Archief
Artikelen

Er is weer een nieuw boek verschenen van Steve Brown: Criminele Schlemielen. Zijn boeken zijn zulk vermakelijk voer voor juristen, en niet alleen voor hen! Alleen al dat dwaze stel op de kaft, zo oogverblindend vulgair! En dat tegen een achtergrond van kale bakstenen en een totaal versleten canapé. In termen van Steve is dit zeker de Don met zijn baphoer na een snuipfeest.


Hoewel de schrijfstijl van Steve Brown humoristisch is, is hij een zeer goede misdaadjournalist, zo niet de beste! De Criminele Schlemielen waarover dit boek gaat, maken deel uit van een wereld waarin hij als geen ander thuis is. In elk hoofdstuk passeert een ander soort crime-scene de revue, te beginnen met een ouderwetse kroegbaas annex koppelbaas en zijn barvrouw annex echtgenote. Een hilarisch tweetal! Hun handel en wandel staan echter model voor talloze kroegbazen en bazinnen in heel Nederland. De kroeg is immers bij uitstek de plek om even iets te regelen of organiseren…

In het volgende hoofdstuk beschrijft Steve de absolute zelfkant, het basehole, het drugspand, de trieste en smerige wereld van heroïne en crack, van wit en bruin, junken en bagger. In het drugspand woont de junk annex dealer, wiens gastvrijheid eindigt als de klanten blut zijn. Ze worden dan buiten gezet om terug te keren met autoradio’s, fietsen, camera’s en alles wat maar te stelen en helen valt. “Een basehole is een verzamelplaats van gebroken waanzinnigen die hallucinerend geheel van de wereld zijn. Wandelende zombies…” In deze trieste ziekte van totale drugsverslaving gaan alleen al in Amsterdam jaarlijks miljoenen, en wereldwijd vele miljarden aan geld om.

Vervolgens wordt het boek weer hilarisch! Een geslaagde crimineel, inmiddels woonachtig aan de boulevard van Zandvoort, laat zich volledig uitkleden door een stel oplichters. Het tovermiddel daarbij is cocaïne, oftewel bap. In dit hoofdstuk komt ook de Don voorbij, samen met de schijnheilige Reborn Brothers, peperduur geklede heren die zich met hun baphoeren dagen- en nachtenlang overgeven aan snuipfestijnen, waarin naast champagne, whiskey, cocaïne en bloedhete seks gewetenloos veel geld omgaat. Dit is de wereld van de betere bordelen, de zogenaamde besloten clubs.

Seks, cocaïne en geld zijn ook de basis-ingrediënten van een andere scene: die van de geslaagde yuppen met hun lichaamscultuur. Het verhaal van die flikker in zijn homomobiel, met zijn botox-lippen, zijn tepel-correctie en zijn gebleekte anus is werkelijk zo waanzinnig! Maar tegelijkertijd is het zo diep triest: die oplichterij van de cosmetica-industrie. Hoeveel bruisende persoonlijkheden zijn er reeds verslaafd aan botox en liposuctie?

In de wereld van de Criminele Schlemielen is iedereen die geld heeft een prooi voor oplichters en fantasten. Ook de onbestorven weduwen van veroordeelde criminelen worden aldus het slachtoffer van zogenaamde advocaten, financieel adviseurs en andere handige en/of charmante oplichters, die de hulpbehoevende vrouw met liefde overstelpen tot ze blut is.

Met deze fantasten loopt het soms ook niet goed af. Uit het een na laatste hoofdstuk citeer ik: “Fantasy Ed heeft zijn laatste riante koopwoning gedwongen ingeruild voor een wel zeer mobiele leefvorm, namelijk een kartonnen doos.” Verlaten door vrouw of vriendin, dakloos en achterna gezeten door schuldeisers, deurwaarders en/of politie en justitie, maar eveneens door “freunde” van weleer die nog geld tegoed hebben, eindigt de bap-romance in een hel van armoede en angst, of soms ook gewoon in de cel.

In het laatste hoofdstuk wordt Steve weer serieus. Het gaat over de corrupte politie, die het verklikken ontdekte als wapen tegen de criminaliteit. In Drugsbaron in Spijkerbroek, een must read voor wie de wildgroei van criminaliteit sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw wil begrijpen, vertelde Steve reeds hoe de politie hem eind jaren ’70 voorstellen deed om hen te tippen als de concurrent een partij hasj of wiet binnen zou krijgen. Steve kon dan rekenen op de helft van de in beslag genomen waar, de andere helft van de partij werd “vernietigd” en zijn concurrent was uitgeschakeld. Voor een eerlijke boef als Steve was dat verraad volledig in strijd met zijn criminele erecode! Maar niet alle boeven hebben zo’n stevig geweten als Steve Brown.

Na de IRT-affaire werd het gebruik van burger-infiltranten aan wettelijke banden gelegd. Het verraden van concurrerende bendes aan de politie ging echter gewoon door. De inzet van de verklikkers-deal werd daarbij steeds hoger, zodat de informant goed garen kon spinnen bij zijn samenwerking met het OM. Het voortdurende verraad en de angst daarvoor leidden vrijwel onvermijdelijk tot het fenomeen van de “afrekening binnen het criminele circuit”. De mentaliteit van de politie lijkt daarbij: laat ze elkaar maar uitmoorden… Het boek eindigt dan ook met een dodenlijst.

Hoewel ik de boeken van Steve niet kan lezen zonder hardop te schateren, heeft zijn werk een serieuze ondertoon. De criminele wereld van Steve Brown beperkt zich namelijk niet tot de gebruikelijke gangsters, maar Steve ziet ook feilloos hoe de criminele bovenwereld werkt. Nadat hij zijn propedeuse rechten haalde, is dit inzicht bij hem slechts verscherpt. Het is daarom niet verwonderlijk dat ook juristen tegenwoordig aandacht besteden aan zijn werk. Zo heeft Steve onlangs een lezing gegeven op een symposium van de Universiteit van Tilburg en deze maand heeft NOVUM, het maandblad van de Juridische Faculteitsvereniging van Leiden, een interview met Steve Brown geplaatst. Ook daarin moet ik weer om hem lachen: “Ik heb geen moment spijt gehad, maar als ik het anders zou mogen doen was ik bankier geworden.” Zodra het meinummer online staat, zal ik de link hier plaatsen, opdat u kunt meegenieten.

Op het weblog van Steve staat nog veel meer informatie, onder andere over het boek waar hij nu aan werkt. Dat zal gaan over de criminele misdaadjournalistiek en een hoofdrol zal zijn weggelegd voor P.R. de Vries. Maar ook andere misdaadjournalisten, hun financiers bij de media en hun informanten, zowel uit het criminele circuit als bij het OM, zullen in dat boek aan de orde komen. Ook zal Steve dieper ingaan op de juridische consequenties van de criminele smaadcampagnes, dit aan de hand van de gerechtelijke uitspraken over deze vorm van riool-journalistiek.

Deze ex-drugsbaron uit de Pijp, ooit handelaar in hasj en marihuana, is inmiddels behoorlijk juridisch onderlegd. Daarbij is Steve Brown een volks-verteller bij uitstek, zoals ook blijkt uit dit interview met Leipe Shit Ouwe (met helaas een slechte geluidskwaliteit).

LSO: interview met Steve Brown duurt 30 minuten.

Steve Brown, die onverbeterlijke kwajongen, is inmiddels uitgegroeid tot de best geïnformeerde misdaadschrijver van Nederland. Zijn boeken zouden verplichte kost moeten zijn voor alle studenten in de bestrijding van drugscriminaliteit! Steve weet daar namelijk alles van. Hij is daarom een groot voorstander van de legalisering van alle drugs, waarbij cannabis voorop staat. Want alleen op die manier valt de drugscriminaliteit nog te bestrijden! Legalise it!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

68 Reacties op “De criminele wereld van Steve Brown”

 • Jacqueline:

  Heerlijk geschreven Bou en het is inderdaad lachen alhoewel het tevens dodelijk serieuze onderwerpen zijn.

  Tot gauw 😉

 • mr. drs. BOU:

  Jacky, om te begrijpen wie Steve is en hoe de criminele wereld tegenwoordig doordraait, zou je eigenlijk al zijn boeken moeten lezen. Drugsbaron in Spijkerbroek is echt zo’n eye-opener! Maar zijn gezamenlijke werk zou verplicht moeten zijn op de politie-academie en andere opleidingen in de criminologie. Want Steve weet waarover hij het heeft. Jammer dat het geluid bij dat interview soms wordt overstemd door het straatlawaai. Die man verdient een studio, maar de paarden en de haver… gaat helaas naar PR het Nijlpaard. Ach, dan lig ik weer dubbel, want deze wereld is echt gek! 😛

 • Rik:

  Ik kwam laatst deze site tegen,
  http://www.bruinerat.com/
  Mijn mond viel open van verbazing. Er staan heel veel filmpjes op en ook een uitzending van die de Vries.
  Er is een soort guerilla ontstaan tussen het kamp Brown en de Vries.
  Heb jij al eens gekeken naar deze site Boudine?

 • petje:

  @Rik
  PR de Vries probeert net als in de zaak Holloway karaktermoord te plegen op Steve Brown zoals hij dat ook doet met Joran. PR heeft een voorkeur van het plegen van karaktermoord op mensen die zich moeilijk kunnen verweren (Steve Brown: ex crimineel; Joran: liegende praatjesmaker).
  Insiders weten dat PR de Vries meer en meer in het nauw komt door zijn niets ontziende drang naar hoge kijkcijfers en zijn schouderophalen voor door hem ontketende hetzes tegen (zogenaamde) verdachten:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/3829245/__Dossiers_Peter_R._de_Vries_in_beslag__.html?p=33,1

 • mr. drs. BOU:

  @ Rik,
  Ik kom net thuis van een oer-gezellige borrel. Ik heb even zitten kijken en dit is belangrijk materiaal! Op die site staan namelijk de uitzendingen van PR tegen Steve Brown. Bedenk wel dat Brown in rechte gewonnen heeft tegen PR (pdf), die werd veroordeeld wegens smaad. Er was ook geen enkele maatschappelijke noodzaak om dit uit te zenden. Steve heeft een schadevergoeding gekregen, die echter de schade volstrekt niet dekte.
  Maar het is zaterdagavond en ik wil hier rustig (en vooral nuchter) aandacht aan besteden. Morgen ga ik dit zeker bekijken.

  @ Petje, dat gebeurde dus vandaag? Benieuwd hoe dat nou weer afloopt… 😉

 • mr. drs. BOU:

  Beste Rik, Dank voor de link naar die website van Bruine Rat. Hoewel de anonimus die deze website gemaakt heeft kennelijk de bedoeling heeft om Steve Brown zwart te maken, is het effect bij mij precies omgekeerd. Ik heb ooit dat boek van Bas van Hout over Steve Brown in handen gehad en ik ging werkelijk over mijn nek! Niet alleen kan Van Hout niet schrijven (het boek is saai en Steve is alles behalve saai!), maar hij was ook nog eens volkomen respectloos tegen zijn onderwerp. Als je een biografie schrijft, dan is respect voor het onderwerp toch wel het minste. Tot zover Bas van Hout…

  Maar op die site staan eerst twee filmpjes waarop Bas van Hout een gesprek heeft met Ron O. Wat een junk! Wie ooit contact heeft gehad met junken, weet dat deze mensen niet in staat zijn om de waarheid te spreken. Hun geheugen is namelijk stuk. Dat blijkt ook tijdens dat interview, wanneer Bas aan Ron vraagt wanneer een bepaald gesprek tussen Ron en PR heeft plaats gevonden. “Dan moet je Peter bellen, want dat weet ik niet meer.” Bas belt Peter en het blijkt een week geleden… Omdat junken geen geheugen meer hebben, fantaseren ze hun werkelijkheid en ze houden deze voor de waarheid. Het resultaat is, dat ze voor een argeloze luisteraar zeer overtuigend overkomen. Ze liegen namelijk niet, ze geloven zelf heilig in hun fantasiewereld.

  Vervolgens komen de uitzendingen van PR over Steve Brown. Heel terecht dat de rechter dit heeft verboden! Net als de uitzending over Joran met die verborgen camera, was ook deze uitzending een pure fake en die verborgen camera’s zijn in strijd met de wet. PR weet dat allemaal best, maar het grote publiek gelooft hem op zijn blauwe ogen. Hoeveel zou hij die junk Ron voor zijn medewerking hebben betaald?

  Dan komt er een kort filmpje: Drie Getuigen, waarin starring Bas van Hout. Nu begrijp ik waarom Steve hem systematisch een Rat noemt. Juiste typering.

  Vervolgens komt er een heel verhelderende uitzending van SBS6. Aha! Daar zit iemand uit Montenegro, Branco Marianowitch, heel relaxed te verklaren dat hij de moord op Bruinsma alias Lange Frans heeft gepleegd. Martin Hoogland is hiervoor veroordeeld, maar volgens Branco was het bloedwraak. Mijn vermoeden is, dat achter Hoogland kapitaalkrachtige boeven staan, die Branco hebben overgehaald om voor Hoogland te gaan zitten in ruil voor een flinke som geld. Luister maar eens naar het verhaal van Branco. Hij zou zich zogenaamd schamen omdat zijn familie nu denkt dat niet hij, maar Hoogland Bruinsma heeft vermoord. Daarom wil hij nu zelf veroordeeld worden om zijn eer te redden. Flauwe kul! Die man is alleen nog bruikbaar als figurant in de verfilming van : De herberg met het hoefijzer” van A. Den Doolaard. 😛

  Ik weet niet wie deze website heeft gemaakt, maar het is professioneel gedaan. Dat deze opzet aan mij niet besteed is, maar slechts een averechts effect heeft, komt omdat ik vrijwel alle boeken van Steve Brown heb gelezen. Zijn “Drugsbaron in Spijkerbroek” staat voor mij nog steeds als een huis. Maar ik ben blij dat ik nu zelf heb gezien hoe die vechtpartij in dat huis vol verborgen camera’s is verlopen. En dan durft PR ook nog te beweren dat Steve liegt! Wat een smerige pot (verwijt de ketel) is die PR de Vries!

 • Beste mensen,

  De Bruine Rat. Com. is van Bas van Hout vandaar dat ik hem de bijnaam Bruine Rat Bas heb gegeven. Ik Van Hout dus vernoemd naar zijn eigen site.
  Op die site staan ook beelden dat ik in gesprek ben met Sam en John . Die beelden zijn toen n.b. opgenomen door Van Hout vanuit de Kast. Je hoort een van die twee zeggen voordat ik binnen kom: “niet mee luister Bas”
  Ik beschrijf dat voorval uitputtend in mijn boek” Killing Fields Amsterdam”. Van Hout heeft dat natuurlijk weg geknipt dat Sam en John mij daar vragen voor veel geld Van Hout te vermoorden. Ik wist gelijk dat Van Hout daar zat te filmen en zei dat ook tegen Sam en John. ( ook weg geknipt)
  Ik waarschuw nog wel tot slot Sam en John voor hun komende moord.

  De bedoeling was natuurlijk dat ik daar die zg. moordopdracht zou aannemen en dan kon Van Hout dat weer laten uitzenden bij zijn grote Freund en Baas De Vries voor veel geld en daarnaast kon ik gelijk voor een fiks aantal jaren de bak in worden geholpen wegens voorbereiding van moord op Van Hout. De opdrachtgevers in dit geval Sam en John hebben natuurkijk alleen maar mee gewerkt om een moord te voorkomen, m.a.w. het bekende De Vries infotainment script i.s.m. de corrupte justitie
  Die dag zagen ik en mijn vrienden die buiten stonden te wachten dat het krioelde van de wat ik dan maar de infotainment politie noem , ook met camera. Die moesten mij natuurlijk gelijk aanhouden indien de nep moord opdracht zou hebben aangenomen ( uitlokking ben je mal)
  Ach het is een zooitje corrupte justitie en zg. journalisten smeerpoezen die zijn weerga niet kent in de wereld

  zie voor meer Info inzake de Bruine Rat Bas van Hout en zijn Bazen Sam en John des gewenst:
  http://stevenbrown.web-log.nl/stevenbrown/2008/03/mislukte-moorda.html

 • petje:

  Bou, moet je dit eens lezen op de weblog van PR’s tovenaarsleerling van PR de Vries..
  De PR fans worden een beetje wanhopig als je het mij vraagt..

  @Gento,

  Jawel Gento, er is heel veel mis met die man. Luister maar eens.

  Hij heeft een ex-Hells Angel met een brandschoon strafblad levenslang de bak in laten draaien voor de moord op maar liefst 4 personen. Zomaar !! Nietsvermoedend werd-ie zomaar opgepakt en kreeg van het een op het ander de moord op een moeder met twee kinderen en een Ierse jongedame in zijn schoenen geschoven.

  Zomaar verdacht van moord op 4 personen !?!?

  Net zoals in de zaken Hörchner, Louwes en meer van dat soort strafzaken- waar de daders krokodilletranen huilen als ze op de blaren moeten zitten- zoekt mevr. Jacqueline bijval bij personen als Steve Brown, drs.Bou, DutchTV en meer van die achterlijke randfiguren.

  Die ze overigens volop krijgt, want al deze figuren zijn op hun plaat gegaan, of hebben hun z.g. onschuld middels de Vries willen bewijzen, wat ze daarop niet kregen omdat de Vries ze opnieuw met feiten om hun oren sloeg.
  Daarbij beginnen ze allemaal, niemand uitgezonderd websites met daarin beschreven complot-theorieën en waar ze steun vinden bij elkaar.
  Eén ding hebben ze gemeen: Peter R de Vries is de gedoodverfde veroorzaker van al dat leed. Zonder de hand in eigen boezem te steken is HIJ de veroorzaker van akl het leed wat hen is overkomen.
  En het ergste is, ze zijn te blind om te zien dat de Vries toch écht zijn gelijk heeft en zijn huiswerk tot in de puntjes voorbereid heeft.
  Je moet voor de lol eens kijken op zo’n web-log van mr.drs.Bou, DutchTV of Steve Brown-weblog. Weerzinwekkend gewoon.
  Wat een vieze kleffe vriendjespolitiek.
  Vooral die laatste.
  Kees van der Spek, redacteur van de Vries is nu het volgende slachtoffer bij meneer Brown.
  Laat ik maar niet uitwijden over deze doorgesnoven paranoïde en frigide mongool (Brown) ,want dan krijgen we hier de discussies weer over deze persoon en hij is een discussie op deze weblog niet waardig.

  Helaas, voor deze mensen, incluis Jacqueline is er eigenlijk geen redden meer aan en zullen verders een zuur leven lijden. Gelukkig vinden ze steun bij elkaar.

  Geplaatst door: een oude freund | 3 mei 2009 om 7:44

 • petje:

  Ik bedoel in de voorgaande bijdrage de weblog van HJ Korterink (www.misdaadjournalist.nl). Korterink is een typische leerling die zijn leermeester nooit afvalt..(klein wereldje van “journalisten” die geen behoefte hebben aan een vreemde eend als Steve Brown uit het misdaadwereldje).
  Korterink maakte – zoals te verwachten was – in de zaak Holloway een 180 graden draai nadat PR met zijn tv entertainmentshows over Joran begon in het najaar 2006..

 • petje:

  PS Ook Louis Hageman was – net als Brown en Van der Sloot – een makkelijk (want weerloos) doelwit van PR de Vries.. (wie gelooft nou een Hell’s Angel!?)
  Maar: in Robert Hoerchner heeft Petertje zich vergist en dit zal hem heel duur komen te staan..

 • petje:

  Aan wie doet “een oude freund” mij denken..? (is een echte Brown hater..)
  Lees ook deze link even:
  http://criminelen.hyves.nl/forum/1678685/aNq-/Verdachte_aanslag_Steve_Brown_in_beeld/?threadsortmethod=1

 • petje:

  Lees ook even dit fragment uit een kritiekloos interview in De Pers met een onnavolgbare arrogante PR de Vries:

  “Peter R. de Vries, de man van zeven miljoen kijkers, ritselt het broodje uit een plastic zakje met de nieuwsgierige voldoening van een schooljongen. ‘Normaal ga ik naar de kantine hoor, jongens’, lacht de Emmy-award winnende misdaadverslaggever bijna betrapt.

  Peter R. de Vries is in een bijzonder goed humeur. De 52-jarige misdaadverslaggever, die dit jaar opzien baarde met de Joran-uitzendingen en zijn gelijk bevestigt zag met de ontknoping in de Puttense moordzaak, lijkt in niets op de tv-speurder die met een vermanende wijsvinger onrecht te lijf gaat. ‘Is dat mijn imago? Oh. What you see is what you get. Ik ga me niet verloochenen. Kán ik ook helemaal niet.’ Dan, met reflectieve stem: ‘Ik ben eigenlijk een heel tolerante man. Bij mij is het uiteindelijk toch: tout savoir c’est tout pardonner. Als je alles weet, kun je vergeven. Bij moordzaken kan ik me soms goed in de dader inleven. Dan heeft een man zijn vrouw vermoord, maar hoor je tijdens de rechtszaak hoe zij hem jarenlang heeft getreiterd en vernederd. Man, ik had allang dat broodmes gepakt.’

  Wat ís dit? Peter R., de misdaaddominee die oordeelt over goed en kwaad, die mild wordt? ’Misschien ben ik over twee jaar wel weg. Dan sta ik niet meer in de piste’, zegt hij. ‘Je moet een kéér stoppen toch? Dertig jaar heb ik op de barricaden gestaan. Nooit een half jaartje zeilen ofzo. Dat vergt veel energie, zeker dit jaar. Je moest op vele borden tegelijk schaken. Pers te woord staan, vliegtuig in, vliegtuig uit én nieuwe afleveringen opnemen. Zoiets trekt een wissel op je. Het gaat om zaken van leven en dood. Je spreekt met getraumatiseerde familieleden. Ik sleep een net met nazorggevallen achter me aan.’

  De Joran-hype overviel hem. ‘Journalisten die nooit iets aan misdaad doen, begonnen zich ineens te bemoeien met deze zaak. In een vergelijkbaar drama als Gemma van der Boom (een meisje dat net als Natalee Holloway spoorloos verdween) was er niemand die reageerde, terwijl ik daar net zoveel moeite in heb gestoken. (..)”

  http://www.depers.nl/entertainment/272308/Misschien-stop-ik-er-wel-mee.html

 • petje:

  Trouwens, zou Justitie weten dat PR’s contract bij Endemol niet verlengd wordt..?
  PR doet er luchtig over, maar het betekent wel dat justitiele (en andere) rekeningen met PR makkelijker vereffend kunnen worden als meneer “de auteur” geen eigen programma meer heeft..
  Als zijn commerciele vrindjes hem laten vallen dan zullen we nog eens wat beleven..
  PR sterkte..!

 • mr. drs. BOU:

  Steve, bedankt voor je reactie, maar zoals je weet, ga ik niet af op alleen maar de woorden van wie dan ook. Zolang die beelden met Klepper en Mieremet niet boven water komen, is het slechts een verhaal van jou, dat men al dan niet kan geloven, en dat weten zij ook. Maar tot op heden heb ik je niet op leugens kunnen betrappen, dus ik acht de kans dat je de waarheid spreekt, vrij groot! 🙂

  Met die website snijdt Bas van Hout alleen zichzelf in zijn vlees en daarmee PR eveneens. Wat een laffe actie tegen jou staat daar doodgewoon online!

  Maar er zit wel iets in jouw argument dat opnamen die openlijk in zijn eigen nadeel zijn en in jouw voordeel kunnen werken, niet online worden geplaatst. Met knippen en plakken kun je immers na iedere cliff-hanger weer een WC-eend verkopen. 😉

 • mr. drs. BOU:

  Dank je wel, Petje. Ik heb even de link toegevoegd naar de reactie van die “freund” van Hendrik Jan de Tuinman Korterink. Maar verder staan alle links er wel.

  In Hörchner zal PR zich inderdaad nog verslikken, en niet alleen PR, maar ook EenVandaag met Jelle Visser… Voor wie dat nog niet in de gaten heeft: Lees deze drie artikelen maar:

  http://www.boublog.nl/2007/11/29/hoe-peter-r-de-vries-de-getapte-horchner-vertrapte/
  http://www.boublog.nl/2007/12/24/de-veroordeling-van-robert-horchner/
  http://www.boublog.nl/2009/03/15/de-bewezen-onschuld-van-robert-horchner/

  Op grond van de veroordeling van PR in de zaak versus Steve Brown is dit voor Hörchner volgens mij een schot voor open doel. En het leuke is: op grond van de jurisprudentie in de zaak Michaël de Jong versus Maurice de Hond kan men tegenwoordig veel meer schadevergoeding krijgen dan de schamele 2.500 gulden waarmee Brown werd afgescheept. 😛

 • mr. drs. BOU:

  Dit is trouwens ook een mooie link:

  De Vries mag beelden Paul van O. niet uitzenden

  Misdaadverslaggever Peter R. de Vries mag het beeldmateriaal dat hij op 20 februari maakte van Paul van O., die is veroordeeld voor doodslag op zijn vrouw Angelique, niet uitzenden. Dat heeft de kortgedingrechter in Amsterdam vandaag bepaald.

  Elke keer dat De Vries toch (delen van) de beelden uitzendt, moet hij een dwangsom van 10.000 euro betalen, met een maximum van 100.000 euro.

  De misdaadjournalist wijdde diverse uitzendingen aan de zaak-Van O. Vorig jaar vond hij uit dat de man via een datingsite op zoek was naar een nieuwe relatie. Een medewerkster van De Vries begon onder een schuilnaam met Van O. te mailen en maakte een afspraak met hem. Op die afspraak verscheen echter niet ‘Anna’, maar De Vries met zijn cameraploeg.

  Stond vorig jaar op 14 april 2008 in het NRC.

  Overigens verdwijnen scheldpartijen hier systematisch in de spam-box. Schelden heeft dus geen zin. De huisregel luidt: Respect staat voorop en informatie is welkom.

 • mr. drs. BOU:

  Beste John W.,
  Ik heb je reactie even aangepast aan de huisstijl van BOUblog. Zelf ben ik ook niet gecharmeerd van PR, maar men kan dat ook duidelijk zeggen en toch beleefd blijven. Schelden helpt niet, het werkt slechts averechts.

 • petje:

  @John zo is het maar net..
  Helaas nemen de msm petertje (perfecte neus voor jatten van andermans onderzoek waarbij wetsovertredingen ongenoemd blijven maar slechts eenmaal veroordeeld) serieus en steve (gestudeerd met keiharde bewijzen van pr’s onderwereldmentaliteit maar helaas ex-crimineel) niet..
  Dit kan snel veranderen 1) als pr geen eigen programma meer heeft, 2) meer negatieve zaken over hem uitlekken of 3) justitie pr eindelijk gaat aanpakken voor voortdurende wetsovertredingen (hangt samen met punten 1 en 2 overigens)..

 • petje:

  Dit ben jij John..?

  @Gento, en de rest van de lezers.

  Graag wil ik jullie allemaal eens uitnodigen een kijkje te nemen op boublog.nl

  Eerdere kritische reacties die ik daar plaatste over Brown werden linea reactie verwijderd met een ban als gevolg.
  Ik post nu op dit moment via een andere proxy onder de naam John W., met reacties tegen de Vries (vieze Peter, coca-Peter), beetje met Steve Brown meelullen.
  Wat schetst mijn verbazing?? Ze blijven gewoon staan en krijg direct bijval van Bou en andere reactanten.
  Een eerdere reactie op de weblog van “tuinkabouter” HJK staat daar gekopieerd, met als kop dat de PR-fans op de site van tovenaarsleerling (HJK) van PR de Vries” nu écht een beetje wanhopig beginnen te worden.

  Neem snel een kijkje en lach mee, als ze al niet verwijderd zijn….

  PS de mensen die zich met dit soort figuren inlaten verwachten dat ze ook nog eens serieus genomen worden. Wat een giller.

  Geplaatst door: een oude freund | 3 mei 2009 om 19:48

 • petje:

  @Ouwe freund: jij bent zelf echt een giller..
  Je maakt je op de weblog van de misdaadkabouter trouwens ook totaal onmogelijk door om je heen te trappen..
  Eens kijken hoe snel je hier en daar geband bent..
  Je voornaam is niet toevallig Bas??

Laat een reactie achter