Archief
Artikelen

Zoals staat in mijn vorige post: Op 18 november 2008 heeft Lyndon LaRouche een lezing gegeven: Civilisation’s Last Chance, waarin hij zijn visie gaf op de wereld-economie en de oorzaken van de huidige crisis. Daarin waarschuwt LaRouche voor het feit dat deze economische crisis onze hele samenleving bedreigt. De oplossingen die hij aandraagt zijn volledig tegengesteld aan het huidige economische beleid. De volledige transcriptie staat nog hier en is zeker het lezen waard. Ook kan men die lezing hier downloaden en hem bekijken met Windows Media Player.

Civilisation’s Last Chance duurt een uur en 10 minuten, waarna er een vraag- en antwoord-cessie volgt van bijna anderhalf uur. En dan te bedenken dat LaRouche reeds 86 jaar oud is! De man heeft in elk geval een zeer bijzondere energie!

Op 11 april j.l. heeft LaRouche opnieuw een lezing gegeven. Deze staat als video op zijn eigen website, met de embedcode (dank u wel) en met de volledige transcriptie. Deze lezing gaat niet alleen over de economie, maar over een aantal belangrijke maatschappelijke vragen en verbanden. LaRouche begint met de mythe van Global Warming. Daarna gaat het over het Wereld Natuur Fonds (WNF), met prins Bernhard en prins Philip van Engeland. Dan begint LaRouche over de economie, zijn eigen vakgebied, waar hij goed in thuis is. Hij praat over alle voorspellingen van een economische crisis die hij ooit deed en waarom deze zijn uitgekomen. Volgens LaRouche worden deze gebeurtenissen bewust gecreëerd door politici met hun economische maatregelen. Omdat hij begrijpt wat de consequenties van deze maatregelen zijn, kon hij iedere crash zien aankomen.

De lezing gaat vervolgens over het verband tussen zulke uiteenlopende zaken als cultuur, economie, creativiteit en onsterfelijkheid. Hij is dan niet altijd even gemakkelijk te volgen, want het lijkt alsof hij een beetje van de hak op de tak springt. Aan het einde van de lezing komen deze draden echter weer samen en wordt het verband duidelijk.

Volgens LaRouche is de beste manier waarop de mensheid kan samenleven, door het vormen van nationale staten op grond van een gemeenschappelijke taal en cultuur. Alleen dan kan de menselijke creativiteit volledig tot ontplooiing komen, waardoor de productie (de economie) wordt verhoogd. Voorwaarde is dat de wisselkoersen tussen de valuta van deze staten onveranderlijk zijn, zoals het geval was tussen de Europese munten voor de invoering van de Euro. Deze nationale staten zullen elkaar dan met respect benaderen, omdat iedere nationale staat unieke eigenschappen heeft, die bijdragen aan de menselijke cultuur. Dit voorstel gaat lijnrecht in tegen de huidige globalisering! Voor wie tegelijkertijd wil luisteren en meelezen (aanbevolen) staat hier het transcript van deze boeiende lezing.

Lyndon LaRouche on Science, Economy, and the Future of Humanity duurt 55 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter

Recente reacties