 70 n.Chr. en zeer veel Joden vermoord werden en de rest werd verspreid over diverse landen waar zij als meer dan tweede-rangs burgers leefden en verhalen als die de ronde gaan over Al-Andaluz naar het rijk der fabelen kunnen worden verwezen. Hun situatie toen is gelijk aan die van hen en van Christenen in islamitische landen nu, dus moord en doodslag en vernedering, ook al omdat zij zeer voortvarend waren wegens hun ijver, iets wat niet gezegd kan worden van Arabieren (en dat komt uit hun eigen mond. Zie memrie.org).
  Deze tweede periode dat de Joden verbannen waren duurde ca. 1800 jaar.
  Echter, de Joden behielden hun band met het land en hun geloof in terugkeer. En nu komt het. Om de band tussen Joden en hun land te wissen, veranderden de Romeinen (!) de naam van het land van Judea in Palestina. Joden nu, woonden nog wel degelijk verspreid weliswaar en in zeer kleine gemeenschappen in het nu genoemde Palestina, in plaatsen als Jeruzalem, Safad en Tiberias. De verbondenheid was dus fysiek en religieus.
  Joden maakten in de periode dat velen van hen dus in het buitenland moisten leven wegens de verdrijving door de eeuwen heen reizen naar hun heilig land. Zo weten wij dat in de 13e eeuw Nachmanides (bekend rabbijn) vanuit Spanje naar zijn vaderland reisde en dat Ovadia Bertino dit deed vanuit Italië in de 15e eeuw.
  Je ziet, de band was nooit gebroken, in geen enkele eeuw.
  In de 18e eeuw gingen steeds meer Joden terug naar het land dat van hun was maar werd afgenomen door vreemde overheersers. Al in 1844 was het grootste deel van de bevolking Joods.
  Toen het antisemitisme steeds erger werd in Europa emigreerden meer en meer Joden naar hun land en met name tussen 1890 en 1945/48
  Alleen in hun eigen land, zoals vroeger zagen zij de oplossing om zowel economisch produktief te zijn, onafhankelijk en om bij te dragen aan een betere maatschappij (luister nog eens naar beide toespraken van Netanyahu) Herzl zag de terugkeer naar ‘Zion’ als oplossing voor het ernstige antisemitisme en om een normale staat te worden zoals iedere andere staat. Iemand als Ze’ev Jabotinsky, die je rechts zou (kunnen) noemen zag de terugkeer als herstel van de Joodse waardigheid en de enige mogelijkheid voor de Joden zich te beschermen tegen hen die hen, de Joden aanhoudend vervolgen of vervolgden. Religieuze Joden zagen de terugkeer als vervulling van de oude Bijbelse visie en als herstel van het land zoals het ooit eens was. Je ziet dat je opmerking zionisme dus volslagen misplaatst als dit betrekking heeft op het Duitse begrip ‘Lebensraum’ dat ook graag door politiek links mag worden gehanteerd. Als iemand dus de ander uitmaakt voor zionist in het huidige tijdsbestel mag ik gerust spreken van antisemitisme. Terug naar mijn verhaal, gezamenlijk kun je zeggen dat de drie groeperingen de zionistische beweging vertegenwoordigden. Hoogtepunt was de oprichting van de staat Israël in 1948 door Ben Gurion. Er is dus sprake van een herstel van de verbinding van het Joodse volk met hun land waarbij voortdurend gezocht werd naar een oplossing voor de Arabieren, die jij Palestijnen noemt, een oplossing die tot op d dag van vandaag wordt afgewezen door alle Arabische leiders en zeker nu mohammedaan Obama buigt voor terreurgroeperingen als Hamas, Hezbollah en een moordenaarsregime van de mullah’s in Iran. Immers, na de zogeheten handreiking van Obama in Caïro naar de islamitische landen werd door de leiders van de Palestijnen direct gezegd dat de enige optie voor hen was het verdwijnen van de staat Israël en dit laat dus tevens zien dat het niet gaat over ‘bezette gebieden’ of nederzettingen.

  Dus Bou, de geschiedenis van Israël zit anders in elkaar dan politiek links de ander graag wil laten geloven.

  Tot slot nog enkele zaken die links graag wenst te vergeten en niet te beantwoorden:

  Krijgen de erfgenamen van alle verdreven Joden uit de Arabische landen hun tientallen miljarden ook terug die hen zijn ontstolen nadat de oorspronkelijke eigenaren beroofd waren van hun bezittingen zoals land, huizen, geld etc.

  Als de Palestijnen Judea en Samaria zouden krijgen (gebeurt niet, luister naar Natanyahu), maar stel dat, waarom vindt jij het dan normaal dat hier etnisch gezuiverd wordt terwijl links direct moord en brand zou schreeuwen als de 1,4 miljoen Arabieren uit Israël naar de nieuwe Palestijnse staat zouden worden gebracht?

  Laatste kwestie die links nu eens voor zichzelf dient te beantwoorden is dat als zij spreken van Palestina een aantal vragen naar voren komen zoals (beantwoord deze maar eens): wanneer werd Palestina gesticht (links spreekt altijd over de staat Palestina); noem de hoofdstad van Palestina (dus van de staat, het antwoord Jeruzalem is fout, dat snap je dus wel); wat was de economische structuur van Palestina (als staat); wat was de munteenheid; noem enkele politieke leiders vóór Arafat (overigens was hij een Egyptenaar); door welke landen werd Palestina erkend; wat was de regeringsvorm van Palestina; wat was de taal van Palestina; noem de munteenheid van Palestina en tot slot, omdat er geen Palestina is hoe kwam het dan dat dit land verdween?

  Je kunt er natuurlijk om lachen, maar dat kan alléén als je de politiek linkse bril van de geschiedenis opzet. Denk hierbij terug aan de leugenachtige rede van Obama in Caïro waarin binnen enkele seconden de volgende grove leugen al geuit werd: “I am honored to be in the timeless city of Cairo, and to be hosted by two remarkable institutions. For over a thousand years, Al-Azhar has stood as a beacon of Islamic learning, and for over a century, Cairo University has been a source of Egypt’s advancement”.

  Drie leugens in de eerste zin. ‘Timeless city of Cairo”. Binnen 5 seconden de eerste en dat gaat 50 minuten door. Jericho gaat terug naar 10.000 voor Christus en zelfs Tical in Mexico is ouder. Dus, ik kijk er niet van op dat ik steeds weer dezelfde verhalen hoor van politiek links en dat begrippen als zionisme links niets zegt omdat de kennis ontbreekt en omdat de een de ander napraat die het bewust heeft verdraaid. Terugvertaald naar Wilders’ uitspraken over ‘uitzetten van moslims’. Dat zei hij niet, alle moslims uitzetten, maar hen die hier menen de djihadist te moeten uithangen. Dat is dus iets geheel anders dan wat Pechtold weer zei op tv na de verkiezingen voor het EP. Pechtold speelt ook graag de antisemitische kaart uit terwijl Wilders regelmatig in Israël vertoeft en notabene met een allochtoon is getrouwd.

  Antwoord
 12. BOU

  Beste John,

  “Het land werd beloofd aan Abraham, aardsvader van het Joodse volk en dat meer dan 3700 jaar terug”

  Neem me niet kwalijk, maar ik vind dit wartaal!

  Op grond van deze dwaze ideologische of religieuze kreet wordt nu nog steeds politiek bedreven. De Joden hebben sinds 1948 de bewoners van Palestina verdreven, hun boomgaarden vernield, hun landbouwgrond tot een woestenij gemaakt en hun huizen platgewalst met bulldozers. Dit proces gaat nog altijd voort…

  Ook ik ben een groot voorstander van het verdwijnen van de staat Israël, en wel omdat je op grond van ras of religie geen staat kunt vestigen. Een staat is een territoriale eenheid! Maak het land weer één en houd op met het onderscheid tussen Joden en Arabieren. Een Joodse staat is volgens mij net zo erg als de Blanke staat was in Zuid Afrika! Iedereen die deze Joodse staat wil handhaven, is volgens mij een Zionist, net zoals iedereen die voorstander was van blank Zuid Afrika een racist wordt genoemd. Uit jouw betoog blijkt duidelijk dat je een Zionist bent!

  Vrijheid van godsdienst, scheiding van Kerk en Staat, geen discriminatie op grond van religie, ras of afkomst.

  In Nederland klinkt dat normaal, maar in Palestina werd in 1948 een staat gevestigd, namelijk Israël, waarin het staatsburgerschap wordt verkregen op grond van Joods zijn. Alle Joden, waar ook ter wereld, hebben de vrije toegang tot dat land, maar de oorspronkelijke bewoners leven er nu in een concentratiekamp, een getto, bewaakt door Joden.

  Israël is een wanstaltige schurkenstaat, een illegale kernmacht, met een moorddadige militaire organisatie, die discrimineert op grond van ras en religie. Weg met dat land!

  Maar als ik zoiets zeg, dan zul jij misschien wel denken dat ik de Joden de zee in wil drijven. Niets is minder waar! Het land Israël mag wat mij betreft van de kaart verdwijnen. Op dat territorium kan dan een democratische staat Palestina worden gevestigd, met gelijke rechten voor alle bewoners, ongeacht ras of religie.

  Antwoord
 13. John

  Tja Bou, als jij zo meent de geschiedenis naar je hand te moeten zetten, dwz een filter te moeten inschakelen en alles overboord meent te moeten gooien wat ontstaansgeschiedenis betreft, dat je meent dat de enige democratie in het MO een ‘schurkenstaat’ is (dit is je mening, notabene), als jij van mening bent dat Jerusalem Post een krant is die ik niet mag raadplegen of citeren, ja, dan valt er weinig te discussiëren. Uit je woorden maak ik op dat je politiek enorm links bent geobsedeerd en geen nuances meer wenst of kunt aanbrengen. Dat is erg jammer.
  Je verhaal over Palestijnen is zoals de geschiedenis aantoont echt bezijden de waarheid. Palestina is een fabel, simpelweg omdat deze staat nooit bestond.
  Antizionisme is niets anders dan antisemitisme, al zul je dat ontkennen. Je beseft niet eens wat het verdwijnen van de staat Israël voor gevolgen heeft voor het M-O en de wereldpolitiek.

  Tot slot: Obama is een ramp zoals je ziet. Erger dan de antisemiet Carter die Iran de vernieling in hielp. Iedere zogeheten leider van om het even welke islamitische staat is een massamoordenaar, of ik nu spreek over Saudi-Arabië of over Syrië of over Iran en dat kun je niet zeggen van Israël.

  Antwoord
 14. BOU

  John, als er iemand is die de geschiedenis naar zijn hand zet, dan ben ik dat niet, maar jij wel!

  “Iedere zogeheten leider van om het even welke islamitische staat is een massamoordenaar, of ik nu spreek over Saudi-Arabië of over Syrië of over Iran en dat kun je niet zeggen van Israël.

  Dat zeg ik juist wel! En ik zeg je nogmaals: deze racistische schurkenstaat, met zijn illegale kernwapenarsenaal en zijn Zionistische apartheidspolitiek, moet van de kaart worden geveegd, zoals ook het blanke Zuid Afrika met zijn zwarte “thuislanden” van de kaart werd geveegd!

  Palestina is inderdaad nooit zelfstandige staat geweest. Zelfs in de tijd van David en Salomo was het dat niet! Zij waren namelijk schatplichtig aan Egypte. Lees de Bijbel er maar op na en dan graag tussen de regels door, want de Bijbel staat vol met geschiedsvervalsing! En leg deze informatie dan even naast Ancient Records of Egypt, te beginnen bij Het Nieuwe Rijk. Dan begrijp je dat Jerobeam een stroman was van Egypte, dat ingreep in zijn vazallenstaat omdat Salomo niet deed wat de farao wilde, namelijk schatting innen en afdragen. Innen deed hij wel, maar afdragen, ho maar! Vandaar dat de staat toen werd opgesplitst in Juda en Israël. Zo waren deze vazalstaten gemakkelijker te beheersen.

  Het grondgebied maakte ook eeuwen lang deel uit van het Ottomaanse Rijk. Het was toen geen zelfstandige provincie, maar het bestuur van het Ottomaanse Rijk leek ook niet op onze westerse bestuurlijke indeling. Na de Eerste Wereldoorlog werd het een deel van het Britse Protectoraat. Maar dat betekent nog niet, dat er gedurende al die eeuwen geen Palestijnen zouden hebben gewoond. Maar hun boomgaarden en hun huizen zijn sinds 1948 systematisch verwoest door het leger van Israël.

  En het aantal doden zal ik maar niet proberen te tellen, want het is daar een doorlopende massamoord!

  Antwoord
 15. John

  Bou, ik merk dat je kijk op de wereldgeschiedenis zich beperkt tot dat wat politiek links bevalt, dat bij jou een blinde haat heerst tegen de enige legitieme staat in het M-O, te weten Israël (waarom hoor ik je/links niet over de nepstaat Jordanië?) en dat je geen problemen hebt de geschiedenis zodanig te interpreteren dat deze een mooi beeld geeft die jou voor ogen staat. Jammer.
  En nogmaals, Palestijnen zijn niets anders dan Arabieren. het begrip wordt in stand gehouden door de Arabieren om hen als pionnen te gebruiken voor hun eigen doelen en dat ins de vernietiging van de staat Israël. Moslims bezetten en landen en vernietigen culturen en beschavingen. Het zijn moslims die overal in de wereld mensen afslachten, tot in onze straten. Israël moordt niet, Israël verdedigt zich tegen hen die de Joodse staat willen vernietigen. Verdediging is hun goed recht zoals de geschiedenis al duizenden jaren aantoont en zelfs de plicht van de regering. Goed dat er nog verstandige mensen zijn, wat niet kan worden gezegd van onze regeringen die deze naam niet verdienen.

  Antwoord
 16. BOU

  John, ik merk dat je kijk op de wereldgeschiedenis volkomen conform is aan de Zionistische propaganda.

  Aan blinde haat maak ik me niet schuldig, al vind ik het heel vervelend dat jouw geheugen zelfs niet terug gaat tot deze winter, toen Israël de Gaza-strook, een dicht bevolkt gebied zonder vluchtwegen, drie weken lang bestookte met o.a. witte fosfor. Er vielen ongeveer 1300 doden, meest onschuldige burgers. Het aantal gewonden liep in de duizenden, maar ook de ziekenhuizen werden kapot geschoten. Tot op heden is het gebied van de buitenwereld afgesloten. Van wederopbouw is daarom geen sprake. Zelfs cement is er niet voorhanden!

  “En nogmaals, Palestijnen zijn niets anders dan Arabieren.”

  Palestijnen wonen in Palestina, Arabieren wonen in Arabië, Friezen wonen in Friesland en Belgen bestaan pas vanaf de tijd van Koning Willem II. Voor die tijd was België geen land, dus woonden er geen Belgen!

  Kortom, jouw bovenstaande opmerking vind ik volslagen idioot!

  Het zijn de Amerikaanse contract-soldaten die overal ter wereld mensen afslachten, zoals in Irak, met meer dan 1 miljoen doden, 2 miljoen vluchtelingen in het buitenland en 2 miljoen in eigen land, om nog maar niet te spreken van de slachtoffers van witte fosfor (Fallujah) en DU munitie. Ik sla Afghanistan en Pakistan voor het gemak maar even over.
  Het zijn de CIA-werknemers die overal ter wereld aanslagen organiseren, zelfs in hun eigen land op 11 september, weet je nog wel? Maar jij denkt nog steeds dat Osama dat deed, wat een baard heeft die grapjas toch steeds.

  “Israël moordt niet, Israël verdedigt zich tegen hen die de Joodse staat willen vernietigen.”

  Die Joodse staat, dat is op zich reeds misdadig! Een moderne staat behoort niet te worden gevestigd op ras of religie, maar op territorium waarin alle mensen gelijke burgerrechten hebben, ongeacht ras of religie. Wie het eens is met een Joodse staat, maakt zich schuldig aan discriminatie!

  Welnu, discussiëren met jou is volgens mij zinloos. Je bent zo bevooroordeeld, dat zelfs de aanval op Gaza deze winter in jouw ogen slechts zelfverdediging was!

  Kortom: ik pas! Het is vandaag veel te mooi weer om me te ergeren aan zulke onzin!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 10 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën