Archief
Artikelen

Sinds Webmaster Jacky zulke leuke knopjes onder mijn berichten heeft geplaatst, zet ik mijn nieuwe posts ook weer op Nujij. Zo gemakkelijk als dat gaat! Vandaag wilde ik even controleren of mijn laatste post op Nujij nog discussie opriep, maar ik mocht er niet meer in. Er verscheen het volgende bericht:

“Er is een probleem geconstateerd. Neem contact op met de redactie.”


Dat heb ik gedaan en men mailde me terug:

L.S.,
Wilt u in het vervolg enkel nog nieuwe feiten plaatsen? Wij zitten niet te wachten op filmpjes van x jaar oud die al verschillende keren gepost zijn.
Redactie NUjij

Daarop heb ik hen de volgende mail gestuurd:

Geachte Redactie,

Uw reactie verbaast me ten zeerste. Ik heb namelijk al talloze posten geplaatst op Nujij, maar het betrof zelden nieuwe feiten. Mijn blog heet BOUblog (voorheen NWO-INFO). Daarop publiceer ik zowel artikelen over juridische zaken, als recensies van documentaires die op Internet staan. Op dit moment schrijf ik een reeks recensies van de betere documentaires over 11 september, dit omdat in New York een actieve groep betrokkenen een nieuw onderzoek naar deze aanslagen wil afdwingen middels een referendum. Volgens mij verdient hun actie alle aandacht.

U heeft eenmaal eerder een post van mij verwijderd. Dat was tijdens de oorlog van Israël tegen Gaza. Mijn post ging over het aardgasveld dat voor de kust van Gaza lag en dat dus eigenlijk eigendom is van de Palestijnen. De combinatie van Joden, Hamas en gas leidde kennelijk tot een groot aantal klikken op Nuniet. Toch heeft met name dit artikel veel lezers naar mijn blog getrokken (ruim 2.500 unieke bezoekers op een dag).

Ik wilde nu graag een link op Nujij plaatsen naar een artikel van mr. dr. W. Wedzinga, voormalig universitair docent strafrecht en voormalig Raadsheer. Helaas blijkt dat plotseling onmogelijk. Heb ik nu een IP-ban?

In dat geval wil ik u wijzen op het volgende:

Op Zaplog post ik ook vaak. Daar ben ik in het verleden nogal onaangenaam bejegend door een zekere Braadspitt. Hoewel hij ook in het algemeen onaangenaam reageerde, leek hij het speciaal op mij te hebben voorzien, waarbij het feit dat ik een vrouw ben voor hem kennelijk een belangrijke rol speelde. Hij is uiteindelijk van Zaplog verbannen, mede omdat hij reageerde onder verschillende namen en IP-adressen. Men noemt dat een trol.

Op Nujij manifesteert hij zich als Brum D. Vermoedelijk maakt hij echter ook op Nujij gebruik van andere namen. Helaas heeft hij het speciaal op mij voorzien en hij maakt daarbij gebruik van zijn hele Nuniet-brigade. Dit heeft er toe geleid dat ik mijn activiteiten op Nujij voor lange tijd heb gestaakt. Bij iedere post van mijn hand dook deze trollemans op, om mijn inbreng weg te honen. Meestal werd hij onmiddellijk gevolgd door de hele Nuniet-bende. Hij is echter ook fel gekant tegen iedere aandacht voor de onopgeloste problemen rond 11 september. Zijn brigade rukt dan onmiddellijk uit en drukt op Nuniet.

Op dit moment is er ook een trol actief op BOUblog. Wellicht is dit dezelfde persoon, hoewel ik dit niet kan nagaan. Hij bedient zich voortdurend van een andere naam, een ander (ongeldig) e-mail adres en een ander IP-nummer. Het is een welbekende truck. Daarbij verwijs ik u naar deze discussie op mijn blog.

Mijn vraag aan u is: bent u op de hoogte van de activiteiten van deze trol? Heeft u mij in dat geval misschien een ban gegeven wegens een groot aantal klikken op Nuniet? Of meent u zelf dat alle aandacht voor de problemen rond 11 september achterhaald en uit den boze is?

Mocht dat laatste zo zijn, dan ben ik het gewoon niet met u eens. In dat geval kunt u mijn IP-ban in stand laten, want op een dergelijke site wens ik geen activiteiten meer te ontplooien. Van een sociale nieuwssite verwacht ik namelijk dat er plaats is voor een diversiteit van meningen en belangstelling. Mijn belangstelling gaat niet uit naar nieuwsfeiten, maar naar een juiste analyse van die nieuwsfeiten.

Mocht u mij echter een ban hebben gegeven wegens een groot aantal klikken op Nuniet, weet dan dat ik ernstig vermoed dat er een trol actief is. In dat geval wil ik u dringend verzoeken om mijn IP-ban op te heffen. Trollen gaat namelijk ernstig ten koste van een open discussie en daarmee van de diversiteit en de kwaliteit op Nujij.

Met vriendelijke groet,

Hoogachtend,

mr. drs BOU

BOUblog

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

40 Reacties op “Open brief aan Nujij”

 • Rik:

  Sinds Nujij de nunietknop heeft geplaats is het geen sociale nieuwssite meer, ik maak er dan ook nauwelijks meer gebruik van. De trollen scheppen er plezier in alles te verpesten.

  Er is een club die hier idd voor betaald wordt, zeer geliefd bij studenten.

  http://www.studentenforum.net/geldzaken-rompslomp/3034-ben-je-internetverslaafd-en-heb-je-een-bijbaantje-nodig-dan-hebben-wij-werk-voor-je.html

  Van braadspit weet ik dat hij niks anders te doen heeft de hele dag, hij is namelijk zonder werk. Met al het werk wat hij er van maakt kan het bijna niet anders zijn dat hij er ook voor betaald wordt, anders doe je namelijk niet zoveel moeite.

  Mocht je ook zo’n baantje willen kun je je hier aanmelden.. 😉

  http://www.webrepassociates.com/

 • BOU:

  Dank je, Rik. Ik begin te begrijpen hoe het werkt. Aan een trollen-site hebben we niets, discussie met een trol is zinloos. Op Zaplog valt ten minste nog normaal van gedachten te wisselen. Dan maar geen Nujij.

 • Lexje:

  Mijn ijzersterke argumenten werden ook niet gewaardeerd op nujij,ik lig er ook uit met een per ban!
  In en in triest

 • edraket:

  Dag Lexje,
  hier zit je dus.
  Jij hebt een IP ban op NUjij gekregen omdat je constant strontvervelend was, je continue bedient van nietszeggende one-liners, je gek op knip-en-plak werk bent.
  Zal ik nog even doorgaan?
  Nu moet je hier niet gaan janken….

 • Rob:

  Beste Rik,
  Goed dat je deze links heb vermeld.
  Nu weten we in ieder geval hoe het in elkaar steekt.
  Maar goed, eigenlijk niet belangrijk.
  Wat mr. drs. Bou schrijft is boeiend en feitelijk altijd juist.
  Helaas kan niet iedereen over een portie goed verstand beschikken, maar dat is dan geen reden om daar boos over te worden.
  Doe je dat wel dan ben je zelfs geen trol maar een drol.

 • BOU:

  Dank u Sinterklaasje, maar ook uw bericht is zoek.
  Ze dulden kennelijk geen kritiek, maar wel trollen. Zo leren we elkaar op Internet kennen. 😛

 • krek:

  @Rob

  Wat bou schrijft is “feitelijk altijd juist”

  Omg. Bou is de messias van @rob

 • BOU:

  @ Krek: :0 😛 : Hihihihi, hahahaha 😉

  En nu maar hopen dat ik de juiste smilies heb ingetypt.

 • Michel:

  Nujij is een treurige website geworden, waar censuur onder het mom van sociale interactie toegepast wordt. Prima hoor, ik vind mijn nieuws wel ergens anders. Er zijn nog honderden andere websites waar redelijk betrouwbaar nieuws te vinden is. Ik zou er niet teveel aandacht aan besteden als ik jou was BOU. Doe je ding.

 • Geronimo:

  Totaal onbelangrijk dat NuJij, maar als ze liever actualiteiten hebben hebben ze best wel een punt. Ik verbaas me er een beetje over, 9/11 is best oude meuk in het licht van de gebeurtenisssen die in dat kader alweer hebben plaatsgevonden. Ik zou hier aanvullende informatie en beelden kunnen plaatsen die compleet nieuw zijn maar waarvoor nog? Er gebeuren wel belangrijkere dingen.

 • BOU:

  Beste Geronimo, Nujij is leuk om een groter publiek te bereiken. En 11 september is volgens mij juist geen oude meuk, zeker in het licht van de gebeurtenissen die in dat kader alweer hebben plaatsgevonden. Zonder een goed begrip van 11 september snapte ik niets meer van de wereldpolitiek. Pas in oktober 2005 kreeg ik een goede internetaansluiting. Binnen een maand begreep ik waarom ik niets meer begreep van de kranten die ik las. Maar op dat moment was er over 11 september nog geen kritisch artikel te vinden in het Nederlands. Dit stilzwijgen werd pas doorbroken in april 2006, toen Zapruder met een serie kwam over 11 september. Sindsdien ben ik lid van Zapruder.

  Als ze op Nujij liever actualiteiten hebben, dan zouden ze me al veel eerder een IP-ban hebben gegeven. Dat is dus niet de werkelijke reden. Er kunnen twee dingen aan de hand zijn:
  1) Ze reageren op de Nujij-brigade, waarschijnlijk bestaande uit betaalde trollen die iedere post over 11 september Nunieten.
  2) Ze wensen zelf geen posts over 11 september op Nujij.

  In het laatste geval gaat het om onvervalste censuur! Daarover wilde ik graag uitsluitsel, maar ze hebben me nog geen antwoord gestuurd.

  Intussen ga ik gewoon door met mijn serie over 11 september. Een van de redenen is, dat bij het omzetten van NWO-INFO naar BOUblog de posts van Eagle zijn weggevallen. Nu maak ik het archief weer compleet. Een andere, minstens zo belangrijke reden is, dat 11 september nog altijd het scharnier vormt van de zogenaamde strijd tegen het terrorisme. Hedendaagse politieke beslissingen worden genomen op valse gronden. Daarom zitten “onze jongens” nu in Afghanistan en hangt er een camera op vrijwel iedere straathoek.

  Zolang 11 september niet wordt opgehelderd, blijft de bevolking dit pikken en slikken. In dat geval zal deze eeuw ooit in de geschiedenisboeken staan als de 100-jarige oorlog. Als er na afloop ten minste nog geschiedenisboeken zijn…

 • Je bent echt zielig BOU. Je krijgt met je troof geen gelijk op NUjij en dan ga je mensen valselijk beschuldigen. Erg laf. Blijf met je flut artikelen (waarvan de beweringen al jaren lang zijn weerlegd) op je eigen blog zitten, of ga je narcistische persoonlijkheidsstoornis op zapruder botvieren. Jij bent het die de discussie niet wilt aangaan en jij bent het die zich afsluit voor feiten en argumenten die jouw bekrompen visie niet ondersteunen. Zodra je geen gelijk krijgt ga je een persoonlijke vete uitvoeren op een manier die lijkt op een verwend kind dat haar zin niet krijgt.

  • IP Misbruik Onderzoeksteam:

   @kutjepluk

   Abn-Amro zal worden geinformeerd over oneigenlijk gebruik van de ip-adressen van ABN.

   167.202.201.4
   Host 167.202.201.4
   Location US, United States
   City Chicago, IL 60656
   Organization ABN*AMRO Services Co.
   ISP ABN*AMRO Services Co.

   Aan hun wordt tevens een verzoek ingediend om jouw feitelijk ip-adres te achterhalen zodat jouw provider kan worden ingeschakeld vanwege abuse.

 • BOU:

  Hallo, Kutjepluk. Ik kende je reeds van Nujij, of liever Nuniet. Maar ik vermoed dat je deel uitmaakt van de trol die hier laatst op bezoek was. De trol zelf beweert van niet, maar het probleem met trollen is dat ze steeds iets anders beweren.

  Mocht je inderdaad geen deel zijn van de trol die BOUblog probeerde te verzieken, dan mijn excuses voor de onterechte verdenking.

  Overigens sluit ik me niet af voor argumenten. Van de bullshit van Braadspitt (tegenwoordig dus Brum) heb ik het meeste indertijd gelezen. Maar het heilige geloof in de wetenschap heb ik reeds jaren achter me gelaten. Niet ik sluit me af voor feiten en argumenten, maar de Nuniet-brigade weert alle berichten die hun bekrompen visie niet ondersteunen.

  Of dit beleid actief wordt gesteund door de redactie van Nujij, weet ik nog steeds niet. Mocht dit zo zijn, dan heb ik geen probleem met mijn IP-ban, want in dat geval heeft Nujij slechts een hoog Libelle-gehalte. Katja Leendertz is nog steeds spoorloos en Alien gevonden in Pakistan. 😛 😛 😛

 • BOU:

  IP MO, mijn dank is groot! Zo herkent men dus een trol aan zijn IP-adres. 😉

 • Rik:

  Oje, is iedereen nu een trol die van zijn werk commitment levert? En is dit oneigenlijk gebruik? Onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen met een internet aansluiting op het werk meer met andere dingen bezig zijn dan met hun werk, in dat kader is het oneigenlijk gebruik. Individueel zou het natuurlijk ook zo kunnen zijn dat er in de pauzes gebruik van internet wordt gemaakt en daar is geen werkgever tegen.
  Trollen zijn alleen te herkennen aan het proxie IP. Makkelijk te vinden met de zoekmachine van MSN.

 • Jacqueline:

  @Rik

  Trollen komen dus niet alleen maar via proxies zoals jij dat stelt. En wat mij tevens opvalt is dat je alert reageert.
  Misschien dat die groep ook even jouw IP kan bekijken.

 • BOU:

  Beste Rik,

  Voor mij is dit nieuw. Ik weet volstrekt niet hoe dat trollen in zijn werk gaat, maar al doende leer ik het wel.

  Trouwens, Kutjepluk zat vanmorgen om 11 uur 49 Nederlandse tijd waarschijnlijk niet op zijn werk in Chicago, tenzij de ABN-AMRO service daar dag en nacht doorwerkt.
  Het tijdsverschil met New York is 7 uur en dat met Chicago zal 9 of 10 uur bedragen! Hij postte dus omstreeks 2 of 3 uur ’s nachts vanuit de ABN-AMRO in Chicago. 24-uurs service? Voor een bank? Daar geloof ik niets van!

  Kortom: Kutjepluk is een trol!

  Vervelend dat men trollen niet kan bannen, omdat ze dan via een ander proxy IP-adres weer binnen komen. Valt daar ook iets tegen te doen?

  En wonderlijk dat Nujij meer gesteld lijkt op de trollenbende dan op integere posters. Of kunnen zelfs ervaren programmeurs geen trollen weren?

  @ Jacqueline, Volgens mij is Rik geen trol, maar de mij wel bekende Rik van Zaplog. Alert? Inderdaad. Maar meestal overdag. Hij surft dus op zijn werk… Ach, wie niet?

 • Rik:

  ABNAMRO.NL SITE INFORMATION
  IP: 167.202.214.30
  IP Location: Netherlands
  Website Status: active
  Server Type: IBM_HTTP_Server

  Welkom in de wondere wered van de ip en whois querry

  Kutjepluk zit gewoon bij zijn baas de abnamro in nederland te werken.

  Domain nameservers:
  phobos21.abnamro.nl 167.202.221.222
  phobos22.abnamro.nl 167.202.222.222

  Maak niet de fout om de registrant alszijnde IP werkplek te zien.

  Phobos is de host die de dienstverlening voor abn voor zijn rekening heeft.
  http://www.phobos.nl/
  Bedrijfsnetwerken kunnen overal ter wereld worden gehost, wat dus niet wil zeggen dat de IP gebruiker van een bedrijfsnetwerk daar ook zit. Dit ter Uwer informatie.

  Trollen hoeven niet perse achter een proxie te zitten, maar uiteindelijk worden ze overal geband omdat ze desinfo verspreiden, dan blijft er alleen nog maar de proxie over als ze via hun huisadres die sites willen benaderen. Ook kunen ze van openbare PC gebruik maken of van bedrijfsnetwerken.
  Tegen trollen kun je niets doen via IP, bannen geeft maar gedeeltelijk een oplossing, maar een echte trol laat zich niet bannen die zit als die slim is allang achter een proxie om zo anoniem te blijven.

  @Jacqueline, heb je je mijn adres al via IP? Mag je langskomen, kunnen we gezellig een bak koffie drinken 😉

 • Rik:

  Welkom in de wondere wereld van de IP en WHOIS.
  De naamservers behorend bij het IP van kutjepluk zijn:

  PHOBOS01.ABNAMRO.NL
  PHOBOS02.ABNAMRO.NL

  Phobos is de host alwaar abn gebruik van maakt, deze servers kunnen overal ter wereld staan maar ik vermoed dat ze in nederland zijn gehuisvest.
  http://www.phobos.nl/ Phobos is ook de grootste maan van mars 😉
  Hierboven is bij het IP van kutjepluk er vanuit gegaan dat deze in amerika gehuisvest was, dit is niet zo, hetgeen daar staat is de naam van de registrant.

  @Jacqueline, heb je mijn adres via IP al kunnen achterhalen? De koffie staat klaar 😉
  pffff gelukkig kent Bou mij nog anders had ik nu mooi een ban gehad 😉

Laat een reactie achter