Archief
Artikelen

Beste lezers,

Allereerst mijn excuses voor de haastige post van gisteren. Mijn internetverbinding viel de laatste weken af en toe flauw. De vorige week werd deze kwaal echt chronisch en gisteren leek de totale bewusteloosheid te naderen. Gelukkig kwam er vandaag een computer-dokter langs. Na een snelle diagnose heeft hij mijn modem geamputeerd en een nieuw modem getransplanteerd. Mijn inernetverbinding kwam meteen weer tot leven, zodat ik nu rustig kan kijken en luisteren naar documentaires en lustig kan surfen om mijn artikelen te documenteren.

Nu kan ik eindelijk ook zonder tijdelijke flauwtes luisteren naar de toespraken die Galloway de laatste maand in de VS heeft gehouden voor zowel de Palestijnse vluchtelingen in de VS als de mensen die om humanitaire en democratische redenen een einde willen zien aan het lijden van de Palestijnse bevolking in Gaza en de bezette West Bank. Gisteren heb ik in de haast twee toespraken van Galloway geplaatst, want mijn computer kon immers elk moment flauwvallen. De eerste toespraak lijkt veel op de tweede, maar de eerste gaat meer over het konvooi dat Galloway in maart organiseerde en de tweede geeft meer historische en politieke achtergronden. Beide toespraken zijn het waard om rustig te worden beluisterd. Dat wat Galloway zegt over Gaza, geldt namelijk ook voor brandhaarden zoals Irak, Afghanistan en tegenwoordig ook Pakistan, waar nu 3 miljoen mensen op de vlucht zijn voor de strijd tegen de “Taliban”. Het meest plezierige van de toespraken van Galloway vind ik zijn duidelijke gevoel voor humor, waarbij hij nooit begint te grinniken om zijn eigen grapjes, maar rustig wacht tot de zaal is uitgelachen en dan verder spreekt.

De volgende toespraak hield Galloway op 4 juni voor Al Awda, The Palestine Right to Return Coalition (PRRC). Daarin gaat hij dieper in op de oorlogsmisdaden van Israël en de manier waarop deze door de Westerse wereld worden genegeerd en zelfs gefinancierd. Maar ook de Arabische landen lijken hun ogen te sluiten voor de misdaden van Israël tegen de Palestijnse bevolking van Palestina, het land dat ze ooit hebben gekregen van het toen nog almachtige Groot-Brittannië. Tegenwoordig wordt Israël heftig financieel gesteund door de VS.

Hoewel Gaza vrijwel volledig verwoest is, worden de grenzen zowel door Israël als Egypte gesloten gehouden voor alle humanitaire hulp. Zelfs de belangrijkste grondstof voor het herbouwen van de huizen, cement, is niet aanwezig. Men bouwt er nu huizen van modder-stenen, een pré-historische bouwwijze. In ziekenhuizen wordt gewerkt bij kaarslicht, omdat Israël geen import toestaat van de olie die de generatoren kan laten werken. Galloway vertelt nog veel meer, hij veegt de VS volledig de mantel uit en legt verbanden die voor de hand liggen, maar die voor de meeste mensen onduidelijk zijn. Luister zelf maar! En neem daarbij ook eens een kijkje op de website van Galloway.

Inleiding:

De toespraak van Galloway:

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

3 Reacties op “George Galloway gaat voor Gaza!”

Laat een reactie achter