Archief
Artikelen

Een van de meest bekeken documentaires van Alex Jones is Endgame. Deze documentaire uit 2007 is inmiddels ook Nederlands ondertiteld. Hij gaat over het streven van een kleine groep rijke mensen naar de wereldheerschappij. Vervolgens willen ze 80% van de mensheid uitroeien en zelf eeuwig leven middels orgaantransplantaties en andere medische ingrepen. Hun plannen komen echter niet in de krant. Achter de schermen manipuleren zij volgens Alex Jones de gang van zaken in de wereld, ze plannen zowel oorlogen als de samenwerking tussen zelfstandige staten, zoals in onze Europese Gemeenschap. En ze dwingen regeringen om hun plannen uit te voeren. Van enige democratie is geen sprake.

Deze video is volgens sommigen een absolute MUST SEE. We zouden volkomen worden beheerst door stiekeme criminals and crooks! En de top is ons eigen huis van Oranje. Prins Bernhard heeft ooit de jaarlijkse Bilderberg-conferenties in het leven geroepen, geheime bijeenkomsten van de elite uit verscheidene landen. Daar worden deze plannen besproken. De voorzitter van Bilderberg is Etienne d’Avignon, bekend uit de X-dossiers in de zaak Dutroux.

Deze 2 1/2 uur lange en zeer verontrustende documentaire wordt volgens sommigen beschouwd als een absolute waarheid. Toch zijn er wel enige kritische kanttekeningen te plaatsen bij deze politieke analyse van Alex Jones. Vooropgesteld: de feiten die Jones noemt, kloppen. Sinds de jaren ’90 praten wereldleiders en politici openlijk over een “New World Order“. De vraag is alleen of ze daarmee hetzelfde bedoelen als wat Alex Jones veronderstelt: de absolute dominantie van een kleine groep super-rijke mensen over de gehele wereldbevolking. Ook klopt het dat een selecte groep mensen jaarlijks bijeenkomt op de Bilderberg-conferentie, maar het is nog maar de vraag of daar een lang van te voren vastgelegd plan langzaam maar zeker ten uitvoer wordt gebracht. Vervolgens gaat Endgame over de vervolging van de Falun Gong beweging in China. Dissidenten van deze vreedzame Boeddhistische beweging worden opgepakt en de geruchten dat China hen gebruikt voor de handel in donor-organen berusten waarschijnlijk op waarheid. Maar de verbanden die worden gelegd tussen deze gruwelijke praktijken en de New World Order liggen niet voor de hand en zijn op zijn zachtst gezegd slechts onbewezen speculaties.

Worden we achter de schermen geregeerd door een kleine groep super-rijke en machtige mensen die alle touwtjes in handen hebben? Of lopen de belangen van de super-rijken nou eenmaal niet parallel met die van de rest van de bevolking? Is de hele geschiedenis het gevolg van een vooropgezet plan, of plannen wereldleiders onafhankelijk van elkaar allerlei gebeurtenissen, waarbij ze elkaar voortdurend voor de voeten lopen en in de wielen rijden, zodat er even zo vaak in hun plannen iets mis loopt? Worden oorlogen en zelfs wereldoorlogen van te voren nauwkeurig uitgestippeld, of maken ze deel uit van een inherent fout systeem?

Volgens Alex Jones weten we welke diepe ellende ons te wachten staat, wanneer we de huidige machthebbers hun gang laten gaan. En wat het allerergste is: resistance is futile. Ieder verzet zal door de NWO-machthebbers worden aangegrepen om meer chaos te creëren. Men beroept zich daarbij echter op een zinnetje uit een boek uit 1940, van de Engelse Science Fiction schrijver H.G. Wells.

Zelf heb ik meer het idee dat de geschiedenis wordt bepaald door een optelsom van het gedrag van alle mensen, die handelen vanuit hun eigen overtuiging omtrent hun eigen belang. Deze overtuiging wordt uiteraard beïnvloed door de propaganda, of door de religie, maar eveneens door de mening van familie, buren en vrienden. Op dit moment zijn de meeste mensen in Nederland nog overtuigd van de juistheid en rechtvaardigheid van het huidige politieke systeem. Daarom lopen ze gewillig mee, ook als de hele kudde zich als lemmingen in de afgrond dreigt te storten. Een beetje voorlichting aan familie, buren en vrienden over de complotten die van hogerhand wel degelijk worden gesmeed, of over de kwalijke kanten van onze hoog-technologische samenleving, kan daarom geen kwaad. Evenmin kan het echter kwaad om met een kritische blik te kijken naar een documentaire die ons aller ondergang voorspelt.

Endgame – Exposing True NWO Agenda duurt 2 uur en 20 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “Endgame van Alex Jones, Nederlands ondertiteld”

 • mrpettjo:

  De PvdA hoogleraar Paul Scheffer (van het boek Het multiculturele drama) is naar verluidt ook bij de Bilderberg conferentie aanwezig geweest. Kritisch stukje en reactie op de website van de Tilburgse universiteit waar deze o.a. bij Al Jazeera bijklussende wetenschapper les geeft..:

  schandelijke institutie die opgeheven dient te worden. Dit is het schoolvoorbeeld van de ondemocratische wijze waarop elite-clubjes de wereld besturen. Elkaar dekken, elkaar napraten, de baantjes verdelen en de wereldagenda aligniëren. Dit is een ranzige elitarire bende. Helaas is onze universiteit vergeven van deze onkruidsoort.

  http://universonline.nl/2012/06/01/hoogleraar-scheffer-op-bilderberg-conferentie/

Laat een reactie achter