Archief
Artikelen

Ze noemen het psychologische oorlogsvoering, oftewel “winning the harts and minds”. Daartoe heeft het Amerikaanse leger specialisten in dienst: de eenheid Psychologische Oorlogsvoering. De taak van deze eenheid is het demoraliseren van de vijand.

In oktober 2001 viel de VS Afghanistan binnen, met als excuus de aanslagen van 11 september. Weliswaar was deze spectaculaire misdaad gepleegd door criminele krachten binnen de regering Bush en met medewerking van de CIA, maar men schoof de schuld in de schoenen van Osama bin Laden. De VS startte onmiddellijk een oorlog tegen de Taliban in Afghanistan, een oorlog die reeds lang voor 11 september moet zijn gepland. In Afghanistan was de bevolking daar natuurlijk niet blij mee, al profileerde de VS zich in het “Vrije Westen” als bevrijders van dit land. Maar ook dat maakt deel uit van de Psychologische Oorlog.

Een kleine vier jaar later had het verzet in Afghanistan zich georganiseerd. In een paar maanden tijd pleegde de “Taliban” meer aanslagen dan ooit sinds de invasie in oktober 2001. Het Amerikaanse leger besloot daarop tot “psychologische oorlogsvoering” tegen de Taliban, om deze vijand te demoraliseren. Ze gebruikten daarbij volslagen krankzinnige methoden.

Omdat de Taliban alle muziek hadden verboden, plaatsten de Amerikanen luidsprekers op hun pantserwagens, waaruit keiharde Westerse popmuziek schalde. Ze hoopten dat de Taliban dan tevoorschijn zouden komen om te vechten. Om de “harts and minds” van de bevolking te winnen, had men beter iets leuks kunnen laten horen. De Afghaanse jeugd luistert graag naar Afghaanse popmuziek en ook dat mocht niet van de Taliban. Dit is een video-clip van de populaire Afghaanse zanger Tawab Arash:

In hun grenzeloze arrogantie kwamen de Amerikanen echter met keiharde Westerse popmuziek aanzetten. Voor de gemiddelde Afghaan is dat slechts een oorverdovend lawaai, een helse hoop afschuwelijk gebonk en onverstaanbaar gekrijs.

De psychopaten van de volslagen krankzinnige eenheid Psychologische Oorlogvoering gingen echter nog verder. Toen een luchtmachtbataljon van de VS dicht bij de Pakistaanse grens twee Taliban had gedood, verbrandden ze de lijken met het gezicht naar Mekka, in een opzettelijke schending van de Islamitische begrafenisriten. De eenheid Psychologische Oorlogsvoering stelde een bericht op dat de vijand uit de tent moest lokken en dat keihard uit de luidsprekers klonk: “Let op, Taliban. Jullie zijn allemaal laffe honden. Jullie lieten toe dat jullie strijders worden verbrand. Daaruit blijkt dat jullie mietjes zijn, zoals we altijd al wisten.” Met een dergelijke tactiek maken de Amerikanen slechts dat de lokale bevolking hen beschouwt als minstens even barbaars als de Taliban, zo niet erger.

Deze video laat zich niet embedden, maar het is een absolute MUST SEE voor wie wil begrijpen hoe krankzinnig de oorlog van het “Vrije Westen” in Afghanistan is.

Taliban Burning – Afghanistan duurt 26 minuten

Ook het Nederlandse leger heeft in Afghanistan niets te zoeken. De Afghanen beschouwen hen slechts als vijanden.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “De krankzinnige oorlog tegen de Taliban”

 • zandhapper:

  Ik ben zelf 3 maal uitgezonden geweest naar afghanistan maar dat wil niet zeggen dat ik geen eigen mening heb over de aanwezigheid van onze troepen in dat land.De eerste uitzending hebben we naast onze militaire werkzaamheden op kabul nuttig besteedt aan het opknappen van een schooltje in hartje kabul.De rest van die uitzending vond ik echter een aanfluiting.Op Kandahar zie je pas dat deze oorlog een spel is van private ondernemingen als KBR.Op Kandahar zijn de militairen in de minderheid ten opzichte van de contractors.In Tarin Kowt verbaasde ik me over het volume grondwater wat wij oppompten.Daar kan je een heel levensvatbare landbouw mee starten.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Zandhapper, dank je wel. Ik schrijf nu aan een artikel over de contractors, oftewel de huursoldaten. Komt morgen wel.
  Van het geld dat wordt besteed aan de strijd tegen de Taliban zouden alle Afghanen een goed leven kunnen hebben, zonder de honger en zonder de poppies…

Laat een reactie achter