Archief
Artikelen

In Nederland en in heel Europa is de economische crisis weliswaar dagelijks nieuws, maar de gevolgen zijn nog niet zo zichtbaar. In de VS is de situatie voor veel mensen reeds desastreus. Anderhalf miljoen mensen zijn dakloos geworden en de opvangcentra voor daklozen kunnen de toestroom niet aan. Velen van hen wonen daarom nu in tenten, niet op campings met keurige toiletten, douches en een gezellige kantine, maar op een onbebouwd stuk land aan de rand van de stad.

NBC News, maart 2009:

Anderen wonen in campers, of in hun auto, maar in Californië is het verboden om de nacht door te brengen in een auto. Ook in Nederland mag dat niet. Hoewel deze groep op het eerste gezicht beter af lijkt dan de mensen in tenten, zijn ze voortdurend op de vlucht en op zoek naar een parkeerplaats voor de nacht.

Living In Our Vans – USA duurt 10 minuten.

Intussen worden er splinter-nieuwe huizen afgebroken, omdat ze onverkoopbaar zijn.

En dit speelt zich allemaal af in Californië, ooit de rijkste staat in de VS, maar nu feitelijk failliet. Niet alleen veel huizen staan leeg, maar ook kantoren worden verlaten. Het ene bedrijf na het andere sluit. Steeds meer mensen worden werkloos en steeds meer buurten staan leeg en raken in verval. De volgende reportage is gemaakt in de betere buurten en buitenwijken van Los Angeles.

Housing Depression: The Truth Behind the Statistics duurt 29 minuten

Bekijk deze video op YouTube.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

12 Reacties op “De huizencrisis gezien in Californië”

 • Haras:

  Ze zijn daar toch hardstikke gek om de boel af te breken.
  Ze kunnen de mensen toch ook in hun huis laten wonen tot er een betere tijd komt.
  En dat wordt maar allemaal gepikt! Het is pure onderdrukking!

  Deze vorm van criminaliteit is een bron voor moord, doodslag, revolutie en ondergang van de V.S.

  En hun oorlog, die gaat gewoon door.

 • De enige vraag die hier legitiem is luidt:
  Wie verdient er aan al deze ellende?

 • BOU:

  Observator, volgens mij verdient niemand nog iets aan deze ellende. De winst is binnen, de koek is op, maar de banken worden gered met bail-out. De schade is voor de huizenbezitters die hun hypotheek niet meer kunnen betalen.
  Het is net als een zinkend schip: de opvarenden verdrinken en de rederij verhaalt de schade op de verzekering.

 • Ik weet het niet, Bou, er zijn lieden die geld verdienen bij stijgende zowel als bij dalende beurskoersen, en dat zou hier in de huizenbusiness toch ook het geval kunnen zijn?
  Maar inderdaad: ik wéét het niet, vandaar mijn ‘verdenking’ in de vorm van een vraag. Misschien kan een op dit gebied deskundige hierop een antwoord formuleren?

 • BOU:

  Observator, ik ben beslist geen economisch deskundige, maar valt het jou niet op dat Morgan Chase en Goldman Sachs hun bail-out miljarden gebruiken om kleinere banken op te kopen? En dat Fiat nu alle auto-producenten opkoopt?
  Het is net monopolie: je koopt een hotel op Leidse Straat en dan maar wachten tot er een andere speler op jouw straat komt. Gaat deze speler door naar AF, dan krijg je voorlopig niets.
  Op dit moment wordt er volgens mij niet veel verdiend, want de meeste spelers liggen stil, de wereldhandel loopt terug en de prijzen (aardolie en andere grondstoffen) zijn gedaald. Alleen aan short gaan (put-opties) valt dan nog wat winst te behalen.
  Maar de huizen-crisis leidt in elk geval tot kapitaalvernietiging en de rekening wordt betaald door de kleine man (of vrouw!). Al was het maar omdat de pensioenfondsen ook het schip in gingen.

  De achterliggende truck is volgens mij dat de banken geld uitlenen dat ze niet bezitten, om deze uitstaande schulden vervolgens als bezittingen bij te schrijven op hun balans. Op grond van deze lening kunnen ze dan weer nieuwe leningen uitsschrijven en zo voort. Dat heet fractional banking, maar het is in feite een piramide-spel.

  Op Zapruder staat vandaag een filmpje met een heldere uitleg van dat systeem. Als dit zo doorgaat, dan gaat de hele wereldbevolking aan deze crisis ten gronde, alleen wat Rotschilds en consorten zullen het wel uitzingen. Hoe het afloopt, weet ik niet, maar het ziet er niet goed uit!

 • Wat óók winstgevend is, is kopen in een lage markt en daarna vlot verkopen als de markt weer is aangetrokken. Winstneming noemen ze dat. Dat kan erg lucratief zijn als je over voldoende kapitaal beschikt.
  De markt daalt dan vanzelf weer en het spelletje kan opnieuw gespeeld worden.

 • Antares:

  Observator:
  Zo eenvoudig ligt het niet. De VS zijn failliet, beschikken niet meer over productiecapaciteit, hebben zich in torenhoge schulden gestoken en zijn ook nog eens in meerdere oorlogen verzeild geraakt. De enige winst die in de afgelopen 30 jaar werd gemaakt was de winst op het uitlenen van geld, dus op het aangaan van nog meer schulden. Maatregelen om de consumptie weer op gang te brengen zijn kansloos; het enige waaraan amerikanen nog hun geld kunnen besteden zonder dat dit rechtstreeks naar het buitenland vloeit zijn bier en hoeren, het overige moet worden geïmporteerd en dit leidt tot nog hogere schulden.

  Over die winstneming: in geld zijn banken niet geïnteresseerd want dat maken ze zelf. Het gaat om de grond die later gepacht moet worden, tot in oneindigheid. Zie ook: Zeitgeist: Federal Reserve over het spel dat hier wordt gespeeld.

 • Antares:

  Kleine correctie:
  Het gaat onder andere om de grond die later gepacht moet worden.

 • BOU:

  Klopt. Antares. Het gaat ook over de grondstoffen. Dus niet alleen per hectare, maar ook per kuub olie, gas, steenkool, uranium en zo voort. Een kleine elite is bezig om zich het eigendom over deze bodemschatten te verwerven, met steun van ons rechtssysteem. Dan is er toch wel een behoorlijk steekje los aan dat laatste.

  Het wordt de hoogste tijd voor een totale evaluatie van ons rechtssysteem!!!

 • Kijk, zo word ik weer wat wijzer op een terrein dat het mijne niet is.
  Dank, Antares en Bou.

  Observator, in dit speciale geval geheten: Aldebaran….

 • Robbo:

  Zorgvuldig uitgekiende acties check FEMA (Federal Emergency Management Agency) op you tube, Wat staat ons nog te wachten, wat wij niet (mogen) weten maar wat allang gepland is. check Gerald Celente, Alex Jones, Willem Middelkoop etc..ook op You Tube, op dit moment vind de grootste beroving allertijden plaats, die van de gewone burger..
  V.G. R.

Laat een reactie achter

Recente reacties